Cara Dapatkan Token Legend di Apex Legends

Token Legend adalah salah satu daripada empat mata wang Apex Legends yang akan dihadapi oleh pemain dalam permainan. Walaupun mata wang lain agak sukar diperoleh, memperoleh lebih banyak Token Legenda agak mudah. Selagi anda sering bermain permainan, anda tidak akan mempunyai masalah mengumpulkan lebih banyak Token Legenda untuk semua yang anda perlukan.

Cara Dapatkan Token Legend di Apex Legends

Inilah yang perlu anda ketahui mengenai mendapatkan lebih banyak Token Legend di Apex Legends dan apa yang boleh anda lakukan dengannya.

Cara Dapatkan Token Legenda dengan Cepat di Apex Legends

Tidak ada cara cepat untuk mendapatkan sejumlah besar Token Legenda semasa anda menjadi pemain baru. Satu-satunya pilihan bagi semua pemain untuk mendapatkan Legend Tokens adalah mendapatkan pengalaman yang cukup (EXP) dan menaikkan akaun Apex mereka.

Pada mulanya, keperluan pengalaman untuk meratakan bermula perlahan tetapi meningkat hingga Tahap 58 dan tetap di sana sehingga tahap maksimum (500). Walau bagaimanapun, had level hanya melarang anda mendapatkan lebih banyak paket Apex melalui menaikkan level. Setelah anda mencapai Tahap 500, mendapatkan pengalaman yang cukup untuk 'naik level' akan memberikan lebih banyak Token Legenda.

Setiap kali anda naik level (atau memperoleh tahap maya selepas capaian), anda mendapat 600 Token Legend. Tidak ada cara lain untuk mendapatkan mata wang ini dalam permainan, dan anda bahkan tidak boleh membelinya dengan wang sebenar.

Pengalaman yang anda perolehi dalam pertandingan bergantung pada beberapa faktor, yang mempengaruhi seberapa cepat anda dapat naik level dan memperoleh Token Legend. Berikut adalah kemungkinan kemungkinan pengalaman dalam satu perlawanan dan peningkatan yang boleh anda perolehi:

 • Memenangi pertandingan memberi anda dorongan pengalaman luar biasa (EXP), dan mendarat di antara lima pasukan teratas dalam permainan memberi anda peningkatan EXP kecil.
 • Keuntungan EXP ini dapat ditingkatkan dengan membeli tiket pertempuran musim ini. Setiap musim, pemain boleh mendapat EXP hingga 300% lebih banyak untuk menang atau berada dalam lima pasukan teratas.
 • Membunuh dan merosakkan juga memainkan peranan besar dalam mendapatkan lebih banyak EXP. Pemain yang secara konsisten dapat mencapai jumlah kerosakan tinggi dapat memperoleh lebih banyak EXP dengan cara ini daripada hampir yang lain.
 • Membunuh pemimpin (pemain dengan jumlah pembunuhan tertinggi) mendapat sejumlah kecil EXP juga. Sekiranya anda kehilangan gelaran itu semasa perlawanan, anda akan mengekalkan EXP ini.
 • Pembunuhan pertama hari ini memberikan peningkatan EXP yang besar, jadi sekurang-kurangnya lakukannya jika anda tidak mempunyai banyak masa pada siang hari.
 • Rakan sepasukan yang menghidupkan kembali dan memberi respon memberi sedikit peningkatan EXP. Dorongan ini tidak begitu penting kerana anda sebenarnya tidak mahu memasuki situasi rakan sepasukan.
 • Membunuh juara pertandingan memberikan peningkatan EXP yang ketara, terutama kerana setiap ahli pasukan juara mempunyai karunia EXP.
 • Begitu juga, anda mendapat jumlah EXP yang lumayan jika anda juara menuju ke pertandingan.
 • Cara terakhir, dan mungkin yang paling dipercayai, untuk mendapatkan sebahagian besar EXP setiap perlawanan adalah dengan bertahan. Anda mendapat lebih banyak EXP untuk setiap saat anda masih hidup, sebagai bonus survival.
 • Bonus bertahan hidup dinaikkan sebanyak 5% untuk setiap ahli parti yang anda hadiri ke pertandingan. Ini bermakna anda dapat memperoleh 10% pengalaman pasif dengan bermain dalam pesta bersama dua rakan.

Keuntungan EXP anda akan diperlihatkan dengan jelas selepas setiap perlawanan, bersama dengan perincian lengkap mengikut kategori yang disebutkan di atas. Dengan cara ini, anda dapat mengesan apa yang memberi anda EXP terbanyak semasa pertandingan dan mengatur strategi untuk memperbaiki rancangan permainan anda.

Salah satu kaedah termudah, walaupun mungkin paling membosankan, untuk mendapatkan EXP adalah dengan menggunakan bonus survival dan tetap hidup selama mungkin dalam pertandingan, mengelakkan pertempuran kecuali jika perlu. Walau bagaimanapun, keuntungan EXP ini dapat diabaikan berbanding dengan kemungkinan mendapat banyak pembunuhan. Secara keseluruhan, rancangan permainan yang agresif dan fokus untuk membunuh mungkin akan menghasilkan lebih banyak EXP dalam jangka masa panjang.

Dengan semua yang dinyatakan, anda semestinya tidak perlu risau untuk mendapatkan EXP sekiranya anda memerlukan lebih banyak Token Legend. Permainan biasa biasanya lebih daripada cukup untuk mengumpulkan token lebih cepat daripada lebih banyak barang yang dikeluarkan untuk membelanjakannya.

Cara Memeriksa Token Legend di Apex Legends

Tidak seperti Apex Coins dan Crafting Metals, jumlah Token Legend semasa anda tidak dapat dilihat di skrin setiap masa. Walau bagaimanapun, menunjukkan baki Legend Token semasa anda agak mudah.

Yang perlu anda lakukan hanyalah mengarahkan kurs mata wang di sudut kanan atas, yang menunjukkan berapa banyak Apex Coins (kuning) dan Crafting Metal (mata wang biru) yang anda ada. Paparan pop timbul akan menunjukkan perincian berapa banyak mata wang yang anda miliki, tolak Heirloom Shards, yang merupakan kategori barang berharga yang agak berbeza.

Cara Menggunakan Token Legend di Apex Legends

Oleh kerana Token Legend datang dalam kuantiti yang secara teori tidak terbatas, ada juga cara untuk membelanjakan Token ini selama-lamanya.

Membeli Legenda

Cara utama kebanyakan pemain untuk berkenalan dengan Legend Tokens adalah penggunaannya dalam membuka kunci Legends yang lebih mudah dimainkan. Dengan senarai watak sentiasa berkembang dengan setiap musim berlalu (kira-kira tiga bulan), pemain baru memerlukan lebih banyak Token Legenda untuk membuka kunci setiap Legenda yang mereka mahu mainkan.

Setiap Legend berharga 12,000 Legend Tokens, selain dari yang dimulakan oleh setiap pemain secara percuma (Gibraltar, Lifeline, Wraith, Pathfinder, Bloodhound, dan Bangalore).

Cara utama untuk membeli Legends baru adalah terus melalui menu Legend:

 1. Pilih tab "Legends" di bar atas.

 2. Klik kanan pada Legenda yang belum anda buka kunci.

 3. Pilih mata wang mana yang ingin anda gunakan (lebih baik Token Legend).

 4. Sahkan pilihan anda.

Sebagai alternatif, anda boleh melalui menu "Store" di bar atas, kemudian pilih tab "Legends" di sebelah kanan. Dengan cara ini, anda dapat melihat Legenda mana yang boleh anda beli.

Mengikuti Cabaran Harian

Token Legend juga berguna untuk menyelesaikan Battle Pass musim anda sekarang dengan lebih cepat atau lebih mudah. Walaupun mereka tidak memberikan dorongan langsung, anda dapat mengatasi cabaran harian anda dengan membayar beberapa Token Legenda.

Pengundian pertama setiap hari adalah percuma, yang kedua berharga 200 Token, yang ketiga berharga 500, dan setiap satu selepas itu akan dikenakan biaya 1,000 Token. Semasa melakukan pengundian ulang, Anda dapat memilih cabaran mod permainan (Arena atau Battle Royale) dan menerima cabaran secara eksklusif untuk mod permainan tersebut (atau yang menghitung semua mod permainan).

Untuk mengikuti cabaran, klik padanya. UI akan menunjukkan bulatan anak panah berputar untuk menunjukkan reroll. Yang harus anda buat hanyalah mengesahkan pilihan anda, dan anda akan menerima cabaran baru. Mengulangi cabaran menetapkan semula kemajuannya. Anda tidak dapat menjawab kembali cabaran yang telah anda selesaikan untuk mendapatkan bintang tambahan dalam sehari.

Semua kos reroll dan reroll disegarkan pada masa yang sama pemain menerima cabaran harian baru. Cabaran mingguan atau cabaran khusus acara tidak dapat diputar ulang.

Recolors Pilihan

Cara terakhir pemain untuk menghabiskan Token Legend yang mereka hasilkan adalah di bahagian kedai "Pilihan". Kedai ini hanya mengandungi warna kulit yang ada, dan warna ini tidak dapat diperoleh dengan cara lain.

Untuk membeli warna semula, anda perlu memiliki kulit asli, yang biasanya legendaris atau, dalam beberapa kes yang lebih jarang, berkualiti Epik.

Recolor berharga 6,500 atau 10,500 Legend Tokens, bergantung pada tawaran kedai.

Untuk melihat warna yang tersedia sekarang, pilih tab "Simpan" di bar atas. Anda harus segera mendarat di tab "Unggulan", atau anda dapat mengkliknya untuk menampilkan kedai unggulan.

Sentiasa Sesuatu yang Baru untuk Dibeli di Apex Legends

Berkat bekalan yang banyak, anda dapat menggunakan Token Legend dengan cara yang anda mahukan. Sebagai permulaan, kami mengesyorkan membeli Legends untuk memberi anda lebih banyak pilihan dalam permainan. Selepas itu, anda dapat melihat kembali cabaran atau membeli warna untuk isi hati anda.

Apa yang anda habiskan untuk membeli Token Legenda anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.