Cara Menggunakan Kemampuan Muktamad dalam Apex Legends [Xbox, PS, Switch, PC]

Apex Legends memperkenalkan banyak pahlawan unik, masing-masing dengan kisah dan kemampuan masing-masing. Mengetahui kekuatan dan kelemahan watak anda sangat penting untuk kemenangan. Ia boleh menyebabkan lebih banyak kerosakan daripada senjata apa pun dalam permainan - jika digunakan dengan bijak. Tetapi pertama, anda perlu belajar bagaimana memulakan tindakan hebat ini.

Cara Menggunakan Kemampuan Muktamad dalam Apex Legends [Xbox, PS, Switch, PC]

Dalam panduan ini, kami akan menerangkan cara menggunakan kemampuan utama anda dalam Apex Legends on Switch, PS4, dan PC. Selain itu, kami akan menyenaraikan kebolehan utama setiap wira untuk membantu anda menggunakan ciri ini dengan cara yang paling berkesan. Akhirnya, kami akan mendedahkan mengapa anda mungkin menghadapi masalah untuk memulakan kemampuan utama anda.

Cara Menggunakan Keupayaan Muktamad dalam Apex Legends pada Suis

Menggunakan kemampuan terbaik anda dalam Apex Legends lebih mudah daripada yang terdengar. Untuk memulakannya pada suis Nintendo, ikuti langkah di bawah:

  1. Semasa perlawanan, tunggu masa yang sesuai untuk memulakan kemampuan terbaik. Walaupun dapat digunakan berkali-kali, setiap kemampuan memiliki waktu cooldown tertentu untuk menghindari spam.
  2. Untuk memulakan kemampuan, tekan pemukul kiri dan kanan secara serentak sambil mengarahkan musuh.
  3. Tunggu sehingga cooldown berakhir untuk memulakan kemampuan semula.

Cara Menggunakan Kemampuan Muktamad dalam Apex Legends pada PS4

Sekiranya anda bermain di PlayStation4, memulakan kemampuan utama tidak berbeza daripada melakukannya di Switch. Ikut arahan di bawah:

  1. Semasa perlawanan, tunggu masa yang sesuai untuk memulakan kemampuan terbaik. Walaupun dapat digunakan berkali-kali, setiap kemampuan memiliki waktu cooldown tertentu untuk menghindari spam.
  2. Untuk memulakan kemampuan, tekan pemukul kiri dan kanan secara serentak sambil mengarahkan musuh.
  3. Tunggu sehingga cooldown berakhir untuk memulakan kemampuan semula.

Cara Menggunakan Kemampuan Muktamad dalam Apex Legends pada PC

Butang untuk memulakan kemampuan terbaik pada PC tidak intuitif. Akibatnya, banyak pemain berjuang untuk mencarinya. Jangan risau. Kami mendapat sokongan anda - ikuti langkah di bawah:

  1. Semasa perlawanan, tunggu masa yang sesuai untuk memulakan kemampuan terbaik. Walaupun dapat digunakan berkali-kali, setiap kemampuan memiliki waktu cooldown tertentu untuk menghindari spam.
  2. Untuk memulakan kemampuan, tekan butang "Z" sambil mengarahkan musuh.

  3. Tunggu sehingga cooldown berakhir untuk memulakan kemampuan semula.

Soalan Lazim

Di bahagian ini, anda akan belajar mengenai kemampuan dan pahlawan semula setiap wira Apex Legends. Kami juga akan menyenaraikan kemungkinan masalah yang berkaitan dengan tidak dapat menggunakan kemampuan tersebut.

Mengapa Tidak Akan Membiarkan Saya Menggunakan Kemampuan Muktamad Saya di Apex Legends?

Tidak dibenarkan memulakan kemampuan terbaik semasa tutorial adalah bug yang biasa dan terkenal di Apex Legends. Bug lebih berterusan di PlayStation dan Xbox daripada pada PC. Syukurlah, memperbaikinya adalah mudah. Cuba gerakkan wira anda di sekitar boneka yang anda perlukan untuk sembuh. Meringkuk atau berdiri di tanah rata juga dilaporkan dapat membantu memulakan kemampuan. Sekiranya tiada yang dapat membantu, mulakan semula permainan dan cuba lagi.

Apa Keupayaan Tertinggi Setiap Pahlawan dalam Apex Legends?

Mengetahui kemampuan utama setiap wira adalah perlu untuk membuat pilihan yang bijak sebelum permulaan pertandingan.

1. Keupayaan Octane adalah Launch Pad. Ini bukan kemampuan paling kuat sendiri tetapi peningkatan mobiliti boleh berguna untuk strategi tertentu. Sebagai contoh, anda boleh menipu lawan dengan melompat pada saat terakhir dan memukul mereka dari belakang. Syukurlah, kemampuan ini mempunyai masa cooldown yang agak singkat iaitu 90 saat.

2. Kemampuan Rampart disebut Sheila, yang menempatkan senapang mesin terpasang dengan kapasiti peluru tinggi pada cincin untuk digunakan oleh siapa saja. Waktu cooldown adalah dua minit, dan kemampuan dapat dimulakan tiga kali selama pertandingan.

3. Keupayaan Bloodhound adalah Beast of the Hunt. Ini meningkatkan deria anda dan mempercepat pergerakan anda. Kemampuan mempunyai cooldown tiga minit yang kuat tetapi boleh digunakan tanpa had masa.

4. Kemampuan utama Horizon, Black Hole, menggunakan NEWT, membuat lubang hitam yang menyeret pahlawan ke dalamnya. Pastikan rakan anda tidak terlalu dekat. Cooldown keupayaan adalah tiga minit.

5. Loba boleh menghantar teleport ke mana-mana barang rampasan yang berdekatan ke inventori dengan menggunakan kemampuan Black Market Boutique. Dia kemudian dapat berkongsi barang-barang ini dengan rakan sebaya. Keupayaan itu boleh dimulakan dua minit sekali.

6. Lifeline dapat menumbuhkan tongkat yang penuh dengan alat pertahanan untuk semua pasukan dengan kemampuan Pakej Penjagaannya. Ini hanya boleh dilakukan setiap lima minit.

7. Revenant menggunakan kemampuan Death Totem untuk menjatuhkan totem, mempertahankan rakan-rakannya dari kematian. Setiap kali seseorang terbunuh, mereka akan kembali ke totem. Keupayaan ini mempunyai cooldown tiga minit.

8. Gibraltar menggunakan Defensive Bombardment untuk melepaskan serangan mortar pekat pada satu titik yang dipilih. Kemampuan itu mempunyai cooldown selama empat minit.

9. Wraith dapat menghubungkan dua mata dengan portal selama satu minit untuk membiarkan pemain melakukan teleport. Kemampuan mempunyai cooldown tiga minit dan 30 saat.

10. Crypto menggunakan kemampuan Drone EMP untuk melepaskan EMP dari drone, menangani 50 kerosakan perisai kepada musuh, memperlahankannya, dan mematikan perangkap. Keupayaan kuat ini dapat digunakan setiap tiga minit.

11. Seer membuat sfera drone kecil yang bergerak ke arah musuh, terus menembak. Keupayaan Exhibit mempunyai cooldown dua minit.

12. Keupayaan Wattson disebut Interception Pylon. Dia menggunakan tiang elektrik untuk memusnahkan alat masuk dan memperbaiki perisai rakan yang rosak. Tambahan, ketika Wattson tetap di sebelah tiang, kadar pengisian taktikalnya meningkat. Kemampuan mempunyai cooldown tiga minit.

13. Kehidupan Parti Mirage adalah muslihat menipu yang melibatkan melepaskan umpan terkawal. Silap mata ini boleh digunakan setiap minit.

14. Nama keupayaan Kaustik Nox Gas Grenade bercakap dengan sendirinya. Walaupun kemampuannya mempunyai cooldown selama tiga minit, selimut gas meliputi kawasan yang luas.

15. Panggilan Bangalore dalam serangan artileri menggunakan kemampuan Rolling Thunder. Namun, artileri perlahan merayap di lanskap dan bukannya bergegas ke pertempuran. Cooldown adalah tiga minit.

16. Fuse menggunakan keupayaan Motherlode untuk mengelilingi kawasan sasaran di firewall. Kemampuan mempunyai cooldown dua minit.

17. Terakhir, Pathfinder's Zipline Gun memanggil zipline yang boleh digunakan oleh rakan sebaya untuk melarikan diri atau bergerak ke kawasan lain. Ini boleh digunakan setiap dua minit.

Gunakan Kebolehan Anda dengan Bijak

Sekarang setelah anda mengetahui apa kemampuan utama setiap wira Apex Legends dan bagaimana memulakannya, prestasi anda harus meningkat secara drastik. Perlu diingat bahawa mengeluarkan kemampuan terbaik setiap beberapa minit tidak akan membawa anda kemenangan. Anda perlu mempunyai strategi yang jelas dan berkomunikasi dengan rakan sebaya untuk menang.

Apa wira kegemaran anda dan kemampuan utama dalam Apex Legends dan mengapa? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.