Cara Mengajak Rakan Steam ke Apex Legends

Dikemas kini pada 6 Jun 2021 untuk menggambarkan ketersediaan Apex Legends dan permainan merentas platform di Steam .

Cara Menjemput Steam Friends ke Apex Legends

Apex Legends adalah permainan Battle Royal yang berfokus pada pasukan yang popular yang dikembangkan oleh Respawn (dimiliki oleh EA Games). Permainan ini membolehkan anda berhubung dengan rakan anda dan menikmati petualangan Battle Royale.

Walaupun APEX Legends mempunyai antara muka yang intuitif dan mesra pengguna, menambah rakan ke permainan anda tidak begitu mudah. Anda mungkin menyedari bahawa Apex Legends tidak berada di mana-mana platform jika anda pengguna Steam. Pada bulan November 2020, Respawn (dan EA Games) melancarkan APEX Legends ke platform Steam. Permainan ini pada mulanya hanya tersedia di Origin.

Dahulu, menjemput Steam Friends ke APEX Legends adalah tugas yang membosankan, tetapi sekarang, semudah mengklik beberapa butang! Kedua-dua pengguna Origin dan Steam dapat bermain bersama, dan anda bahkan boleh memindahkan permainan anda ke Steam jika dikehendaki, walaupun itu tidak perlu. Apakah kaedah paling mudah untuk berhubung dengan rakan anda di Apex Legends? Jawapannya bergantung pada tempat rakan anda memasang permainan — Origin atau Steam.

Menambah Apex Legends ke Perpustakaan Permainan Steam Anda

Steam mempunyai ciri yang sangat bagus yang membolehkan anda menambahkan permainan bukan wap ke perpustakaan permainan anda di platform. Itu juga akan membolehkan anda menggunakan ciri Steam yang lain, walaupun permainan yang anda mainkan tidak tersedia di Steam. Oleh kerana APEX Legends kini tersedia di Steam, anda tidak perlu melalui gelung untuk mengundang rakan Steam ke permainan APEX anda. Sekiranya anda atau rakan anda tidak mempunyai atau menginginkan APEX Legends di Steam, berikut cara menambahkannya sebagai permainan bukan Steam. Perhatikan bahawa anda boleh bermain di Origin dan terus di Steam jika anda mahu. Terdapat beberapa langkah yang perlu anda lakukan untuk berkongsi simpanan dan data anda di kedua platform. Tambahan pula, rakan anda boleh bermain dari Otigin semasa anda bermain dari Steam, juga dikenali sebagai permainan lintas platform.

Pautkan APEX Legends ke Akaun Steam Anda

 1. Buka Apex Legends
 2. Klik pada "Kawan" ikon yang terletak di sudut kanan bawah menu utama.

  skrin rakan

 3. Pilih "Pautkan Akaun Steam" di bawah butang "Privasi Pesta" di sudut kiri bawah skrin "Rakan".

  pautan

 4. Tetingkap baru muncul di mana anda perlu memasukkan kelayakan akaun Steam anda dan log masuk.
 5. Sekiranya anda berjaya masuk ke akaun Steam anda, keluar dari Apex Legends.
 6. Buka Wap.
 7. Navigasi ke anda "Perpustakaan."
 8. Klik pada "Tambah Game", terletak di sebelah kiri bawah halaman "Perpustakaan".

  tambah permainan

 9. Dari menu yang terbuka, pilih "Tambahkan Game Non-Steam."
 10. Dari tetingkap seterusnya, pilih "Apex Legends"Fail yang boleh dilaksanakan. Sekiranya tidak disenaraikan, semak dan arahkan ke folder tempat anda memasang Apex Legends. Semua permainan EA anda akan berada di folder "Origin" secara lalai.

  melayari

 11. Klik pada "Tambahkan Program Terpilih" pilihan. Sekiranya anda belum memilih fail yang dapat dijalankan (.exe) Apex Legends yang sesuai, Steam tidak dapat menambahkan permainan ke pustaka anda.

  bermain

Sekiranya semuanya baik-baik saja, Apex Legends akan dipaparkan di pustaka Steam anda. Anda kemudian boleh menjalankan permainan melalui Steam seolah-olah itu adalah permainan Steam biasa dan menjemput rakan Steam.

Menjemput Steam Friends ke Apex Legends

Menjemput rakan Steam ke Apex Legends adalah mudah setelah anda menambahkan permainan ke pustaka Steam anda. Untuk melakukannya, buka Apex Legends dan kurangkan tetingkapnya. Buka Steam dan cari rakan yang ingin anda jemput.

Arahkan kursor ke ikon Steam rakan anda, dan anak panah akan muncul tepat setelah namanya. Pilih "Jemput Bermain" pilihan dari menu lungsur. Steam harus mengenali permainan yang anda jalankan dan mengajak rakan untuk menyertai anda.

Walau bagaimanapun, kaedah ini tidak 100% selamat kerana Apex Legends bukan permainan yang disokong secara rasmi di Steam.

Lebih baik menambahkan rakan anda melalui platform Origin.

Nikmati Bermain Apex Legends dengan Rakan Anda

Walaupun anda dapat menambahkan Apex Legends ke pustaka permainan Steam anda, tidak dijamin semua fitur Steam akan berfungsi untuk permainan ini jika anda memasangnya di peluncur Origin.

Sebagai penutup, mengajak rakan bermain APEX Legends menggunakan Steam hanya dilakukan dengan melampirkan akaun Steam anda ke platform Origin. Sekarang, sejak November 2020, anda boleh menjemput rakan anda menggunakan kaedah Steam biasa jika kedua-dua pihak memasangnya di Steam. Walau apa pun, sebilangan daripada anda mungkin memilikinya di aplikasi Origin anda yang dipenuhi dengan data dan penyesuaian yang tersimpan, yang bermaksud anda mungkin harus menyimpannya di sana dan hanya bermain permainan di platform Steam.