Cara Menjatuhkan Lebih Cepat dan Lebih Jauh di Apex Legends

Memakai peralatan terbaik adalah kunci untuk bertahan hidup pasukan anda di Apex Legends. Meletakkan but pertama di tanah dalam persekitaran yang kaya dengan rampasan adalah keutamaan besar bagi mana-mana pemain yang mengetahui barang mereka.

Cara Menjatuhkan Lebih Cepat dan Lebih Jauh di Apex Legends

Terdapat beberapa pendekatan yang berbeza yang dapat anda lakukan untuk membuat anda dan pasukan anda keluar dari kapal terbang dan bertindak. Ia bergantung pada masa anda melompat, di mana anda mahu berakhir, dan sejauh mana anda perlu melakukan perjalanan untuk sampai ke sana.

Turun Panas

Sekiranya anda ingin berada di hadapan musuh anda, anda harus melompat lebih awal, dan anda harus turun dengan pantas. Pada dasarnya, ini bermaksud menjatuhkan secepat mungkin, menunjuk wajah anda ke bumi, dan membuat garis lebah untuk tanah. Bagaimanapun, jarak terpendek antara dua titik adalah garis lurus.

Sudah tentu, ini adalah pertukaran taktikal. Ya, anda mungkin akan membawa pasukan anda ke tahap pertama, tetapi jika anda berada di mana-mana, anda akan cepat merasa diri anda. Selain itu, pasukan lain mungkin mempunyai idea yang sama, dan anda dapat dengan mudah bertempur sebaik sahaja anda mendarat. Mempelajari peta dan kawasan rampasan yang terbaik dapat membantu anda mencari tahu di mana tujuan semasa anda membuat keturunan.

kapal terbang

Penurunan Panas Tertunda

Pada dasarnya, taktik yang sama seperti di atas, tetapi anda menunggu sehingga kapal terbang bergerak di kawasan penjarahan yang lebih baik sebelum anda membuat kejatuhan. Sekiranya musuh mempunyai idea yang sama, anda mungkin masih bersaing untuk menjarah, dan juga survival anda.

Pemain yang sudah sampai ke tanah mungkin melihat anda datang dan membawa anda keluar sebelum anda berjaya bersiap sedia. Cuba untuk tidak berkumpul dengan pemain musuh dalam perjalanan ke bawah. Salah satu kaedah terbaik untuk melakukan ini adalah melihat sekeliling sambil meluncur ke bawah. Anda boleh melakukannya dengan:

 1. Pilih lokasi dan lompat dari kapal ke arahnya; pastikan ia tidak lurus ke bawah, atau anda akan sampai ke tanah sebelum anda dapat melihat sekeliling.

 2. Tekan butang "Freelock". Ini akan mengunci lintasan anda dan membolehkan anda menggerakkan kamera anda untuk mencari orang lain

  • Pada PC, butang freelock adalah "Klik Kanan Tetikus."
  • Pada Xbox / PS4, butang freelock masing-masing adalah "LB" / "L1".

Meluncur

Walaupun memperbesar jalan ke tanah adalah taktik yang popular, anda tidak akan dapat menempuh jarak jauh dari tempat anda melakukan lompatan. Ia juga tidak semestinya jalan paling cepat, terutama jika jalan anda bersudut dan bukannya lurus.

Cara terbaik untuk pergi adalah dengan menggabungkan dorongan pendek terus ke tanah dengan meluncur ke arah objektif anda. Ikuti langkah-langkah ini untuk memanfaatkan sepenuhnya luncuran anda:

 1. Semasa turun, berhasrat untuk mendapatkan kecepatan udara sekitar 145.

 2. Kemudian ratakan jalan penerbangan anda dengan mengarahkan hampir mendatar ke arah zon pendaratan yang anda inginkan.

3. Apabila kecepatan udara anda turun antara 135-125, arahkan hidung anda ke tanah kembali.

Kaedah ini dapat membantu anda menjauh dari penurunan daripada luka bakar langsung ke tanah. Anda boleh menempuh jarak lebih dari setengah batu jika berjaya mengatur masa dengan tepat. Dengan cara itu, anda boleh sampai ke kawasan yang kaya dengan rampasan yang mungkin tidak dapat dicapai oleh orang yang mengambil jalan terus pada waktunya. Cuba bawa diri anda secara langsung ke zon pendaratan anda, dan jadikan bahagian terakhir lompatan anda langsung turun ke tempat yang anda mahu mendarat.

meluncur

Selepas Anda Turun: Lompat Melompat

Sebaik sahaja anda berada di lapangan, memanfaatkan trik ini dapat membantu anda bergerak lebih cepat dan memastikan anda menemui jalan ke arah yang terbaik sebelum musuh melakukannya. Melompat lompat, apabila dilakukan dengan betul, bahkan lebih cepat daripada pecut lurus. Sebaik sahaja anda mengetahuinya, anda mungkin menganggapnya sebagai kaedah perjalanan lalai anda.

Untuk menjadikannya berfungsi, ikuti langkah berikut:

 1. Mula berlari seperti biasa.

 2. Tepat sebelum anda mahu melakukan lompatan, tekan butang slaid. Anda hanya perlu meluncur untuk waktu yang sangat singkat, sekitar seperempat saat, kerana anda memanfaatkan peningkatan laju yang muncul ketika pertama kali meluncur.

 3. Selepas suku kedua, tekan butang lompat. Sekiranya anda mendapat waktunya dengan tepat, momentum tambahan yang diberikan dengan berlari ke slaid akan mendorong anda lebih jauh daripada lompatan biasa.

Jatuhkan dengan Pantas dan Bawa Pistol Besar

Ini adalah petua utama kami untuk mengeluarkan pasukan anda dari kapal pesat dan ke lapangan secepat dan secepat mungkin. Mereka akan membolehkan anda bersiap sedia dan bersedia untuk beraksi sebelum pasukan lain mempunyai masa untuk berkedip. Adakah anda mempunyai kaedah atau taktik lain yang anda tidak keberatan untuk menumpahkan kacang? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!