Apex Legends Tidak Akan Bermula - Cara Memperbaiki

Kecuali jika anda hidup di bawah batu selama setahun yang lalu, anda sekurang-kurangnya menyedari Apex Legends. Salah satu penambahan terbaru dalam genre battle royale, Apex Legends dilancarkan tanpa banyak peminat atau pengumuman pada awal tahun 2019. Walaupun sifat organik yang jelas dari kebangkitan Apex telah diketahui agak diciptakan oleh penerbit, ia tetap menjadi permainan yang sangat popular .

Apex Legends Tidak Akan Bermula - Cara Memperbaiki

Permainan dengan pangkalan pengguna yang begitu besar - lebih dari 50 juta yang utamanya - pasti mengalami kesukaran untuk berjalan dengan baik pada begitu banyak sistem yang berbeza. Pembangun Apex Legends, Respawn, mempunyai sejarah yang baik untuk memastikan permainan mereka stabil, tetapi laporan mengenai permainan yang tidak dimulakan dengan betul telah mulai merayap. Sekiranya anda salah satu pemain yang tidak beruntung mengalami masalah memulakan Apex Legends, berikut adalah bagaimana untuk membetulkannya.

Mulakan Permainan sebagai Pentadbir

Untuk memperbaiki ini, yang perlu anda lakukan adalah bekerja dalam pengurusan di suatu tempat dan presto, anda adalah pentadbir, dan permainan akan berjalan dengan baik. Itu adalah jenaka, tentu saja. Apa yang anda perlukan untuk memperbaiki ini adalah mengubah cara permainan melihat pengguna yang menjalankannya.

runasadmin

Kaedah ini telah tidak digunakan selama bertahun-tahun kerana masalah keserasian menjadi lebih jarang, tetapi pengguna yang lebih tua akan mengenali ini sebagai pertolongan cemas asas ketika aplikasi berjalan.

Prosesnya mudah. Cari Apex Legends di bar carian Windows anda. Apabila anda memilihnya, anda akan melihat beberapa pilihan di panel. Klik pada "Jalankan sebagai Pentadbir." Tidak banyak lagi - jika ini berfungsi, maka anda menghadapi masalah keserasian, dan anda boleh menjalankannya secara kekal dengan cara ini di sifat aplikasi.

Pembaikan dan Pemasangan Semula

Mungkin ada fail yang rosak menyebabkan kesalahan dalam permainan dimulakan, yang dapat Anda uji dengan menggunakan fitur "Perbaikan" Origin. Log masuk ke klien Origin dan cari Apex Legends di perpustakaan anda. Dari sana, klik kanan pada ikon permainan untuk mendedahkan menu yang berkaitan. Dalam menu ini, klik Pembaikan. Origin akan mengesahkan sama ada semua fail permainan teratur dan memasang semula fail yang hilang atau rosak secara automatik.

Setelah membaiki permainan, cuba jalankan. Sekiranya ia berjalan, anda sudah bersedia. Namun, jika anda masih mengalami masalah, cuba pasang semula. Anda boleh menggunakan menu yang sama untuk mencopot pemasangan permainan, tetapi untuk memastikannya dinyahpasang sepenuhnya, gunakan panel Aplikasi dan Ciri di Tetapan Windows anda. Setelah dikeluarkan, lakukan pemasangan penuh seperti biasa dan mencubanya.

installuninstall

Tetap Dikemas kini

Mencuba untuk mengemas kini permainan hampir tidak perlu dikatakan, dan ia dapat dilakukan dari perpustakaan permainan Origin dalam beberapa saat. Di perpustakaan anda, klik kanan pada ikon permainan dan pilih "Kemas kini" dari menu. Permainan harus dikemas kini secara automatik, jadi ini tidak mungkin menjadi masalah. Lebih penting lagi, anda harus mengemas kini pemacu perkakasan anda.

Anda boleh mengemas kini pemacu ke semua penyesuai dan periferal anda dari pengurus peranti Windows, tetapi ini memerlukan masa yang lama untuk dilakukan secara individu. Cara mudah untuk memeriksa sebarang kemas kini yang tersedia adalah perisian percuma yang disebut Driver Easy. Muat turun Pemacu Mudah dan ikuti beberapa arahan mudah di skrin untuk memeriksa pemacu atau firmware yang lebih baru untuk komputer anda. Adalah idea yang baik untuk menerima kemas kini yang ditawarkannya dan kemudian cuba menjalankan Apex sekali lagi.

Lumpuhkan Alat Keselamatan

Beberapa aplikasi keselamatan telah dilaporkan mengganggu Apex Legends. Tidak jelas proses mana yang benar-benar bertentangan, tetapi jika anda mempunyai perlindungan antivirus atau perisian hasad aktif, cubalah lumpuhkannya. Sophos Home, khususnya, diketahui menyebabkan masalah dengan Apex.

Terdapat beberapa spekulasi bahawa program keselamatan mungkin mengganggu Easy Anti-Cheat, sebuah perisian yang hampir di mana-mana dalam permainan berbilang pemain yang mencegah kecurangan.

Firewall Windows sendiri juga dapat mencegah fungsi yang tepat, jadi pastikan Apex dibenarkan melalui tetapan firewall anda dengan mengaksesnya dari Panel Kawalan anda. Dalam tetapan firewall, klik pada pautan "Benarkan Aplikasi Melalui Windows Firewall." Di panel ini, cari Apex Legends, pastikan ia mempunyai hak akses awam dan peribadi, dan kemudian cuba jalankan.

apexfirewall

Cuba Bahasa Lain

Ini mungkin terdengar seperti sedikit Hail Mary, tetapi nampaknya melakukan tipu muslihat bagi beberapa pengguna. Untuk menerapkannya, pergi ke perpustakaan Origin anda dan klik kanan ikon Apex Legends, pilih "Game Properties" dari menu. Di hartanah, akses tab "Pilihan Pelancaran Lanjutan". Di sini anda akan melihat menu lungsur turun. Tatal ke bawah dan pilih Bahasa Poland. Anda betul-betul membaca, anda akan mengubahnya menjadi Bahasa Poland secara khusus.

pertukaran bahasa

Simpan tetapan anda, silang jari, dan lancarkan permainan. Sekiranya berjaya, anda boleh menukarnya kembali ke bahasa Inggeris.

Capai Apex, Legend

Oleh itu, anda memilikinya - banyak pilihan untuk memperbaiki permainan anda dan kembali berjuang. Mulakan dengan yang paling mudah terlebih dahulu: cuba jalankannya sebagai pentadbir dan berusaha dari sana. Sama seperti anda perlu memilih pasukan yang koheren di Apex, anda memerlukan semua perkakasan dan perisian anda untuk bekerjasama dengan baik, jadi pastikan pemandu anda sentiasa terkini. Semua pembaikan ini agak cepat, jadi anda tidak perlu susah payah mencari yang betul.

Adakah salah satu daripada ini memperbaiki permainan anda atau adakah penyelesaian lain yang sesuai untuk anda? Adakah anda fikir lebih penting memilih legenda anda untuk melengkapkan pasukan anda atau adakah anda memilih Pathfinder setiap perlawanan? Beritahu kami dalam komen di bawah - dan jujur.