Seberapa tepat Jarak di Nike Run Club?

Banyak peminat fanatik kebiasaan digunakan untuk Nike Run Club, mereka tidak dapat membayangkan berlari tanpanya. Tidak menghairankan, kerana aplikasi ini membolehkan anda mengukur masa, jarak, dan kecepatan anda.

Seberapa tepat Jarak di Nike Run Club?

Sekiranya anda pernah bertanya-tanya seberapa tepat aplikasinya dalam jarak jauh, anda berada di tempat yang tepat. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan mekanisme pengukuran jaraknya dan menawarkan beberapa petua tentang cara membuatnya lebih tepat.

Nike Run Club Jarak Di Dalam Bilik

Terdapat perbezaan besar bergantung pada sama ada anda bersenam di dalam atau di luar rumah. Sekiranya anda berjalan di treadmill di gim anda, aplikasinya akan menjejaki langkah anda. Pada masa kini, kebanyakan aplikasi melakukan tugas yang baik ketika menghitung langkah, tetapi Nike Run Club masih merupakan salah satu aplikasi paling tepat di luar sana.

Oleh itu, adalah selamat untuk menganggap bahawa Nike Run Club hampir 100% tepat semasa anda berlari di gim atau rumah anda.

Nike Run Club Jarak Luar

Berlari di luar rumah boleh menjadi lebih mencabar daripada bersenam di dalam rumah kerana pelbagai alasan. Anda mesti mengambil kira cuaca, lalu lintas, dan juga banyak faktor lain. Lebih-lebih lagi, aplikasi penjejakan mempunyai lebih banyak cabaran ketika menjejaki jarak berjalan di luar rumah.

Nike Run Club, serta kebanyakan aplikasi lain, bergantung pada GPS ketika mengesan di luar rumah. Sudah tentu, kami menyaksikan peningkatan ketepatan GPS yang ketara. Namun, ia masih belum sempurna.

Oleh itu, jika jarak NRC anda nampaknya tidak tepat, aplikasi ini tidak boleh dipersalahkan. Mungkin sama dengan aplikasi lain yang anda cuba. Sebab ketidaktepatan mungkin ialah telefon, GPS, atau medan anda.

Di bahagian seterusnya, kita akan melihat lebih terperinci dan melihat bagaimana faktor-faktor ini mempengaruhi aplikasi dan apa yang boleh anda lakukan untuk menghalangnya.

nike lari jarak kelab

Punca Gangguan

Sekiranya anda tinggal di New York City, GPS anda mungkin kurang tepat berbanding dengan seseorang yang tinggal di luar bandar. Kenapa begitu? Bangunan tinggi boleh menyebabkan gangguan, malah dapat menghalang isyarat anda sepenuhnya.

GPS anda kadang-kadang tidak dapat mengambil maklumat satelit, kerana bangunan pencakar langit. Ia kehilangan maklumat, dan oleh itu jarak perjalanan anda mungkin kelihatan lebih pendek daripada yang sebenarnya.

Walau bagaimanapun, berpindah ke kawasan luar bandar bukanlah penyelesaian yang sempurna. Anda mungkin dapat mengelakkan pencakar langit, tetapi anda tidak dapat mengelakkan pokok tinggi yang menghasilkan kesan yang serupa.

Penyelidikan menunjukkan bahawa aplikasi yang dijalankan adalah yang paling tidak tepat ketika anda berjalan di hutan. Sekiranya hutan lebat, ia dapat menyekat isyarat, menghasilkan data yang tidak dapat dipercayai.

Namun, anda tidak perlu risau tentang ketidaktepatan. Dalam kebanyakan kes, perbezaan jarak adalah antara 10-50m. Aplikasi ini menambah beberapa meter di sini, dan memerlukan beberapa meter di sana. Pada penghujung hari, ia akan keluar.

Bagaimana Meningkatkan Ketepatan Jarak NRC?

Anda tidak perlu berhenti berlari di alam semula jadi atau di luar rumah. Terdapat beberapa perkara mudah yang boleh anda lakukan untuk membantu aplikasi anda berjalan lancar.

Pertama sekali, cuba berlari di tempat terbuka bila-bila masa anda boleh. Sekiranya boleh, elakkan hutan dan jalan-jalan yang penuh dengan pencakar langit. Pastikan bahawa anda sentiasa dapat melihat langit jika anda melihat ke atas. Dengan berbuat demikian, anda akan memastikan bahawa GPS anda berjalan lancar tanpa gangguan. Selain itu, jangan lupa untuk mengaktifkan Perkhidmatan Lokasi di telefon anda.

sejauh mana tepatnya nike run club

Petua lain yang berguna ialah mengecas telefon anda sebelum berjalan dan mengelakkan menggunakan mod Daya Rendah. Untuk menjimatkan bateri, kadangkala peranti anda tidak membiarkan GPS berfungsi sepenuhnya, Banyak orang menganggap ini berguna, dan ketepatan aplikasinya meningkat dengan ketara setelah mematikan mod Daya Rendah.

Jangan lupa beralih dari mod Dalaman ke Luaran, setiap kali anda mengubah persekitaran anda. Jika tidak, aplikasi mungkin keliru dan membuat beberapa kesalahan.

Sekiranya anda masih belum melihat peningkatan berkaitan dengan ketepatan, anda boleh mencuba mengemas kini aplikasi NRC anda. Namun, seperti yang disebutkan di atas, masalahnya biasanya bukan dengan aplikasi itu sendiri.

Adakah Ada Alternatif?

Sekiranya anda membuka App Store, anda akan menemui lebih daripada 100 aplikasi yang sedang berjalan. Sudah tentu, sebilangan daripadanya tidak bernilai masa atau usaha anda. Nike Run Club adalah salah satu aplikasi peringkat tertinggi dengan banyak pengguna yang berpuas hati. Walau bagaimanapun, ada beberapa yang lain yang patut dicuba.

Sekiranya anda mencari laluan baru, anda mungkin menyukai MapMyRun. Aplikasi ini mempunyai semua ciri aplikasi berjalan standard. Ini mengukur masa dan jarak anda dengan tepat. Walau bagaimanapun, perkara terbaik mengenai aplikasi ini ialah ia membuat laluan larian yang dibuat khusus untuk anda.

Sebaliknya, jika anda ingin mengesan semua yang berkaitan dengan kecergasan dengan hanya satu aplikasi, kami memberi anda liputan. Anda harus memilih MyFitnessPal. Aplikasi ini bukan sahaja membolehkan anda mengesan senaman dan pengambilan kalori anda, tetapi juga sumber inspirasi yang hebat. Anda boleh menemui banyak idea makanan dan latihan berpandu di sana.

Akhir sekali, jika rakan anda berkongsi minat anda untuk berlari, kami mencadangkan anda mencuba Strava. Ini adalah aplikasi komuniti yang sedang berjalan, gabungan pelacak kecergasan dan rangkaian sosial. Anda boleh bersaing dengan rakan anda, membandingkan jarak perjalanan anda, dan saling memotivasi.

Jangan Bimbang Jarak

Sekiranya anda seorang pelari yang berdedikasi, wajar untuk menginginkan aplikasi yang paling tepat. Kami tahu bahawa penjejakan adalah mustahak kerana dapat membantu anda mencapai matlamat anda. Walau bagaimanapun, tidak ada aplikasi yang sempurna, dan anda tidak perlu menekankan jika jarak anda tidak selalu kelihatan tepat. Perbezaan biasanya kecil dan tidak akan mempengaruhi kemajuan anda.

Adakah anda berpuas hati dengan Nike Run Club? Adakah anda pernah mencuba aplikasi lain yang sedang berjalan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found