Inilah Cara Kedudukan Apex Legends Berfungsi

Diperkenalkan semasa Apex Legends musim 2, tangga teratas adalah tempat bagi pemain untuk menguji kemampuan mereka dalam pertandingan kompetitif melawan lawan yang mahir. Antrian peringkat mempunyai beberapa perbezaan yang ketara dari barisan permainan biasa. Pemain baru didorong untuk mengasah permainan senjata mereka, mempelajari peta, dan mendapatkan pengetahuan tentang semua elemen permainan sebelum terjun ke dunia permainan peringkat.

Inilah Cara Kerja Apex Legends

Sekiranya anda fikir anda sudah bersedia untuk bermain Peringkat di Apex Legends, berikut adalah penjelasan mengenai perkara yang perlu anda ketahui untuk memulakan.

Bagaimanakah Peringkat Apex Legends berfungsi?

Keseluruhan permainan perlawanan Peringkat tidak jauh berbeza dengan mod permainan Trios standard. Anda boleh beratur sendiri atau hingga dua pemain lain dalam pesta dan bermain di peta menentang 19 pasukan lain (biasanya). Namun, di situlah kesamaan berakhir.

Semua pemain disusun mengikut peringkat dalam barisan peringkat berdasarkan RP yang mereka perolehi (mata peringkat). Terdapat sejumlah tujuh peringkat: Gangsa, Perak, Emas, Platinum, Berlian, Master, dan Apex Predator. Lima peringkat pertama mempunyai empat bahagian masing-masing, dengan bahagian empat menjadi yang terendah dalam setiap peringkat. Apex Predator adalah peringkat tertentu, hanya mengira 750 pemain teratas setiap platform. Berikut adalah syarat RP untuk pembahagian IV setiap peringkat (atau Master):

 • Gangsa: 0 RP
 • Perak: 1200 RP
 • Emas: 2800 RP
 • Platinum: 4800 RP
 • Berlian: 4200 RP
 • Tuan: 10 000 RP
 • Apex Predator: 750 pemain teratas dengan lebih dari 10 000 RP

Pemain biasanya dipadankan dengan lawan dalam kedudukan yang sama. Bagi pihak, tahap tertinggi yang dicapai dipertimbangkan untuk meletakkan parti. Semasa beratur bersama, pemain di atas Platinum tidak boleh beratur dengan pemain dua tahap di bawah mereka. Ini bermaksud bahawa pemain Platinum hanya boleh bermain dengan pemain Diamond dan Gold dalam barisan peringkat.

Bagaimana Mendapat atau Kehilangan RP?

Setiap kali anda memulakan pertandingan, anda kehilangan beberapa RP berdasarkan tahap semasa anda. Pemain di Bronze tidak kehilangan RP kerana bermain permainan, membolehkan mereka naik dengan cukup banyak permainan yang dimainkan, secara perlahan. Untuk semua peringkat lain, jumlah RP yang hilang pada awal perlawanan adalah seperti berikut:

 • Perak: 12 RP
 • Emas: 24 RP
 • Platinum: 36 RP
 • Berlian: 48 RP
 • Master dan Apex Predator: 60 RP

Kehilangan RP ini tidak dapat memaksa anda untuk turun ke tahap. Ini secara berkesan bermaksud bahawa jika anda mencapai Platinum, misalnya, dalam pemisahan peringkat, anda tidak boleh turun ke Emas untuk pemisahan tersebut. Pemain boleh menurunkan divisi jika mereka kehilangan RP yang cukup untuk berada di bawah cutoff divisi. Pemain Apex Predators juga boleh kehilangan status mereka jika berhenti berada di 750 teratas, menurut RP mereka.

Pemain boleh mendapatkan RP dalam permainan dengan dua cara. Yang pertama adalah menjadi salah satu daripada 13 pasukan teratas yang berdiri. Semakin hampir dengan kedudukan tertinggi; semakin banyak RP yang anda perolehi. Jumlah maksimum RP yang diperoleh dengan cara ini adalah 100 jika anda pemenang pertandingan.

Cara lain untuk mendapatkan RP adalah dengan membunuh atau membantu. Pembunuhan adalah mudah. Yang harus anda lakukan hanyalah melepaskan tembakan terakhir kepada lawan yang menjatuhkan mereka. Mengatasi kerosakan pada lawan yang dibunuh oleh orang lain, paling lama 10 saat kemudian, dikira sebagai bantuan. Crypto juga boleh mendapatkan bantuan dengan mencari musuh dengan drone miliknya. Setiap kill atau assist akan memberi Anda RP, hingga batas enam penghapusan setiap pertandingan. Jumlah yang diterima pemain adalah berdasarkan kedudukan pasukan mereka di akhir perlawanan, dari 10 RP jika anda berada di bawah tempat ke-10 hingga 25 untuk menang. Semua keuntungan RP dikira setelah permainan berakhir untuk pasukan anda.

Keuntungan RP bermaksud bahawa pemenang pertandingan akan menerima hingga 250 RP jika mereka memperoleh sekurang-kurangnya enam penghapusan semasa pertandingan, dikurangkan dengan kos masuk tahap mereka sekarang.

Oleh kerana kos RP yang semakin meningkat untuk menyertai pertandingan dan keperluan yang semakin tinggi untuk mencapai tahap dan tahap yang lebih tinggi, pemain yang berada di puncak tangga perlu mempunyai nisbah bunuh / kematian yang tinggi dan bertahan lama dalam perlawanan mereka jika mereka ingin melonjak melalui peringkat.

Pengabaian dan Penalti

Tidak seperti permainan biasa, barisan peringkat memberi penekanan berat pada pemain yang bertahan sehingga saat terakhir mungkin. Untuk itu, meninggalkan permainan sementara rakan sepasukan masih mempunyai peluang untuk menghidupkan semula, anda akan mengunci anda daripada bermain dalam giliran permainan. Hukuman bermula pada 10 minit untuk pelanggaran pertama dan meningkat untuk penolakan berikutnya dalam jangka masa pendek. Pemain dapat meninggalkan permainan dengan selamat jika 150 saat berlalu setelah rakan sepasukan mengambil sepanduk mereka tetapi belum memberi balasan atau jika pemasa sepanduk mereka habis.

Meninggalkan permainan juga kehilangan RP yang akan anda peroleh untuk pertandingan itu.

Sekiranya pemain terputus dari permainan sebelum fasa dropship dimulakan, rakan sepasukan yang ditugaskan (dibuat dalam perlawanan) boleh meninggalkan permainan tanpa penalti yang berkaitan atau kehilangan RP kerana menyertai pertandingan. Anggota dalam parti dengan pemain yang terputus akan dihukum dengan "meninggalkan."

Peringkat Peta dan Bahagian

Pertandingan yang tidak diperingkat memutar dua peta setiap beberapa jam untuk mempelbagaikan permainan dan membolehkan pemain menikmati lebih banyak pilihan semasa permainan mereka. Namun, peringkat permainan, gunakan satu peta untuk semua perlawanan untuk separuh setiap musim, yang disebut perpecahan.

Pembahagian peringkat biasanya berlaku pada pertengahan musim tiga bulan. Perpecahan juga lembut mengatur semula tahap kemajuan semua orang, menjadikan mereka dua hingga tiga tahap, bergantung pada di mana mereka berada di akhir perpecahan dan RP mereka. Dengan cara ini, pemain perlu terus memainkan pertandingan peringkat masing-masing jika mereka ingin terus berada di puncak permainan dan papan pendahulu.

Ganjaran Peringkat

Pada akhir setiap musim yang diberi peringkat, pemain mendapat ganjaran berdasarkan tahap tertinggi yang mereka capai selama dua perpecahan musim ini. Semua pemain mendapat lencana dengan menyatakan tahap pencapaian tertinggi mereka. Pemain emas dan ke atas mendapat daya tarikan istimewa untuk memperingati kedudukan mereka. Pemain berlian dan ke atas mendapat laluan menyelam khas untuk digunakan pada musim berikutnya. Jejak selaman berwarna mengikut tahap yang dicapai dan dapat dilihat oleh semua pemain ketika pemiliknya meninggalkan kapal terbang.

Soalan Lazim Tambahan

Mengapa saya terus kehilangan kedudukan pemangsa Apex saya?

Oleh kerana Apex Predators mesti berada dalam 750 pemain teratas di platform mereka, mereka boleh kehilangan tahap mereka jika orang lain mendapat lebih banyak RP. Menamatkan permainan tanpa mendapat banyak RP juga meletakkan anda berisiko kehilangan pangkat perlahan-lahan kerana kos 60 RP yang melarang untuk memasuki setiap perlawanan.

Berapakah kos RP untuk bermain Apex Legends Peringkat?

Setiap kali anda memasuki permainan, anda akan mula kehilangan RP kecuali anda berada di peringkat Gangsa. Untuk semua peringkat lain, kerugian RP ditimbang dengan tahap:

• Pemain perak kehilangan 12 RP ketika menyertai

• Pemain emas kehilangan 24 RP

• Pemain platinum kehilangan 36 RP

• Pemain berlian kehilangan 48 RP

• Master dan Apex Predators kehilangan 60 RP

Untuk mengimbangi kerugian RP ini, anda perlu mendapatkan jumlah penghapusan yang adil (maksimum enam setiap kiraan perlawanan) dan bertahan untuk sekurang-kurangnya berada di 13 pasukan teratas.

Apakah cara terpantas untuk naik peringkat di Apex Legends?

Tidak ada formula yang dicuba dan benar untuk naik dengan cepat. Oleh kerana keuntungan RP dihubungkan dengan penyertaan dan kelangsungan hidup membunuh anda, anda perlu mendapatkan gabungan kedua-duanya jika anda mahu naik pangkat. Sebilangan pemain lebih suka turun dengan banyak orang lain di sekitarnya dan berusaha untuk membuat pembunuhan awal dan bola salji memimpin mereka. Bagi yang lain, mendapatkan rampasan dan maklumat yang baik adalah lebih baik.

Cara pasti untuk mendapatkan beberapa RP adalah dengan mengelakkan pergaduhan dengan segala cara dan menunggu untuk mendapatkan tempat teratas. Kaedah ini lambat jika orang tidak menghilangkan satu sama lain dengan cepat, dan anda kehilangan sebahagian RP yang baik dari penghapusan, tetapi ini adalah salah satu kaedah yang paling mudah dan boleh dipercayai untuk menjaring beberapa RP setiap permainan.

Menjadi lebih baik dalam permainan, meningkatkan kedudukan dan permainan senjata anda, dan belajar bagaimana bekerjasama dengan pemain lain dalam pasukan akan memberi anda peluang terbaik untuk menang.

Apakah pangkat yang baik di Apex Legends?

Menurut statistik musim 8, 35.6% pemain berada di Perak dan Gangsa, 31.8% lagi di Emas, dan 26.16% di Platinum. Pemain berlian dan ke atas hanya merangkumi 6.2% dari asas pemain, iaitu, kira-kira satu dari 16 pemain berada di kedudukan tersebut.

Secara umum, masuk ke Platinum tidak boleh terlalu sukar jika anda mempunyai masa untuk meningkatkan beberapa kemahiran asas dan terus memenangkan lebih banyak RP daripada yang anda kalah. Pemain di Master hanya merangkumi 0.4% dari asas pemain, menjadikannya matlamat utama untuk pemain yang kompetitif tetapi tidak dapat dicapai oleh kebanyakan orang.

Bagaimanakah pembahagian peringkat berfungsi?

Perpecahan peringkat berlaku kira-kira pada separuh musim. Semua pemain mendapatkan semula RP mereka secara separa apabila perpecahan berlaku, biasanya menjatuhkan mereka 2 hingga 3 tahap. Ini adalah satu-satunya cara untuk mendorong pemain yang tidak aktif memasuki senarai peringkat dan membolehkan bakat baru meningkat di kalangan barisan.

Apabila perpecahan peringkat berlaku, peta aktif berubah untuk baki musim peringkat tersebut.

Kedudukan di Apex Legends

Sekiranya anda fikir anda mempunyai apa yang diperlukan untuk menjadi pemain Apex Legends teratas, anda perlu menguji kemampuan anda dalam barisan kedudukan permainan. Penjodoh akan mengalahkan anda dengan lawan dari tahap kemahiran yang serupa, dan terserah kepada anda (dan dua rakan sepasukan anda) untuk mendapatkan beberapa penghapusan, bertahan, dan mendapatkan beberapa RP dalam prosesnya.

Apakah kedudukan teratas anda di Apex Legends? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.