Bagaimana Mencari dan Mengenal Ping Anda di Apex Legends

Dalam permainan berbilang pemain, ping memainkan peranan penting semasa permainan. Di Apex Legends, melakukan apa sahaja yang boleh dilakukan untuk meningkatkan pengesanan hit dan meminimumkan ketinggian adalah sangat mustahak jika anda ingin memastikan kemenangan untuk pasukan anda. Memeriksa ping anda dan pusat data yang anda sambungkan adalah faktor utama di sini. Anda juga boleh melakukannya untuk setiap permainan berbilang pemain yang anda mainkan. Di Apex Legends, bagaimanapun, memeriksa ping anda tidak begitu jelas dan mudah.

Bagaimana Mencari dan Mengenal Ping Anda di Apex Legends

Apa itu Ping?

Anda mungkin tidak peduli apa itu ping, asalkan jumlahnya rendah, tetapi dengan betul memahami maksudnya dapat membantu anda mencari jalan sendiri untuk menurunkannya. Nombor ping mewakili masa yang diperlukan oleh pelayan untuk menerima respons komputer anda. Nombor ini ditunjukkan dalam milisaat, dan, semakin rendah bilangannya, semakin cepat tindak balas anda.

Semakin cepat ini berlaku dalam masa nyata, semakin baik, kerana status dan kedudukan anda akan lebih kerap dikemas kini, memberikan gambaran yang lebih jelas kepada pelayan dan pengguna lain di pelayan. Dalam Apex Legends, ini berkaitan dengan segalanya, dari bergerak dan menembak hingga berbual dan menukar senjata. Sekiranya ping pemain terlalu tinggi, anda akan sering melihat watak mereka berjalan di tempatnya, seolah-olah 'berkedip' di sekitar kawasan itu, dan menunjukkan tanda-tanda jelas mengenai apa yang dikenali sebagai 'lag'.

Jelas, ini mengurangkan pengalaman permainan untuk semua orang yang terlibat.

legenda puncak

Memeriksa Ping

Mengubah pusat data dan memeriksa ping anda semestinya sukar di Apex Legends. Ini adalah masalah besar, kerana pemain profesional memberi banyak perhatian kepada faktor-faktor ini.

Sebagai permainan battle royale multiplayer lintas platform, Apex Legends tersedia di PC, PS4, dan Xbox One. Kaedah untuk memeriksa ping serupa di setiap platform, walaupun terdapat beberapa perbezaan minit. Mari selami.

PC

Pertama, anda perlu memulakan permainan. Setelah permainan dimuat dan anda melihat skrin utama, biarkan ia berhenti selama 90 saat. Jangan tekan Teruskan butang; biarkan sahaja sebentar. Selepas 90 saat, tekan Esc.

bagaimana mencari dan mengetahui ping anda

Anda akan diminta untuk keluar dari permainan. Daripada keluar dari permainan, pilih Batal dan anda akan melihat butang baru, Pusat data, muncul di bahagian bawah skrin. Klik dan anda akan melihat senarai semua pusat data yang tersedia dan ping anda ke setiap satu. Pilih pusat data dengan nombor ping terendah dan sambungkan dengannya.

Xbox One dan PS4

Walaupun prosesnya agak serupa untuk versi konsol Apex Legends, terdapat beberapa perbezaan minit. Pertama, mulakan permainan di konsol anda. Tunggu ia memuat dan jangan klik Teruskan. Biarkan seperti itu selama dua minit (ingat bahawa 90 saat untuk versi PC). Setelah dua minit berlalu, arahkan ke Kebolehcapaian menu dan keluar.

Sekiranya anda melakukan ini di konsol Xbox One, tekan tongkat kanan dan menu Pusat Data akan muncul. Pada PS4, tekan R3 butang untuk memaparkan menu.

Cara Menurunkan Ping

Sebagai peraturan, pelayan yang paling dekat dengan lokasi anda adalah pilihan terbaik, kerana ia membolehkan komunikasi pelayan ke PC lebih baik. Ingatlah perkara ini semasa memilih pelayan.

Pada PC, pergi ke Pengurus Tugas dengan menekan Ctrl + Shift + Esc. Periksa senarai aplikasi terbuka dan tutup yang tidak anda perlukan, kerana mungkin menjejaskan hubungan anda.

Tetapkan semula penghala anda. Cabut plag, biarkan selama 5 minit, dan hidupkan semula. Ini akan membantunya menjadi sejuk dan dapat meningkatkan hubungan.

Sebab-sebab Lain untuk Lag

Sekiranya ping anda rendah dan anda masih mengalami lag, keluar dari permainan dan pastikan anda telah menutup semua aplikasi berasaskan internet. Sekiranya anda mendengar muzik di YouTube semasa bermain, tutup tetingkap penyemak imbas dan lihat apakah lag masih berterusan. Sekiranya anda seorang pemain permainan konsol dan menggunakan komputer riba atau telefon untuk memainkan muzik dari YouTube atau perkhidmatan penstriman lain, ini mungkin membebani sambungan anda dan menyebabkan masalah sambungan dan ketinggalan.

Terdapat sebab lain untuk ketinggalan di Apex Legends yang tidak semestinya menjadi kesalahan anda. Nampaknya anda adalah orang yang mengalami masalah penyambungan, tetapi mungkin pemain lain adalah mereka yang mempunyai ping tinggi. Juga, pelayan Apex Legends tidak sempurna (tidak ada pelayan permainan) dan masalahnya mungkin ada pada mereka.

Lag tidak semestinya menjadi akibat dari hubungan yang perlahan. Perkakasan PC anda mungkin tidak sesuai dengan tugasnya. Anda mungkin memenuhi syarat sistem minimum Apex Legends, tetapi anda mungkin harus menurunkan grafik jika tidak memenuhi yang disyorkan.

Keperluan Sistem Minimum

a) Windows 7 64-bit

b) Pemproses Intel Core i3-6300 3.8GHz atau AMD FX-4350 4.2 GHz Quad-Core

c) NVIDIA GeForce GT 640 atau Radeon HD 7730

d) RAM 6GB

e) VRAM 1GB

Keperluan Sistem yang Disyorkan

a) Windows 7 64-bit

b) Intel i5 3570K atau setaraf

c) Nvidia GeForce GTX 970 atau AMD Radeon R9 290

d) RAM 8GB

e) 8GB VRAM

Periksa syarat dan bandingkan dengan spesifikasi PC anda sebelum anda menyalahkan kelewatan sambungan internet anda atau pemain lain. Ini tentu saja tidak sesuai untuk pemain konsol. Sekiranya terdapat lag pada versi konsol Apex Legends, kemungkinan besar disebabkan oleh ping yang tinggi.

Sentiasa Tahu Ping Anda

Seperti yang anda lihat, mendapatkan maklumat mengenai ping anda tidak perlu rumit di Apex Legends. Walau bagaimanapun, adalah mustahak anda menyimpannya dan menukar pelayan jika ada yang lebih baik.

Adakah anda pernah mengalami ketinggalan dalam Apex Legends? Bagaimana anda menurunkan nombor ping anda? Kongsi pendapat dan pengalaman anda dalam komen di bawah.