Cara Dapatkan Pisau Wraith di Apex Legends

Apex Legends adalah permainan Battle Royale yang penuh dengan kejutan menarik. Selain mempunyai peta besar, yang sangat bagus untuk mod permainan ini, Apex Legends menyembunyikan banyak barang langka dan eksklusif untuk dicari oleh pemain.

Cara Dapatkan Pisau Wraith di Apex Legends

Beberapa item lebih senang dicari daripada yang lain, tetapi semuanya pasti pantas dicari. Salah satu barang langka itu ialah Wraith Knife, juga dikenal sebagai Wraith Kunai.

Pisau tidak hanya kelihatan hebat, tetapi ia adalah item yang hampir semua Wraith utama ingin mendapatkan tangan mereka. Artikel ini akan menunjukkan kepada anda semua tentang Wraith Knife dan bagaimana anda boleh memperolehnya.

Apa itu Pisau Wraith?

Wraith Knife adalah salah satu kulit senjata jarak dekat yang paling indah untuk Wraith. Oleh kerana pisau ini pada dasarnya hanyalah barang kosmetik, ia tidak akan mempengaruhi permainan apabila ia dilengkapi.

Dengan kata lain, Pisau Wraith menyebabkan kerosakan yang sama seperti pisau biasa. Tujuannya hanya untuk menjadikan pisau biasa kelihatan lebih sejuk. Sejujurnya, kulit pisau ini menyelesaikan tujuannya sepenuhnya. Anda boleh melihat sendiri gambar di bawah.

puncak

Bagaimana Mendapatkan Pisau Wraith?

Memperolehi Pisau Wraith bukanlah tugas yang mudah untuk dicapai. Menurut Respawn, syarikat di belakang Apex Legends, kebarangkalian membuka kunci Wraith Knife adalah kurang dari 1%.

kunai

Oleh kerana Wraith Knife adalah bahagian dari set Heirloom, anda hanya dapat membukanya dengan membuka Pek Apex. Sekiranya anda bernasib baik dan Apex Pack anda mengandungi Wraith Knife, anda juga akan menerima dua Pusaka lain di sampingnya. Pusaka tambahan adalah Banner Pose dan Intro Quip.

cara mendapatkan pisau wraith

Untuk meletakkan perspektif, untuk setiap 500 Pek Apex yang anda buka, hanya satu daripadanya yang boleh mengandungi set Heirloom.

Dengan ini, satu-satunya cara untuk membuka kunci kulit Wraith Knife adalah dengan membuka sebanyak mungkin Pek Apex sebanyak mungkin dan berharap yang terbaik. Peluang anda sangat tipis sekiranya anda tidak bersedia mengeluarkan wang untuk Pek Apex. Bahagian berikut akan menunjukkan kepada anda mengapa.

Bagaimana Mendapatkan Pek Apex?

Pek Apex diberikan sebagai ganjaran untuk mencapai tahap baru di Apex Legends. Dari tahap 1 hingga 100, anda dapat memperoleh 45 Pek Apex.

Berapa kerap anda mendapat penurunan Pek Apex bergantung pada tahap anda:

a) Tahap 1 hingga 20: Satu pek setiap tahap

b) Tahap 23 hingga 45: Satu pek pada setiap dua tahap

c) Tahap 50 hingga 100: Satu pek pada setiap lima tahap

Kebarangkalian untuk menerima item yang jarang berlaku adalah 100%, sementara kebarangkalian untuk menerima item epik dan legenda masing-masing berjumlah 24.8% dan 7.4%.

Seperti yang anda lihat, mendapatkan Pek Apex percuma adalah proses yang sangat perlahan dan kemungkinan mendapatkan Pisau Wraith benar-benar berkurang ketika anda naik level. Itu membawa kita ke cara kedua untuk mendapatkan Pek Apex, yang membelinya secara dalam talian.

CATATAN: Pakej Apex hanya menawarkan barang kosmetik. Ini bermaksud bahawa tidak ada item yang anda terima dalam satu pek dapat meningkatkan statistik dalam permainan anda dan memberi anda kelebihan berbanding pemain lain.

Adakah Pisau Wraith Layak Membeli Pek Apex?

Pengiraan mudah akan dijawab jika membeli Pek Apex bernilai kulit yang sangat jarang ini. Inilah yang kami tahu setakat ini.

Anda memerlukan 500 Pek Apex untuk berharap dapat menemui set Heirloom. Set Heirloom mengandungi kulit Wraith Knife yang anda cari. Untuk 500 Pek Apex, anda memerlukan 50,000 Syiling Apex.

Oleh kerana pek duit syiling terbesar yang boleh anda beli mempunyai 11,500 syiling (berharga $ 100), anda perlu membeli empat daripadanya. Selepas itu, anda perlu membeli satu 4,350 pek duit syiling ($ 35) untuk mendapatkan sejumlah 50,000 Syiling Apex.

Apabila anda menambahkan perbelanjaan bersama-sama, jumlah keseluruhan yang perlu anda bayar untuk 50,000 Apex Coins adalah $ 435.

Ini bermakna anda perlu membayar $ 435 dan Pisau Wraith masih tidak dijamin. Anda mungkin atau tidak menemuinya di salah satu Pek Apex tersebut.

Seperti yang telah kami sebutkan, Wraith Knife tidak membuat perbezaan dalam permainan dan tidak menambah statistik anda. Oleh itu, membelanjakan semua wang itu untuk kulit kosmetik sepertinya tidak sepadan, tetapi keputusannya sepenuhnya bergantung kepada anda.

legenda puncak

Nasib Baik Mencari Item Legenda Apex Langka

Kesimpulannya, satu-satunya cara untuk mendapatkan kulit Wraith Knife adalah dengan membuka Pek Apex. Item ini sangat sukar dijumpai, jadi anda pasti sangat bernasib baik walaupun anda membeli bungkusan itu.

Oleh itu, nasihat kami adalah menikmati perjalanan dan membuka sebanyak mungkin Pek Apex yang anda boleh. Siapa tahu berapa banyak barang lain yang mungkin anda dapati semasa mencari pisau yang didambakan.

Adakah anda pernah membeli Pakej Apex dalam talian? Adakah anda sanggup membelinya untuk Wraith Knife? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.