8 aplikasi perniagaan terbaik di iPhone, iPad dan Android

Bagi banyak orang, ‘aplikasi telefon’ dan ‘produktiviti’ adalah oksimoron, tetapi ini tidak semestinya berlaku.

Sama ada anda diberi iPhone, iPad atau peranti Android oleh syarikat anda, atau membelinya sendiri untuk kerja peribadi, anda pasti ingin menggunakannya untuk sesuatu yang lain daripada permainan atau Netflix dalam perjalanan ke tempat kerja.

Syukurlah, terdapat banyak aplikasi yang berkaitan dengan pekerjaan yang akan membantu anda menjadi produktif. Sebahagian daripada ini akan mengurangkan gangguan dalam kerja anda; orang lain akan melakukan tugas untuk anda yang biasanya memakan masa lama, apabila anda menggunakannya, anda akan tertanya-tanya bagaimana anda berfungsi tanpa mereka!

BACA SETERUSNYA: Bekerja keras, bermain dengan bersungguh-sungguh: Kami telah mendokumentasikan permainan terbaik di iOS atau Android

Jangan risau, ini bukan semua aplikasi peringkat perusahaan kering yang akan disukai oleh pengurus IT anda. Ini adalah aplikasi yang akan membolehkan anda memanfaatkan sepenuhnya masa dan masa anda. Lagipun, siapa kata perniagaan mesti menjadi membosankan dan membosankan?

Aplikasi perniagaan Terbaik di iPhone, iPad dan Android:

1. Aplikasi Perniagaan Terbaik: Slack

iPhone, iPad, Android

 • iPhone
 • Peranti Tiada?
 • perincian? id = com.Slack & hl = en_GB "> Android

  Lihat 8 usahawan permulaan yang berkaitan dengan kehidupan yang dijumpai dengan cara sukar Berikut adalah cara untuk mengetahui sama ada perniagaan anda memerlukan aplikasi Belajar kod secara percuma: Kursus pengekodan dan pengembangan aplikasi UK terbaik dalam minggu pengekodan nasional

  Sesiapa yang mengatakan bahawa mereka suka e-mel, terutama untuk komunikasi antara pejabat, adalah pembohong. Pembohong berwajah berani. Ia mengerikan, memakan masa dan cerewet, dan itulah sebabnya Slack wujud. Slack adalah aplikasi pesanan segera yang direka dengan bijak dan direka untuk tempat kerja.

  Ia bukan sahaja memasangkan ke kebanyakan aplikasi perniagaan lain di luar sana - membolehkan anda mengautomasikan banyak aliran kerja anda - tetapi juga tersedia di mana-mana sahaja sehingga anda tidak perlu risau kehilangan sesuatu yang penting dengan berada di luar pejabat. Berkongsi dokumen dan gambar sangat mudah dan, berkat keberadaan yang disebutkan di atas, anda akan dapat merebutnya di peranti apa pun yang anda gunakan.

  Sudah tentu, jika anda tidak terganggu pada percutian anda, anda boleh mematikan pemberitahuan Slack seperti pemberitahuan e-mel, bahkan menyesuaikan bagaimana dan kapan orang dapat menghubungi anda.

  Terdapat tahap percuma, yang membataskan anda kepada 10,000 mesej yang diarkibkan, tetapi Slack juga menawarkan tahap berbayar yang fleksibel jika organisasi anda ingin menerimanya seperti yang kita miliki.

  2. Aplikasi Perniagaan Terbaik: Evernote

  iPhone, iPad, Android

  Pada masa sebelum iPad wujud (saya tahu, nampaknya mustahil), Evernote adalah aplikasi pengambilan nota pilihan untuk para profesional. Sejak itu, ia berubah dari kekuatan ke kekuatan dan sangat diperlukan untuk setiap pengambil nota, pembuat corak atau pengurus mikro yang serius.

  Evernote kini merupakan rangkaian aplikasi yang sangat berguna, dari perisian pengenalan tulisan tangan hingga anotasi Peta Google dengan arahan atau peringatan berguna. Aplikasi Evernote Scannable juga membolehkan anda mengambil gambar dokumen untuk mendigitalkannya, dengan kad perniagaan mencari pemiliknya secara automatik di LinkedIn untuk menjalin hubungan. Tidak buruk, Evernote, tidak buruk.

  3. Aplikasi Perniagaan Terbaik: Cogi

  iPhone, iPad, Android

  Tidak ada yang lebih buruk daripada kehilangan poin yang dibuat seseorang dalam mesyuarat. Lebih teruk lagi jika mereka meminta anda melakukan sesuatu. Di situlah Cogi masuk, aplikasi rakaman suara yang hebat yang dapat menangkap nota suara dengan satu ketukan butang. Terlebih lagi, ia juga mempunyai penyangga audio, yang bermaksud jika anda mengetuknya tepat setelah seseorang mengatakan sesuatu yang menarik, ia akan merakam perbualan 5, 15, 30 atau 45 saat yang mendahuluinya.

  Ia juga senang digunakan. Cukup mulakan aplikasi pada awal perjumpaan, wawancara atau apa sahaja yang ingin anda rakam dan, setiap kali ada sesuatu nota, ketik butang rakam. Semua sorotan dari satu mesyuarat dikumpulkan bersama menjadi satu sesi dan boleh dinamakan sebagai rujukan. Anda juga boleh menambahkan nota teks dan foto ke dalam sesi ini untuk gambaran keseluruhan yang komprehensif mengenai mesyuarat dalam satu fail yang boleh dicari.

  Menariknya, jika anda mahu, anda boleh membayar transkripsi nota anda untuk menyelamatkan anda daripada melakukannya sendiri.

  4. Aplikasi Perniagaan Terbaik: WiFiMapper

  iPhone, iPad, Android

  Semasa bekerja dari luar pejabat, tidak ada yang lebih buruk daripada sambungan Wi-Fi yang buruk. Syukurlah, WiFiMapper ada di sini untuk menyelamatkan hari. Dengan menggunakan peta sumber ramai dengan maklum balas komuniti mengenai tempat Wi-Fi terbaik di pelbagai bandar, anda dapat dengan cepat dan mudah mendapat tempat kopi hebat yang lengkap dengan sambungan Wi-Fi yang kuat.

  Bukan hanya ini bermakna anda tidak perlu bergantung pada menambat telefon anda, atau memakan data mudah alih anda, tetapi sangat bagus jika anda berada di negara lain dan sedikit mencubit.

  5. Aplikasi Perniagaan Terbaik: AirDroid

  Android

  Tidak ada yang lebih buruk daripada menjauhkan diri dari dokumen atau apa sahaja yang anda fokuskan untuk menjawab mesej atau panggilan separa mendesak di telefon pintar anda. Di situlah AirDroid masuk.

  Membolehkan anda mengendalikan telefon anda dari jauh, AirDroid membolehkan anda membalas mesej teks dengan papan kekunci dan menjawab panggilan telefon dari jauh. Sekiranya itu tidak mencukupi, anda juga dapat mencerminkan aplikasi dan berkongsi fail tanpa rasa sakit antara telefon dan komputer anda.

  Walaupun beberapa fungsi memerlukan peranti yang sudah di-root - sesuatu yang mungkin tidak anda mahu lakukan pada telefon kerja anda - tetapi memandangkan ia adalah aplikasi percuma (dengan pilihan berbayar yang tersedia untuk pelbagai peranti, pemindahan data tanpa had, dan lain-lain) semestinya bernilai mencubit jari kaki anda sekiranya kekacauan pelbagai skrin bukan secawan teh anda.

  6. Aplikasi Perniagaan Terbaik: Uber

  iPhone, iPad, Android

  Lihat 8 usahawan permulaan yang berkaitan dengan kehidupan yang dijumpai dengan cara yang sukar Berikut adalah cara untuk mengetahui sama ada perniagaan anda memerlukan aplikasi Belajar kod secara percuma: Kursus pengkodan dan pengembangan aplikasi UK terbaik dalam minggu pengekodan nasional

  Di sebalik banyak kontroversi, Uber sangat penting bagi sesiapa sahaja yang tugasnya membawa mereka ke London atau salah satu daripada banyak bandar di mana Uber beroperasi. Mereka yang menggunakan Uber sudah untuk kegunaan peribadi tahu betapa hebatnya, tetapi sekarang Uber menawarkan kedua-dua akaun Peribadi dan Perniagaan anda boleh bertukar antara topi, tidak ada alasan untuk tidak menggunakan perkhidmatan melalui tiub atau bas.

  Akaun Business Uber juga bermaksud anda tidak perlu memfailkan borang perbelanjaan untuk beberapa orang di sana sini. Sebagai gantinya, ia akan membebankan segala-galanya terus ke syarikat anda jadi, sejauh yang anda mahukan, anda hanya memesan Uber dan tidak memikirkannya. Cemerlang.

  7. Aplikasi Perniagaan Terbaik: Google Apps

  iPhone, iPad, Android

  Sekiranya anda mempunyai sambungan internet, tidak ada yang lebih baik daripada aplikasi aplikasi pejabat Google untuk membantu meningkatkan produktiviti di dalam dan di luar pejabat. Walaupun Google Apps adalah sekumpulan produk yang lebih besar, tiga perkara utama yang perlu anda muat turun dan gunakan ialah Dokumen, Helaian dan Slaid.

  Dokumen pada dasarnya adalah pengganti Word; Helaian diambil alih untuk Excel, dan Slaid adalah pengganti PowerPoint atau Keynote anda. Walaupun tidak ada aplikasi yang sekuat Microsoft atau rakan Apple, aplikasi ini jauh lebih ringan dan mudah digunakan. Tidak ada gunanya menggunakan Excel jika semua yang anda gunakan adalah membuat beberapa jadual atau memetakan sedikit data. Sama seperti tidak perlu Word jika semua yang anda ingin lakukan adalah memasukkan dokumen atau menyusun laporan.

  Kerana semua aplikasi ini juga disimpan ke Google Drive dan merupakan aplikasi berasaskan web di desktop, anda boleh membawanya ke mana sahaja dengan anda dan melihatnya di mana-mana peranti. Tidak perlu menukar komputer riba yang cerewet di mesyuarat atau persidangan agar anda dapat membuat tayangan slaid.

  8. Aplikasi Perniagaan Terbaik: Ulysses

  iPhone, iPad (£18.99)

  Ulysses adalah aplikasi penulisan yang kuat yang membuat lompatan dari Mac ke iPad dan iPhone beberapa tahun yang lalu. Pada asasnya, ini adalah semua yang anda perlukan jika anda banyak menulis dalam bidang pekerjaan anda. Digambarkan sebagai "penulisan kelas desktop untuk iPad" oleh penciptanya, Ulysses ditujukan kepada sesiapa sahaja yang menulis secara berkala - seperti novelis, wartawan, pelajar atau blogger.

  Apa yang membuat Ulysses begitu baik adalah reka bentuk minimalis dan fokus pada kata-kata itu sendiri daripada mengacaukan skrin dengan butang dan ciri. Terdapat bar sisi tiga panel yang membolehkan anda melihat semua fail anda sekilas, dan anda boleh mengaturnya dengan kumpulan dan penapis.

  Mungkin sedikit mahal pada harga £ 18,99, tetapi jika menulis adalah sebahagian besar dari pekerjaan anda, anda tidak boleh meletakkan harga pada produktiviti.


  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found