Cara Memutuskan Sambungan di AnyDesk

Sekiranya anda dan rakan anda menggunakan AnyDesk, maka anda sudah tahu betapa bergunanya untuk mengakses komputer masing-masing semasa waktu bekerja. Sebaik mungkin ciri ini, apabila anda selesai bekerja, anda tidak mahu ada orang yang bermain di komputer peribadi anda. Itulah sebabnya AnyDesk memberi anda pilihan untuk menghentikan sambungan dengan cepat, yang akan mencabut akses pasukan anda ke komputer anda.

Cara Memutuskan Sambungan di AnyDesk

Dalam panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menamatkan sambungan di AnyDesk. Di samping itu, kami akan merangkumi proses memuat turun dan menyiapkan AnyDesk, serta menjelaskan ciri-ciri asasnya.

Perlu diingat bahawa AnyDesk hanya berfungsi untuk akses jauh yang dibenarkan, yang secara semula jadi bermaksud bahawa anda tidak dapat mengakses komputer mana pun. Dengan kata lain, bukan sahaja komputer anda perlu memasang AnyDesk, tetapi juga peranti yang ingin anda akses.

Cara Menamatkan Sambungan

Kami akan menunjukkan kepada anda cara memulakan dan mengakhiri sambungan di AnyDesk, kerana kedua-duanya hanya memerlukan beberapa langkah cepat. Pertama, mari kita lihat bagaimana anda menghubungkan komputer anda ke peranti baru menggunakan AnyDesk.

  1. Buka AnyDesk di desktop anda.

  2. Minta rakan sekerja atau ahli pasukan anda untuk menghantar ID AnyDesk mereka.
  3. Salin ID.
  4. Tampal di kotak di bawah "Meja Jauh" di tetingkap utama anda.

  5. Tunggu mereka menerima permintaan anda.

Sekiranya anda mahu orang lain mengakses peranti anda, salin ID anda di sudut kiri atas skrin dan hantarkan kepada mereka. Apabila mereka cuba mengakses peranti anda, anda akan mendapat tetingkap pop timbul. Yang perlu anda lakukan ialah mengklik butang "Terima".

Apabila tiba masanya untuk mengakhiri sesi, ada tiga cara untuk menghentikan sambungan:

  1. Klik pada butang "Putuskan sambungan" pada tetingkap peranti lain.

  2. Tutup tab peranti jauh.
  3. Tutup aplikasi AnyDesk.

Lindungi Privasi Anda di AnyDesk

Sekarang anda tahu bagaimana memulakan dan menamatkan sambungan menggunakan AnyDesk. Anda juga tahu cara memuat turun AnyDesk pada peranti anda, dan cara menggunakan ciri utamanya. AnyDesk boleh menjadi alat yang sangat berguna ketika anda bekerja dari rumah, atau ketika anda menggunakan beberapa peranti. Ini dapat membantu anda menguruskan kerja anda dan tidak berulang-ulang di antara skrin yang berbeza.

Adakah anda pernah menamatkan sambungan di AnyDesk sebelum ini? Adakah anda menggunakan kaedah yang disebutkan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.