Cara Menggunakan Melee di Apex Legends

Langsung dari kelawar, anda dilemparkan ke dalamnya. Apex Legends adalah permainan jenis battle royale yang tidak memaafkan. Anda dibiarkan untuk mengurus diri sendiri, bertahan dan memenangi permainan. Dalam kebanyakan permainan video BR, jarak dekat bukanlah sesuatu yang banyak diberi perhatian. Di Apex Legends, ini adalah salah satu refleks terpenting yang boleh anda miliki.

Cara Menggunakan Melee di Apex Legends

Genre

Jenis permainan videogame battle royale pada dasarnya menggabungkan penjelajahan, kelangsungan hidup, dan pemungutan. Ketiga-tiga aspek ini adalah teras genre. Objektif anda adalah menjadi orang terakhir (atau pasukan, dalam hal ini) yang berdiri. Sebagai pemain, anda dijatuhkan ke peta, bersama rakan sepasukan dan anda dibiarkan mengurus diri sehingga anda pasti membunuh semua pemain lain atau dibunuh oleh seseorang. Dalam senario kejam, menggunakan setiap aspek permainan dengan sebaik mungkin adalah penting.

Apex Legends

Apex Legends adalah permainan berpasukan. Sejumlah (hingga 20) regu tiga pemain dijatuhkan ke sebuah pulau. Mereka bermula dengan mencari senjata dan bekalan. Kerjasama adalah kunci di sini. Apabila semua orang dalam pasukan anda bersetuju bahawa mereka sudah bersedia, perburuan akan bermula.

Walaupun terdapat aspek pemungutan di sini, mengetahui cara bertarung masih menjadi faktor nombor satu ketika menang atau kalah. Anda boleh mengumpulkan semua senjata langka dan bekalan penting yang anda mahukan. Anda juga dapat menikmati semua pengalaman di dunia dengan pertempuran tembak dalam permainan. Tetapi, dalam Apex Legends, serangan jarak dekat yang dipikirkan dengan teliti dapat mengalahkan pemain, walaupun ada peralatan dan kehebatan menembak. Melee memainkan peranan penting dalam Apex Legends kerana ia dapat menentukan nasib anda dan nasib seluruh pasukan anda.

legenda puncak

Bagaimana Melee

Anda mungkin sudah tahu butang mana yang harus ditekan untuk melakukan huru-hara, tetapi begitulah juga. Pada Xbox One, menekan batang analog kanan akan mengeluarkan arahan "jarak dekat" ke avatar anda. Pada PS4 ini dilakukan dengan menekan R3 butang. Pada PC, yang V kekunci pada papan kekunci anda diberikan dengan arahan jarak dekat. Sudah tentu, jika anda tidak menyukai pengikat kunci lalai, anda sentiasa boleh menukarnya di semua platform melalui Tetapan menu.

Sekarang, mari kita bincangkan bagaimana melakukan huru-hara dengan berkesan.

Tiga Jenis Melee

Sekiranya anda menekan butang jarak dekat, watak Apex Legends anda akan menekan, memotong, atau menendang musuh. Sekiranya anda berdiri atau bergerak, berlari, butang jarak dekat akan selalu menghasilkan pukulan gaya jab. Sekiranya anda melompat dan menekan butang jarak dekat, avatar anda akan ditendang. Sekiranya anda berjongkok atau meluncur dengan berlari dan menekan butang pelekuk, watak anda akan memberikan potongan atas. Ketiga-tiga jenis jarak dekat ini adalah inti dari sebarang perjumpaan jarak dekat dalam permainan.

bagaimana jarak dekat

Yang mana satu yang harus anda gunakan? Sepatutnya, menendang selalu disukai daripada menumbuk. Pertama, apabila anda bermain dalam permainan penembak, anda akan menjadi sukar untuk memukul secara automatik, jadi itulah satu faedah besar. Kedua, tendangan jauh lebih pantas daripada pukulan. Sebagai peraturan, di Apex Legends, anda harus selalu menendang dan bukannya menumbuk.

Sama ada anda akan menendang atau menumbuk bergantung pada keadaan dalam permainan. Kadang kala anda perlu meluncur di bawah rintangan dan memukul musuh anda. Jelas, ini lebih selamat daripada melompati dan mendedahkan diri kepada tembakan musuh. Sebaliknya, jika anda berada di tempat terbuka, melompat dan menendang selalu merupakan idea yang lebih baik daripada meluncur dan melakukan jarak dekat.

Kombo

Walaupun terdapat tiga jenis jarak dekat, semuanya ditugaskan pada kunci / butang yang sama, pelbagai kombo dapat membantu anda memberikan pukulan / tendangan yang lebih cepat dan mengelirukan sasaran anda. Terdapat banyak kombo jarak dekat di Apex Legends, jadi anda harus terus maju dan berlatih jarak dekat sehingga anda berjaya.

Salah satu kombo jarak dekat yang paling mematikan adalah yang tidak mungkin sama sekali. Sama ada gangguan dalam permainan, menekan butang jarak dekat, butang keupayaan taktikal, dan butang ping pada masa yang sama dan menekannya untuk setiap pukulan berurutan akan memberikan serangan jarak dekat yang sangat cepat dan berkesan. Anda boleh melakukan ini sambil berjongkok, berdiri, atau melompat. Melompat selalu merupakan kaedah paling berkesan untuk jarak dekat, jadi mulakan kombo ini dengan melompat terlebih dahulu.

Langkah Selesai

Apabila sasaran anda berada di tanah, tetapi belum mati, ini adalah masa pengambilan yang sangat mudah. Namun, dalam dunia Apex Legends, peluru bukanlah sesuatu yang selalu anda miliki. Anda selalu dapat menumbuk, menendang, atau menjatuhkan sasaran yang jatuh hingga mati, tetapi ini akan memakan masa lebih banyak dan anda mungkin tidak dapat menyelesaikannya sebelum mereka kembali berdiri.

Terdapat penyelesaian yang sangat mudah di sini: langkah penamat. Cukup tekan berinteraksi butang / kunci dan watak anda akan melakukan gerakan pelaksanaan yang akan membunuh musuh anda ketika animasi selesai. Walau bagaimanapun, pergerakan yang mencolok ini agak berisiko, kerana anda mudah terdedah semasa menyelesaikannya. Salah satu rakan sepasukan musuh anda mungkin membunuh anda sebelum anda dapat menyelesaikan langkah anda. Lakukan penyudah dengan teliti.

Seni Melee

Mana-mana langkah ini yang ingin anda cuba, anda harus memahami bahawa ada masa dan tempat untuk masing-masing. Baiklah, mungkin bukan untuk pukulan berdiri, kerana ia tidak membawa sebarang faedah ke atas meja. Bersikap fleksibel dan lancar ketika melakukan serangan jarak dekat, gunakan kombo yang disebutkan, dan jangan takut melakukan pergerakan penyudah.

Sudahkah anda mencuba kombo tiga butang? Ia berfungsi seperti pesona, bukan? Sekiranya anda mempunyai petua lain, silakan membagikannya dalam komen di bawah.