Apex Legends: Cara Menghidupkan atau Mematikan Aim Assist

Dalam FPS, kebanyakan pertempuran ditentukan oleh pemain mana yang mempunyai tujuan terbaik. Sekiranya anda menggunakan tetikus dan papan kekunci, biasanya anda akan mendapat kelebihan daripada pemain pengawal, yang memberikan cabaran untuk menyeimbangkan permainan di seluruh platform. Di Apex Legends, pemain pengawal diberi ganti rugi dengan sistem bantuan bertujuan terbina dalam yang sedikit mendorong kursor anda ke arah sasaran yang anda sasarkan. Walau bagaimanapun, bantuan gol kadang-kadang salah dan menyebabkan anda menembak sasaran yang berbeza daripada yang anda mahukan.

Apex Legends: Cara Menghidupkan atau Mematikan Aim Assist

Sekiranya anda berpendapat tujuan bantu bukan sistem terbaik untuk anda, kami mempunyai berita baik! Anda boleh mematikan bantuan gol dengan cepat dalam tetapan permainan. Ketahui caranya dalam artikel ini.

Bagaimana Mematikan Aim Assist di Apex Legends?

Sekiranya anda menggunakan konsol, atau anda memasang pengawal ke PC, permainan akan mengesan pengawal dan secara automatik menghidupkan alat bantu untuk pertandingan Apex Legends anda. Walaupun bantuan bertujuan secara keseluruhan biasanya positif dan membantu pemain lebih daripada menyebabkan masalah, ada yang mungkin lebih suka pendekatan yang lebih semula jadi tanpa bantuan AI. Syukurlah, jika anda adalah salah seorang pemain, anda boleh mematikan bantuan gol dengan dua cara yang berbeza, yang mana kedua-duanya cukup mudah.

Ikuti langkah-langkah ini untuk mematikan bantuan sasaran dalam kawalan lanjutan:

  1. Buka menu "Tetapan" permainan.

  2. Pergi ke tab "Pengawal" di bahagian atas.

  3. Tatal hingga ke bawah. Salah satu baris terakhir harus dibaca “Advanced Look Controls…” Buka.

  4. Pada kawalan lanjutan, tatal ke bawah hingga anda melihat "Bantuan Penyasaran." Hidupkan tetapan itu ke "MATI."

  5. Sekiranya anda mahu mengaktifkan semula bantuan sasaran kemudian, hidupkan "Bantuan Sasaran" sekali lagi.

Kawalan penampilan lanjutan juga merupakan kaedah yang baik untuk menyesuaikan input anda dan mengawal seberapa banyak watak anda berubah semasa anda menggerakkan kayu bedik. Terdapat pelbagai pilihan untuk diperhatikan, jadi anda boleh meluangkan masa untuk membiasakan diri dengan prosesnya.

Anda boleh menggunakan Firing Range untuk menguji tetapan baru tanpa tujuan. Untuk lebih banyak kesan, anda boleh menggunakan telur Paskah Firing Range AI untuk menjadikan DUMMIE menjadi pejuang yang bergerak untuk mendapatkan gambaran permainan yang lebih baik.

Terdapat kaedah lain untuk digunakan untuk mematikan bantuan gol, tetapi beberapa pemain mungkin mempunyai masa yang lebih sukar untuk menyesuaikan diri dengan perubahan ini. Inilah yang perlu anda lakukan:

  1. Pergi ke tetapan pengawal ("Tetapan"> tab "Pengawal").

  2. Dalam "Lihat Sensitiviti", tetapkan gelangsar ke 8 (nilai tertinggi).

Sensitiviti tertinggi sebenarnya tidak jauh berbeza dengan yang lebih rendah (7), dengan satu-satunya perbezaan yang ketara ialah ia menghilangkan penolong gol. Sekiranya anda mahu mengaktifkan semula bantuan sasaran kemudian, ubah tetapan ke perkara lain selain 8.

Bermain di konsol tanpa bantuan gol pada mulanya mungkin menyebabkan anda terlepas beberapa tembakan yang sebelumnya mungkin dilakukan. Dengan gabungan perkakasan yang lebih lemah daripada PC dan bantuan bertujuan sebagai asas genre untuk memastikan permainan yang kompetitif, pemain tanpa bantuan sasaran biasanya dianggap kurang bernasib baik. Namun, jika anda berdedikasi untuk mempelajari permainan dan mempunyai pengaturan koordinasi dan pengawal yang sangat baik, anda seharusnya dapat merapatkan jurang.

Soalan Lazim Tambahan

Seberapa kuatkah Tujuan Membantu dalam Apex Legends?

Oleh kerana aim assist terutama digunakan untuk merapatkan jurang antara tetikus + papan kekunci dan pemain konsol, sebilangan orang menganggap penggunaan pengawal pada PC adalah yang terbaik dari kedua-dua dunia. Selalunya PC mempunyai perkakasan yang lebih baik daripada konsol, yang membolehkan mereka memaparkan grafik yang lebih tajam dan lebih terperinci yang menjadikan tujuan lebih mudah. Ini bermaksud bahawa menggunakan pengawal dengan bantuan sasaran terbina dalam akan memberi anda kelebihan daya saing kerana ia membetulkan perbezaan tujuan yang lebih kecil.

Malangnya, tidak semuanya dibina sama, dan pengecualian sasaran tidak terkecuali. Sebenarnya, help assist adalah skala yang bervariasi dari 0 hingga 1 dalam fail permainan (dengan 1 terkuat), walaupun kita belum mengetahui berapa banyak "1". Untuk versi PC, bantuan tujuan ditetapkan ke 0.4, sementara versi konsol menggunakan tetapan 0.6. Perbezaan ini mungkin untuk mengatasi tetapan grafik konsol yang lebih rendah.

Sekiranya Anda Mematikan Matlamat Bantuan?

Aim assist adalah topik hangat diperdebatkan di antara bukan sahaja pemain Apex, tetapi peminat FPS pada umumnya. Itu tidak tersedia untuk tetikus dan papan kekunci, memberikan sedikit kelebihan kepada pemain konsol. Pemain PC mungkin menganggap tidak adil bagi sekumpulan pemain untuk mendapatkan tujuan yang lebih baik. Walau bagaimanapun, kombinasi tetikus + papan kekunci masih mempunyai kawalan mundur dan pergerakan yang jauh lebih unggul daripada menebusnya.

Sekiranya anda tertanya-tanya sama ada untuk mematikan bantuan sasaran, kami sangat mengesyorkan mengikuti arahan kami dan sekurang-kurangnya mencuba Jarak Tembak tanpa bantuan sasaran. Anda harus melihat perbezaan ketara dalam bagaimana watak anda bertindak balas terhadap input dan berapa banyak tembakan yang anda dapat.

Bagaimana Saya Menghidupkan Aim Assist di Apex Legends?

Sekiranya anda menggunakan alat kawalan untuk bermain permainan dan tidak menggunakan tetapan apa pun, bantuan sasaran dihidupkan secara automatik.

Semasa anda bermain dengan tetikus dan papan kekunci, tidak ada cara untuk menghidupkan bantuan gol.

Bagaimana Saya Menghidupkan kembali Tujuan Matlamat Saya?

Sekiranya anda telah menukar tetapan pengawal anda, anda boleh menghidupkan semula bantuan sasaran semula dengan tetapan yang sama. Untuk "Kawalan Pandangan Lanjutan", aktifkan tetapan "Bantuan Penargetan". Sekiranya anda telah menetapkan "Sensitiviti Tampilan" ke nilai maksimum (8), cukup ubah tetapan kembali ke yang lebih rendah.

Bolehkah Anda Memainkan Apex Legends Dengan Pengawal?

Semasa bermain permainan di konsol (PlayStation, Xbox, atau Switch), satu-satunya pilihan anda ialah memasang alat kawalan. Namun, jika anda pemain PC, anda boleh bermain dengan kombo tetikus + papan kekunci atau dengan alat kawalan pilihan anda.

Apabila anda memasang pengawal di PC, permainan akan menghidupkan pembantu selagi anda hanya bermain dengan pengawal. Tidak ada cara untuk mengelabui permainan dengan menggunakan bantuan gol dengan tetikus dan papan kekunci. Sebarang perubahan yang membolehkan anda mengunci secara automatik ke sasaran dengan cara ini adalah menipu.

Pengawal apa yang harus saya gunakan pada Apex Legends untuk PC?

Sekiranya anda sudah mempunyai pengawal konsol, maka kami cadangkan untuk menggunakan apa sahaja yang anda miliki sekarang. Sebilangan besar pengawal PS4, PS5, dan Xbox serasi dengan PC dan mempunyai tetapan kawalan Windows khusus untuk beralih dari konsol ke permainan PC dengan lancar.

Setelah anda menyediakan pengawal, anda dapat menyesuaikan susun atur butang anda di menu "Tetapan", dan mematikan bantuan sasaran jika anda benar-benar tidak menyukai fitur tersebut. Secara keseluruhan, kami sangat mengesyorkan bermain di PC dengan tetikus dan papan kekunci dan membiarkan pengawal ke konsol. Oleh kerana bantuan gol lebih kuat pada konsol, mereka mendapat kelebihan berbanding pemain pengawal PC.

Matlamat Beberapa Kemusnahan di Apex

Aim assist adalah pokok genre FPS, muncul dalam banyak permainan untuk menyeimbangkan antara permainan PC dan konsol. Sekiranya anda fikir anda dapat mengalahkan lawan dengan menggunakan tetikus dan papan kekunci pada alat kawalan tanpa bantuan sasaran automatik, silakan mencubanya dan melaporkan penemuan anda.

Adakah anda suka aim assist dalam Apex Legends? Adakah ciri itu adil untuk pemain PC dan konsol? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found