Ulasan iPhone 8: Anak tengah keluarga iPhone yang sukar dijual dalam warna PRODUCT (MERAH) hari ini

Gambar 1 dari 7

apple_iphone_8_review_0

apple_iphone_8_review _-_ kembali
apple_iphone_8_review kamera _-_
apple_iphone_8_review reka bentuk _-_
apple_iphone_8_review _-_ di tangan
apple_iphone_8_review logo _-_
apple_iphone_8_review skrin _-_
£ 699 Harga apabila dikaji semula

Kemas kini: Itu rasmi. Apple hampir melancarkan telefon bimbit iPhone 8 dan iPhone 8 Plus dengan warna MERAH (PRODUK) amalnya.

iPhone 8 dan iPhone 8 Plus (PRODUCT) RED Special Edition akan tersedia dalam model 64GB dan 256GB terus dari Apple dengan harga £ 699. IPhone MERAH edisi khas (PRODUK) menggabungkan warna iPhone 8 dalam warna kelabu, perak dan emas.

Vodafone menyediakan telefon bimbit baru dan pelanggan boleh memesan peranti dari jam 1.30 tengah hari ini (10 April). Telefon itu sendiri akan dihantar kepada pelanggan mulai 13 April. Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai tawaran tertentu di halaman tawaran iPhone 8 kami.

IPhone 7 dan 7 Plus kedua-duanya tersedia dalam (PRODUK) MERAH sekitar enam bulan setelah pelepasan September 2016 mereka sehingga laporan mengenai telefon merah dalam rangkaian iPhone 8 telah muncul sejak awal tahun ini. MacRumors berspekulasi bahawa Apple mungkin mendorong pelepasan itu kembali untuk memastikan penjualan iPhone 8 Plus iPhone 8 berwarna merah ditambahkan ke hasil perolehan syarikat untuk suku ketiga.

Tidak disebutkan versi (PRODUK) MERAH dari iPhone X.

Apple pertama kali bekerjasama dengan RED 11 tahun yang lalu untuk menyokong program HIV dan AIDS yang menawarkan kaunseling, ujian, dan ubat untuk penyakit ini. Badan amal itu mendapat potongan setiap penjualan produk merah dan Apple mengatakan ia telah mengumpulkan sekitar $ 160 juta.

Ulasan semula bersambung di bawah

IPhone 8 tiba tanpa sambutan biasa yang anda harapkan. Guruhnya dicuri oleh iPhone X-all-animoji-nyanyian, all-animoji-menari. IPhone 8 dibiarkan sebagai anak tengah yang rumit: bukan yang paling murah (yang masih iPhone 7), bukan yang terbaik (itulah iPhone X ) ... hanya alat tengah.

Itu memalukan kerana iPhone 8 adalah telefon yang sangat kukuh. Peningkatan yang baik dari iPhone 7 tanpa membelanjakan wang konyol: sementara £ 699 hampir tidak menjadi wilayah pembelian, ia masih menjimatkan £ 300 pada iPhone X, dan memberikan sebahagian besar perkara yang anda mahukan dalam yang baru telefon.

BACA SETERUSNYA: Ulasan iPhone 8 Plus

Ulasan iPhone 8: Spesifikasi utama

Paparan IPS 4.7in, resolusi 1.334 x 750 pada 326ppi, teknologi True Tone
Pemproses 6-teras Apple A11 Bionic 64-bit dengan pemproses bersama M11 dan "Neural engine"
Storan 64GB atau 256GB
Kamera menghadap belakang 12MP f / 1.8 tunggal dengan OIS, kamera depan 7MP f / 2.2
Pengecasan tanpa wayar
Tidak ada bicu fon kepala 3.5mm
Debu- dan tahan air ke IP67
Terdapat dalam warna perak, emas dan Space Grey
Harga: £ 699 (64GB); £ 849 (256 GB)

Ulasan iPhone 8: Reka bentuk [galeri: 1]

Walaupun tidak masuk sebagai model iPhone 7S, iPhone 8 tidak jauh dari pendahulunya. Itu bukan perkara buruk: masih telefon bimbit yang sangat bagus, tetapi tidak ada trend reka bentuk di sini. Butang utama masih berada di bawah skrin, tempat yang sama sejak iPhone pertama. Itu mungkin kelihatan jelas, tetapi memandangkan ia kini telah dikeluarkan dari iPhone X (dengan pembaikan yang tidak ortodoks), ini mungkin merupakan pemecah perjanjian untuk anda.

Itu juga bermaksud tidak ada bicu fon kepala, tidak kira berapa banyak yang anda mahukan. Itu agak mengejutkan, tetapi yang lebih teruk ialah Apple tidak menyediakan penyesuai fon kepala di dalam kotak: dengan kata lain, jika anda ingin menggunakan fon kepala berwayar biasa anda, anda melihat sedikit perbelanjaan lain.

Berita baiknya adalah bahawa ia diperakui IP67, yang bermaksud tahan terhadap air, dan dapat bertahan dalam satu meter air hingga setengah jam.

Itu memang ada pada iPhone 7, tentu saja, tetapi pengecasan tanpa wayar semuanya baru untuk generasi ini. Keindahannya adalah bahawa anda tidak perlu memasang kabel, namun anda juga berisiko tidak meletakkan telefon tepat pada kedudukan yang betul di panel, dan banyak orang akan tetap mengecas secara tetap setelah perkara baru usang.

Ulasan iPhone 8: Skrin [galeri: 2]

Pada pandangan pertama, paparan IPS iPhone 8 4.7in kelihatan seperti iPhone 7, tetapi terdapat beberapa perubahan. Yang utama adalah penyertaan teknologi True Tone Apple, menjadikan layar lebih menyatu dengan persekitarannya, memberikan penampilan "seperti kertas" yang lebih semula jadi dan iPhone 8 berjalan pada cip A11 Bionic inti hexa-core canggih Apple, rangkaian neuralnya telah "disesuaikan secara khusus" untuk ciri-ciri augmented-reality yang dibina di dalam iOS 11.

Maksudnya dalam praktiknya ialah layarnya sangat halus, walaupun resolusi (750 x 1.334) sedikit lebih rendah daripada kebanyakan pesaing Android yang dibuat dalam beberapa tahun terakhir. Dalam ujian paparan kami, ia mencapai kecerahan puncak yang sangat tinggi iaitu 577cd / m2 dengan nisbah kontras 1,697: 1.

Ini bukan OLED, seperti iPhone X yang lebih besar, tetapi ini adalah layar yang bagus, dan rata-rata penanda pasti tidak akan ada keluhan dengannya.

Ulasan iPhone 8: Prestasi [galeri: 3]

Apple menggambarkan cip A11 Bionic yang menjadikan iPhone 8 sebagai cip telefon pintar paling berkuasa di dunia. Sebenarnya, agak sukar untuk mengetahui seberapa benarnya, kerana hanya peranti iOS yang menggunakan cip, tetapi kerana tuntutan itu betul atau iOS dioptimumkan secara fenomenal, tuntutan tersebut dikeluarkan dalam ujian penanda aras kami. Grafik di bawah menunjukkan prestasi CPU tunggal dan pelbagai teras apabila disusun dengan telefon bimbit terbesar tahun ini, dan seperti yang anda lihat, iPhone 8 lebih banyak daripada yang dimiliki.iphone_8_review _-_ geekbench_4

Ini adalah kisah yang serupa dengan prestasi grafik 3D. IPhone 8 hanya akan menghancurkan apa sahaja yang anda lemparkan sekarang, tidak kira seberapa intensif:iphone_8_review _-_ gfxbench

Satu kelemahan yang mungkin berlaku untuk multitasker: iPhone 8 hadir dengan RAM 2GB sahaja. Memang, iOS sangat baik dalam pengurusan memori, tetapi jika anda pengguna yang gemar melakukan banyak tugas, mungkin perlu dilihat pada iPhone 8 Plus, yang dilengkapi dengan 3GB. Ia juga dilengkapi dengan hayat bateri yang lebih banyak, yang merupakan tumit Achilles untuk iPhone 8:iphone_8_review _-_ bateri_kehidupan

Ulasan iPhone 8: Kamera [galeri: 4]

Kamera menghadap belakang apertur 12-megapiksel f / 1.8 kini dilengkapi dengan sensor yang lebih cepat dan lebih besar yang diklaim oleh Apple "memberikan pemprosesan piksel canggih, tangkapan warna yang luas, autofokus yang lebih cepat dalam cahaya rendah dan foto HDR yang lebih baik". Ia juga mempunyai penstabilan imej optik sebagai standard - sesuatu yang sangat hilang dari iPhone 7.

Tuntutan ini, ternyata, sepenuhnya dibenarkan. Seperti yang anda lihat dari gambar di bawah, kamera menyediakan gambar yang seimbang dan penuh dengan perincian. Ia juga cukup bijak untuk mengetahui kapan menggunakan HDR.apple_iphone_8_review bangunan _-_

Keadaan cahaya rendah juga sangat mengagumkan, dengan kamera dapat memperoleh banyak perincian dan meminimumkan kebisingan gambar. Sekiranya anda melihat gambar di bawah dengan teliti, anda akan melihat sedikit kabur di sekitar pasu dan pena, tetapi anda harus melihatnya dengan teliti.apple_iphone_8_review _-_ cahaya rendah

Ringkasnya, ini adalah kamera yang bagus. Mungkin tidak cukup wilayah Pixel 2, tetapi di sana dengan yang terbaik.

Di bahagian depan, anda akan menemui kamera FaceTime HD 7 megapiksel yang sama dengan bukaan f / 2.2 seperti pada iPhone 7. Ini tidak memberikan seberapa banyak perincian, seperti yang anda harapkan, tetapi hanya baik untuk selfie dan FaceTime .

Ulasan iPhone 8: Keputusan [galeri: 6]

Walaupun terdapat peningkatan, iPhone 8 tidak mempunyai pukulan sebenar. Tiada ciri yang disenaraikan di atas unik untuk iPhone 8, misalnya. Ya, mereka adalah langkah baru dari iPhone 7 dan, ya, mereka pasti meninggalkan model lama dan beberapa pesaingnya, tetapi semuanya tersedia di iPhone 8 Plus, yang juga dilengkapi dengan sejumlah USP.

Itu bukan bermaksud iPhone 8 tidak mempunyai daya tarikan. Sekiranya anda lebih suka telefon bimbit yang lebih kecil dan tidak mahu iPhone SE yang kecil, telefon 4.7 inci sesuai dengan tangan anda dan penambahbaikan, walaupun kecil, dapat dilihat jika dibandingkan dengan iPhone 7.

Tetapi £ 699 tetap menjadi permintaan besar apabila iPhone 7 tetap menjadi telefon bimbit yang sangat baik yang kini tersedia jauh lebih murah. Dan jika anda tidak berkahwin dengan iOS, maka banyak ciri di sini boleh didapati di tempat lain dengan lebih sedikit wang tunai. Dengan pendaratan telefon bimbit baru pada bulan Mac, iPhone 8 akan kelihatan sangat bertarikh, cukup pantas.

Masih ada tempat untuk iPhone 8, dan mereka yang meraihnya akan sangat senang dengannya. Tetapi tidak diragukan lagi ini adalah peningkatan tambahan, dan kami berharap Apple akan lebih berani ketika generasi iPhone berikutnya dilancarkan pada tahun 2018.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found