Cara Membatalkan Netflix: Hentikan Langganan Netflix Anda di iPhone, iPad, Android, dan Dalam Talian

 • Apa itu Netflix?: Semua yang perlu anda ketahui mengenai perkhidmatan langganan TV dan filem
 • Tayangan baru terbaik di Netflix pada bulan Ogos
 • Rancangan TV terbaik di Netflix
 • Filem terbaik di Netflix untuk ditonton SEKARANG
 • Kandungan terbaik di Netflix pada bulan Ogos
 • Netflix Originals terbaik untuk ditonton SEKARANG
 • Dokumentari Netflix terbaik
 • Cara mendapatkan Netflix Amerika di UK
 • Cara mencari kategori tersembunyi Netflix
 • Cara menghapus sejarah tontonan Netflix anda
 • Cara mengeluarkan peranti dari Netflix
 • Cara menonton Netflix dalam Ultra HD
 • Petua dan trik Netflix
 • Bagaimana untuk mengetahui kelajuan Netflix anda
 • Cara membatalkan Netflix dalam 3 langkah mudah

Netflix adalah, hands-down, perkhidmatan streaming video atas permintaan paling popular yang ada sekarang (tentu saja tidak termasuk YouTube). Ini membantu mengubah cara kita mencerna kandungan video, menonton rancangan TV, dan memberi kehidupan baru kepada filem B yang dinilai rendah.

Pakej bermula dari hanya bermula dari $ 8,99 sebulan, meningkat menjadi $ 15,99 sebulan jika anda mahukan rakaman Ultra HD dan berbilang akaun setiap langganan. Tidak kira apa pakej yang anda pilih, anda akan mendapat akses ke Netflix

Lihat yang berkaitan Cara Mendapatkan Netflix Amerika ketika Melancong ke Luar Negara Cara Membuat Netflix HD atau Ultra HD: Cara termudah untuk Menukar Tetapan Gambar Netflix Kod genre Netflix: Cara mencari kategori tersembunyi Netflix

Walau bagaimanapun, anda mungkin tidak suka menjaga Netflix setelah percubaan percuma selama sebulan berjalan. Banyak perkhidmatan langganan menyembunyikan butang Berhenti Langgan mereka di kedalaman tetapannya, tetapi Netflix sangat mudah untuk melepaskan diri dari.

Sekiranya anda ingin membatalkan Netflix kerana anda merasa telah menonton semua kandungan baik yang ditawarkannya, inilah cara anda boleh membatalkan akaun anda.

Cara Membatalkan Netflix Anda di Penyemak Imbas

 1. Log masuk ke akaun Netflix anda dan pilih ikon profil anda dan kemudian klik Akaun. Menu Netflix

 2. Pada anda Akaun saya halaman, anda kini dapat melihat semua perkara mengenai akaun anda, termasuk perincian rancangan, tetapan, dan pilihan main balik. Klik Batalkan Keahlian bawah Keahlian & Pengebilan untuk membatalkan keahlian anda.cara membatalkan netflix 3
 3. Anda sekarang akan dibawa ke halaman pengesahan untuk mengesahkan penamatan langganan anda. Berhati-hatilah: jika anda berada di tahap yang lebih murah semasa anda menyertai Netflix sejak awal, anda akan membayar kadar yang lebih tinggi apabila anda kembali.cara membatalkan netflix 4

Cara Membatalkan Netflix Anda: Android

 1. Untuk membatalkan akaun Netflix anda pada telefon atau tablet Android, anda mesti mengunjungi penyemak imbas web. Buka aplikasi Netflix di Android anda dan ketuk ikon profil di sudut kanan atas.

 2. Ketik Akaun dan pilih penyemak imbas web yang ingin anda gunakan untuk membatalkan keahlian anda.

 3. Dari sini, gunakan langkah yang sama seperti yang anda gunakan di atas untuk membatalkan keahlian anda.

Cara Membatalkan Akaun Netflix Anda: iOS

Pengguna iPhone dan iPad boleh memintas akaun Netflix sama sekali. Pergi ke Safari atau Chrome dan lawati halaman akaun Netflix anda. Dari sini anda seharusnya dapat menggunakan versi desktop Netflix untuk membatalkan keahlian anda.

 1. Ketik tiga garis menegak di sudut kanan atas dan ketuk Akaun.

 2. Tatal ke bawah halaman dan ketik Batalkan Keahlian.

 3. Sahkan pembatalan

Apabila anda memulakan pembatalan, anda masih boleh mengakses kandungan Netflix sehingga tarikh pengebilan anda. Untuk memeriksa tarikh pengebilan anda, pergi ke Tetapan Akaun anda dan lihat di bawah 'Keahlian.' Tarikh pengebilan seterusnya akan disenaraikan.

Anda harus menerima e-mel pembatalan dari Netflix. Periksa e-mel anda untuk memastikan bahawa anda tidak akan dikenakan bayaran untuk Netflix lagi.

Membatalkan Netflix jika Ditagih Melalui Perkhidmatan Lain

Bukan perkara biasa untuk mendaftar ke Netflix melalui Amazon, iTunes, ISP anda, atau bahkan perkhidmatan lain. Malangnya, jika anda mendaftar melalui salah satu perkhidmatan tersebut, anda tidak dapat membatalkannya secara langsung melalui Netflix. Ini kerana akaun anda sebenarnya dihubungkan ke perkhidmatan lain.

Membatalkan Netflix Melalui iTunes

Bagi mereka yang mendaftar menggunakan iTunes, anda boleh membatalkannya dengan membuka aplikasi Tetapan pada iPhone anda. Ketuk ID Apple anda di bahagian atas, kemudian ketik Langganan. Dari sini, cari langganan Netflix dan batalkan.

Membatalkan Netflix Melalui Amazon

Pelanggan Amazon boleh mengunjungi halaman Keahlian dan Langganan untuk membatalkan perkhidmatan Netflix mereka. Klik Kawalan Lanjutan pilihan dan pilih pilihan untuk membatalkan.

Membatalkan Netflix Melalui Google Play

Membatalkan Netflix melalui Google Play juga mudah. Yang perlu anda buat hanyalah membuka Google Play Store pada peranti Android anda dan klik menu tiga baris di sudut kiri atas. Ketik Langganan dan ketik Netflix. Pilih pilihan untuk membatalkan dan ikuti arahannya.

Membatalkan Netflix Melalui Comcast Xfinity

Sekiranya anda ditagih melalui ISP seperti Comcast Xfinity, kunjungi halaman akaun Netflix anda untuk mendapatkan lebih banyak arahan mengenai cara membatalkannya. Comcast khususnya sekali menawarkan perkhidmatan ini secara percuma, jadi anda mungkin sebenarnya tidak membayar untuk perkhidmatan tersebut. Anda juga boleh log masuk ke akaun ISP anda untuk memeriksa langganan. Perkara ini sama jika anda ditagih melalui pembawa telefon bimbit anda.

Cara Membatalkan Netflix jika Akaun digodam

Pengguna Netflix di seluruh dunia telah menemui lanun internet yang tidak bernasib baik. Sekiranya akaun anda digodam dan maklumat log masuk berubah, anda mungkin tertanya-tanya apa yang harus dilakukan. Anda tidak boleh log masuk untuk membatalkan akaun jadi bagaimana anda mendapatkan kembali akaun atau menghentikan penagihan untuknya?

Dengan andaian anda tidak membayar Netflix melalui perkhidmatan pihak ketiga, anda memerlukan bantuan untuk log masuk. Pergi ke halaman log masuk Netflix dan klik Perlukan bantuan? butang.

Netflix memerlukan maklumat log masuk apa yang anda ada dan kaedah pengebilan yang ada dalam fail. Setelah anda memberikan maklumat ini, pasukan sokongan akan membantu anda mengambil kembali akaun anda sehingga anda dapat membatalkannya. Kami mempunyai lebih banyak maklumat mengenai mendapatkan akaun anda di sini.

Turunkan Pelan Anda

Sekiranya anda berada di sini kerana anda ingin menjimatkan wang, anda mungkin tidak bersedia kehilangan akses ke beberapa rancangan dan filem kegemaran anda. Sekiranya demikian, anda tidak perlu membatalkan rancangan anda untuk menjimatkan sedikit wang.

Kecuali jika anda menggunakan pelan tahap terendah, anda boleh mengubah langganan dan menjimatkan kos.

Ikuti langkah yang sama seperti di atas, cukup tekan rancangan semasa anda. Dari sini, ketik Tukar Pelan dan pilih yang anda mahu teruskan (dalam kes ini adalah rancangan Asas). Klik pilihan untuk Teruskan.

Anda akan menerima e-mel pengesahan setelah anda mengubah rancangan anda. Perlu diingat, penagihan yang sama akan berlaku sebagai pembatalan yang bermaksud anda akan terus mendapat akses ke rancangan semasa anda sehingga tarikh pengebilan. Selepas itu, anda akan terus menagih, tetapi dengan kos baru dan anda akan menerima ciri baru.

Soalan Lazim

Sekiranya anda mempunyai lebih banyak soalan mengenai pembatalan Netflix, kami akan membuat anda dibahas di bawah.

Saya membatalkan langganan saya, tetapi masih dikenakan bil. Apa yang sedang berlaku?

Pembatalan Netflix berlaku pada kitaran pengebilan seterusnya. Ini bermakna bahawa jika anda akan ditagih pada 1 bulan yang akan datang, tetapi membatalkan pada 15, anda masih akan mendapat akses ke semua kandungan Netflix sehingga yang pertama.

Malangnya, kelewatan boleh berlaku semasa membatalkan yang bermaksud bahawa jika anda membatalkan langganan anda dalam satu atau dua hari dari tarikh pembaharuan, anda mungkin akan melihat caj lain.

Setelah membatalkan keahlian anda, sahkan bahawa anda telah menyelesaikan pembatalan dengan betul dengan memeriksa e-mel anda. Anda harus menerima e-mel pengesahan. Sekiranya anda tidak menerimanya, log masuk ke Netflix dan periksa bahawa keahlian anda akan tamat (akan ada notis yang disenaraikan).

Terakhir, jika anda yakin anda membatalkan akaun tepat pada waktunya dan anda membatalkan akaun yang betul (anda mungkin mempunyai banyak), hubungi Sokongan Netflix untuk mendapatkan bantuan. Pendirian rasmi Netflix mengenai pengembalian wang adalah bahawa mereka tidak menawarkannya, tetapi jika anda telah ditagih dengan salah, ada baiknya untuk mendapatkan wang anda kembali.

Saya tidak melihat pilihan untuk membatalkan di bawah profil saya. Kenapa tidak?

Sekiranya anda mengikuti langkah-langkah di atas tetapi tidak melihat pilihan pembatalan, ini kerana anda akan ditagih melalui perkhidmatan lain. Sekiranya anda tidak pasti yang mana, lawati halaman akaun Netflix anda dan klik pada pautan di mana maklumat pengebilan anda seharusnya. Ini akan memandu anda melalui proses pembatalan untuk penyediaan akaun individu anda.

Bolehkah saya mengaktifkan semula akaun saya?

Ya. Netflix akan membolehkan anda mengaktifkan semula akaun anda sehingga 10 bulan. Sekiranya anda melakukannya dalam tempoh ini, sejarah tontonan anda dan semuanya akan tetap utuh.

Sekiranya anda cuba membatalkannya selepas tempoh ini, anda perlu memulakan akaun baru.

Bolehkah saya menjeda akaun saya?

Menjeda langganan membolehkan pengguna menangguhkan pembayaran dan perkhidmatan mereka untuk sementara waktu. Pada masa ini, tidak semua orang mempunyai pilihan untuk menjeda akaun mereka. Netflix mengesahkan pada bulan Julai 2021 bahawa ia sedang menguji ciri tersebut. Nasib baik, sepanjang anda menyambung semula akaun anda sebelum tempoh pengebilan ke-10, anda boleh menyambung semula perkhidmatan anda seperti sebelumnya.

Pembatalan Netflix

Sekarang setelah anda mengetahui cara membatalkan Netflix, anda dapat membebaskan diri daripada beban bil bulanan yang lain. Sekiranya anda menyukai banyak orang lain, maka anda mungkin melanggan Netflix hanya apabila mereka mempunyai musim baru kandungan asal yang ingin anda tonton dan kemudian batalkan sehingga musim berikutnya.

Jangan ragu untuk berkongsi pendapat anda di Netflix di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found