Cara Membisukan Diri di Apex Legends

Apex Legends adalah permainan pasukan berbilang pemain yang popular yang boleh anda mainkan dengan rakan atau orang rawak. Oleh kerana kerja berpasukan adalah bahagian yang sangat penting dalam permainan ini, komunikasi dengan rakan sepasukan adalah mustahak. Cara terbaik untuk bercakap dengan rakan sepasukan anda adalah melalui sembang suara dalam permainan, yang membolehkan anda berkomunikasi melalui mikrofon. Namun, penggunaan mikrofon tidak selalu menjadi pilihan. Anda mungkin bermain di persekitaran yang bising, atau anda mungkin tidak mempunyai privasi untuk bercakap dengan rakan-rakan anda.

Terima kasih kepada mesej teks dalam permainan dan isyarat ping, ada alternatif untuk menggunakan mikrofon anda. Oleh itu, jika anda mahu mematikan diri, anda boleh melakukannya dengan mudah. Baca artikel ini untuk mengetahui caranya.

Tukar ke Mod 'Push to Talk' di Apex Legends

Pilihan Push to Talk menghendaki anda menekan kekunci sebelum anda mengaktifkan mikrofon dalam permainan anda. Tidak seperti Open Mic, yang mengaktifkan bila-bila masa mikrofon anda mendaftarkan suara anda, pilihan Push to Talk akan membuat anda dibisukan sehingga anda menekan kekunci.

Untuk mengaktifkan Push to Talk, ikuti arahan berikut:

 1. Tekan ikon Tetapan (ikon roda gigi) di sudut kanan bawah menu dalam permainan.

  Cara Bisu di Apex Legends | Alphr.com

 2. Pilih pilihan Tetapan.

  Cara Bisu di Apex Legends | Alphr.com

 3. Pergi ke tab Audio.
 4. Cari Mod Rakaman Sembang Suara di bawah bahagian Sembang Suara.
 5. Pilih ‘Tekan untuk Bicara’.

  Cara Bisu di Apex Legends | Alphr.com

Anda mesti menekan kekunci tertentu sebelum mula bercakap dengan pemain Apex Legends yang lain, dan itu adalah satu-satunya cara untuk mematikan mikrofon anda semasa bermain. Ini membolehkan anda bebas bercakap dengan orang di bilik anda atau mendengar muzik.

Walau bagaimanapun, pilihan Push to Talk tidak tersedia di konsol generasi seterusnya. Sebaliknya, satu-satunya pilihan anda adalah mematikan mikrofon anda sepenuhnya.

Gunakan ‘Bisukan’ pada Alat dengar Anda di Apex Legends

Cara Bisu di Apex Legends | Alphr.com

Sekiranya anda bermain Apex Legends di PS4 atau Xbox One, anda hanya dapat menggunakan pilihan Open Mic yang kurang senang. Dalam kes ini, cara terbaik untuk membisukan diri adalah dengan mendapatkan alat dengar dengan pilihan Bisukan.

Alat dengar ini mempunyai suis atau butang yang dapat mematikan mikrofon anda setiap saat. Hidupkannya bila-bila masa anda mahu bercakap dengan rakan sepasukan dan permainan akan mengenali suara anda.

Apabila anda ingin mendiamkan diri, matikan mikrofon, dan permainan akan berhenti mendaftarkan sebarang input audio yang berasal dari alat dengar anda.

Cara Menetapkan Ambang Rendah

Sekiranya anda menetapkan ambang mikrofon anda ke nilai yang cukup rendah, itu tidak akan mengambil suara anda. Dengan cara ini, anda akan diredam sepenuhnya dan tidak ada cara untuk anda bercakap dalam permainan sehingga anda meningkatkan ambang. Untuk menetapkan ambang rendah, ikuti arahan berikut:

 1. Buka menu Tetapan.
 2. Pergi ke tab Audio.
 3. Cari pilihan ‘Open Mic Record Threshold’.
 4. Tetapkan bar ambang ke tetapan serendah mungkin (1).

Ini bukan pilihan yang paling mudah untuk mematikan diri, kerana mustahil untuk meningkatkan ambang dalam permainan dengan cepat. Sekiranya ada keperluan untuk berbincang dengan rakan sepasukan secara tiba-tiba, anda perlu mengulangi langkah di atas untuk meningkatkan ambang. Dalam permainan pantas seperti Apex Legends, anda akan kehilangan banyak masa yang sangat berharga.

Walau bagaimanapun, ini masih merupakan kaedah terbaik untuk mematikan diri jika anda bermain di konsol generasi berikutnya dan anda tidak mempunyai suis bisu pada alat dengar anda.

Membungkam Pemain Lain di Apex Legends

Anda juga boleh mematikan pemain lain dari skuad anda dengan mudah. Ini akan menjadi lebih mudah jika anda berada dalam kumpulan rawak dengan pengguna yang suka menyala. Ia juga berguna sekiranya pemain lain tidak bekerjasama atau bertutur dalam bahasa asing.

Terdapat dua cara untuk mematikan pengguna lain: dari Tetapan atau secara individu semasa permainan.

Bisukan Ahli Skuad Secara Individu

 1. Buka inventori semasa anda berada dalam permainan. (Kekunci tab untuk pengguna PC, atau butang Inventori pada PS4 / Xbox.)
 2. Klik tab Squad di bahagian atas skrin.

  Cara Bisu di Apex Legends | Alphr.com

 3. Klik butang pembesar suara di bawah ahli skuad yang ingin anda heningkan (ikon pembesar suara).

  Cara Bisu di Apex Legends | Alphr.com

Dua ikon lain merujuk kepada ciri Ping dan Chat, yang juga boleh anda lumpuhkan. Sekiranya anda melakukannya, anda tidak akan dapat melihat ahli pasukan anda melakukan pinging anda di peta atau melihat pesanan teks mereka di kotak sembang. Oleh kerana kerja berpasukan sangat penting dalam permainan ini, anda harus membiarkan sekurang-kurangnya pilihan Ping dihidupkan, sehingga anda menerima isyarat mengenai kawasan tertentu di peta.

Untuk membolehkan komunikasi dengan pemain lain, ikuti langkah yang sama dari atas.

Bisukan Anggota Skuad Dari Menu Tetapan di Apex Legends

Untuk mematikan semua rakan sepasukan anda sekaligus, anda hanya perlu mengecilkan kelantangan mikrofon yang masuk. Anda boleh melakukannya dengan mudah dari menu Tetapan:

 1. Pergi ke tab Audio di Menu Tetapan.
 2. Cari bar Volume Sembang Suara Masuk di bahagian Sembang Suara.
 3. Kurangkan kelantangan menjadi 0%.

Ini akan mematikan semua rakan sepasukan anda pada masa yang sama. Pembesar suara kecil akan muncul di sebelah pengguna yang sedang bercakap sekarang, tetapi anda tidak akan mendengar suaranya. Sebaliknya, anda masih dapat mendengar semua audio dalam permainan lain seperti muzik, suara watak, dan kesan bunyi.

Buat Persekitaran Permainan yang Sempurna di Apex Legends

Terima kasih kepada pelbagai pilihan mikrofon dalam permainan ini, anda dapat menyesuaikan persekitaran permainan yang sempurna untuk anda. Walaupun anda berada di bilik yang bising dan sesak, ahli pasukan anda tidak perlu mendengar apa-apa. Sebaliknya, anda juga boleh membungkam rakan sepasukan anda, atau mematikan sembang suara sepenuhnya.

Dalam situasi manakah anda mahu mematikan diri semasa bermain Apex Legends? Adakah anda pernah membisukan rakan sepasukan? Beritahu kami dalam komen di bawah.