Skim penggantian bateri iPhone Apple yang murah akan berakhir tidak lama lagi

Sehingga 31 Disember, penggantian bateri Apple iPhone anda yang tidak terjamin boleh dikenakan biaya hanya £ 25. Tetapi tergesa-gesa, masa hampir habis untuk anda memanfaatkan sepenuhnya tawaran ini, yang berlaku untuk model iPhone SE dan 6, hingga ke X. Sebaik sahaja kita memasuki tahun baru, anda akan dikenakan biaya £ 45 untuk menggantikan bateri dalam model-model ini. Tidak termasuk X, yang akan diganti £ 65 untuk diganti. Sekiranya anda menjayakan model yang lebih baru, iaitu XS, XS Max atau XR, maka pada masa ini anda akan dikenakan biaya £ 65; semua model lain yang tidak disebutkan di atas akan berharga £ 79 untuk menggantikan bateri.

Skim penggantian bateri iPhone Apple yang murah akan berakhir tidak lama lagi

Lebih-lebih lagi, jika bateri iPhone anda diganti sebelum skema penggantian bateri berkuat kuasa pada akhir Disember 2017, anda mungkin berasa agak pendek. Syukurlah, jika anda melakukannya, Apple kini memberi anda peluang untuk mendapatkan kembali sejumlah wang anda.

Pelanggan UK boleh menerima bayaran balik separa £ 54 jika penggantian bateri di luar jaminan berlaku antara 1 Januari 2017 hingga 28 Disember 2017. Ini pada dasarnya bermaksud anda hanya akan membayar £ 25 untuk penggantian bateri anda dan bukannya £ 79 yang asal. Satu-satunya syarat ialah bateri anda diganti di Kedai Apple atau lokasi perkhidmatan yang dibenarkan dan iPhone adalah iPhone 6S atau lebih baru.

Walau bagaimanapun, terdapat tarikh akhir untuk skim simpanan wang ini; pengguna hanya dapat membuat permohonan bayaran balik sehingga Disember 2018. Ia tinggal kurang dari dua bulan pendek! Sekiranya anda berada di pasaran untuk mendapatkan wang tunai dari Apple, dan terus terang, siapa yang tidak, baca cara untuk menuntut wang anda kembali.

Bagaimana anda mendapatkan wang anda kembali di UK?

Pelanggan yang layak akan dihubungi oleh Apple melalui e-mel antara 23 Mei 2018 dan 27 Julai 2018. E-mel tersebut akan menerangkan bagaimana anda boleh mendapatkan kredit £ 54 anda. Sekiranya anda masih belum menerima e-mel pada 1 Ogos dan menganggap anda memenuhi kriteria di atas, Apple menggesa anda untuk menghubungi menjelang Disember 2018.

Kredit akan dikembalikan kepada anda sebagai pemindahan dana elektronik atau sebagai kredit pada kad kredit yang biasa anda bayar untuk penggantian bateri.

Artikel asal bersambung di bawah

Warga UK kini dapat memanfaatkan skema penggantian bateri iPhone tanpa jaminan Apple yang sangat berkurang. Sehingga 31 Disember 2018, anda boleh mendapatkan penggantian bateri iPhone dengan harga hanya £ 25, iaitu kurang £ 54 daripada kos biasa £ 79 dari bateri penggantian di luar jaminan biasanya.

Setelah Apple mengaku sengaja memperlahankan iPhone lama, firma itu mengeluarkan permintaan maaf terbuka, cuba menyelesaikan salah faham mengenai masalah tersebut.

Dalam satu pernyataan, Apple mengatakan: “Sepanjang musim luruh ini, kami mula menerima maklum balas dari beberapa pengguna yang melihat prestasi yang lebih perlahan dalam situasi tertentu. Berdasarkan pengalaman kami, pada awalnya kami menyangka ini disebabkan oleh gabungan dua faktor: kesan prestasi sementara yang normal ketika menaik taraf sistem operasi kerana iPhone memasang perisian baru dan mengemas kini aplikasi, dan bug kecil pada rilis awal yang sejak itu diperbaiki. .

"Kami kini percaya bahawa penyumbang lain untuk pengalaman pengguna ini adalah penuaan kimia berterusan bateri pada peranti iPhone 6 dan iPhone 6s yang lebih tua, yang kebanyakannya masih menggunakan bateri asalnya."

Biasanya, Apple mengenakan bayaran £ 79 untuk penggantian bateri di luar jaminan. Jumlah ini menurun kepada £ 25. Dalam usaha mendapatkan kembali kepercayaan pelanggannya, Apple melancarkan ini ke seluruh dunia. Inilah cara mendapatkan penggantian bateri iPhone yang murah:

Telefon bimbit mana yang termasuk dalam perjanjian penggantian bateri iPhone £ 25?

- iPhone 6, iPhone 6 Plus - iPhone 6S, iPhone 6S Plus (Walaupun anda mungkin layak untuk penggantian percuma, lihat di bawah) - iPhone SE - iPhone 7, iPhone 7 Plus

BACA SETERUSNYA: Apple dituntut kerana sengaja memperlahankan model iPhone yang lebih tua

Cara mengganti bateri iPhone anda dengan harga £ 25

Terdapat pelbagai cara untuk mengganti bateri iPhone anda. Anda boleh membuat janji temu untuk melihat Genius di kedai Apple, atau, dan ini adalah kaedah termudah dan paling senang, anda boleh melakukannya dari keselesaan rumah anda sendiri.

1. Hubungi Sokongan Apple melalui telefon, e-mel, sembang dalam talian atau bahkan Twitter. 2. Beritahu mereka bahawa anda ingin mengganti bateri iPhone anda. 3. Mereka akan menjalankan diagnostik pada bateri iPhone anda dari jauh. 4. Mereka kemudian akan memulakan proses dan memberi anda pilihan untuk membawa telefon anda ke kedai Apple, atau mengirimkannya melalui pos.

Cara memeriksa sama ada bateri anda perlu diganti

Sekiranya anda kekurangan masa dan juga tenaga, maka ada cara mudah untuk memeriksa sendiri kapasiti bateri anda - saya baru melakukannya, percayalah ia sangat mudah. Ciri ini hanya berfungsi jika anda mempunyai iPhone 6 atau lebih baru, dan mempunyai iOS 11.3 atau lebih baru.

Inilah yang perlu anda lakukan: masuk ke ‘Tetapan’, kemudian tatal ke ‘Bateri’ dan klik ke ‘Kesihatan Bateri’. Setelah dalam keadaan sihat bateri, anda akan melihat pembacaan yang disebut 'Kapasiti Maksimum', itulah ukuran kapasiti bateri berbanding ketika telefon baru. Semakin rendah percantage semakin sedikit masa anda akan melakukan satu perubahan. 80% dianggap ‘dipakai’, namun jika pada pertengahan hingga rendah 80-an maka saya akan mempertimbangkan untuk menggunakan pengurangan yuran penggantian.

Sekiranya kapasiti bateri anda tidak terlalu rendah, masih banyak yang boleh anda lakukan untuk menjaga keadaan. Cukup berikan tujuh cara mudah kami untuk menjadikan bateri telefon anda bertahan lebih lama dan dapat dibaca dengan mudah untuk mengekalkan cas yang kuat.

Adakah anda layak mendapat penggantian bateri iPhone percuma pada iPhone 6S anda?

Sebilangan kecil peranti iPhone 6S yang dihasilkan antara bulan September dan Oktober 2015 diketahui telah dimatikan secara tidak dijangka. Apple memberikan pengganti bateri percuma kepada pengguna peranti iPhone 6S ini. Masukkan nombor siri anda ke laman web Apple untuk melihat apakah anda layak - dan anda bahkan tidak perlu membayar £ 25.

Mengapa Apple mengganti bateri iPhone dengan harga hanya £ 25?

Bulan lalu, Apple mengaku memperlahankan iPhone lama untuk memerangi bateri yang lemah. Berikutan tindak balas yang cukup bermusuhan, Apple terpaksa meminta maaf dan memutuskan untuk mengurangkan harga penggantian bateri iPhone. Apple kini menghadapi lapan tuntutan mahkamah di California, New York dan Illinois atas masalah tersebut.

Adakah Apple mengecas lebih banyak untuk penggantian bateri?

Ketika Apple mengumumkan bahawa ia akan menurunkan harga penggantian bateri iPhone tanpa jaminan setelah mengaku memperlahankan iPhone yang lebih lama untuk mengekalkan hayat bateri, itu adalah langkah baik untuk mendapatkan kembali kepercayaan pelanggan. Skim penggantian bateri iPhone yang dikurangkan begitu popular sehingga Apple kehabisan bateri penggantian dalam beberapa bulan pertama.

Namun, selalu ada satu peringatan. Sekiranya iPhone anda mengalami kerosakan, ia perlu diperbaiki terlebih dahulu. Sekarang, berdasarkan ini, a Pengawas BBC siasatan mendakwa Apple telah menuntut pelanggan membayar sepuluh kali harga penggantian bateri yang dikurangkan - walaupun iPhone dalam keadaan berfungsi.

Menurut laporan itu, banyak pelanggan telah mengutip lebih dari £ 250 untuk menyelesaikan masalah tersebut, walaupun tidak ada masalah dengan telefon. Seorang pelanggan, misalnya, diberitahu oleh firma bahawa terdapat masalah dengan mikrofon dan pembesar suara, dan tidak akan dapat mengganti bateri melainkan jika ini diperbaiki.

BBC pergi ke sebuah kedai pembaikan bebas untuk mengesahkan tuntutan Apple dan mendapati bahawa tidak ada yang salah dengan pembesar suara atau mikrofon.

"Ketika terjadi penggantian bateri iPhone, jika iPhone Anda mengalami kerusakan yang mengganggu penggantian baterai, seperti layar retak, masalah itu harus diselesaikan sebelum penggantian bateri," Apple memberitahu BBC dalam satu kenyataan. "Dalam beberapa kes, mungkin ada biaya yang terkait dengan perbaikan."

Skim penggantian bateri iPhone yang dikurangkan dengan teruk berterusan sehingga Disember 2018 - jangan lewatkan tarikh akhir utama ini sekiranya anda ingin mendapatkan tawaran murah hati dari Apple.