Adakah senjata rahsia iPhone XL Apple untuk 2018?

Pernah melihat iPhone X dan berfikir "skrin ini tidak cukup besar?" Paparan Apple X dari tepi ke tepi sudah mempunyai wajah 5.8 inci, tetapi khabar angin mengenai iPhone XL yang akan datang pada tahun 2018 menunjukkan sesuatu yang lebih besar sedang dalam perjalanan.

Adakah senjata rahsia iPhone XL Apple untuk 2018?

IPhone X sudah mempunyai 0.3in tambahan berbanding iPhone 8 Plus 5.5in yang sudah chunky. Walau bagaimanapun, jika sekeping layar tambahan itu tidak memuaskan anda, iPhone XL yang dikhabarkan boleh memuatkan paparan OLED 6.5 inci untuk anda nantikan lama.

Dipercayai Apple melihat paparan 6.5 inci yang besar sebagai Korean Herald melaporkan bahawa LG akan memberikan penghantaran panel OLED untuk iPhone XL yang akan datang pada akhir tahun 2018. Samsung pada masa ini menyediakan panel OLED untuk iPhone X yang bermaksud bahawa, jika khabar angin ini disahkan, Apple mungkin memutuskan hubungan dengan satu syarikat gergasi Korea Selatan yang memihak dari yang lain.

BACA SETERUSNYA: iPhone X - Mahal, rapuh dan tidak sehebat iPhone 8 Plus

Ini bukan kali pertama kami mendengar khabar angin mengenai LG dan Apple bekerjasama pada iPhone, dan juga tidak ada iPhone X yang lebih besar dalam perjalanan. Kembali pada bulan November, dilaporkan bahawa Apple sedang memikirkan untuk melepaskan dua model iPhone X baru pada tahun 2018, dengan khabar angin menunjukkan Apple bersedia membayar LG $ 2.7bn (£ 1.9bn) untuk barisan pengeluaran OLED secara eksklusif untuk skrin iPhone. Pada bulan Disember, nampaknya perjanjian ini akan terus berjalan.

Hari ini kami masih belum mendapat berita rasmi dari LG atau Apple mengenai perjanjian itu, tetapi bulan lalu syarikat itu menyatakan bahawa ia akan membuat pengumuman mengenai sebarang perjanjian dalam satu bulan. Hanya dalam beberapa hari lagi, sebulan akan berlalu sejak penyataan awal LG, jadi nantikan berita mengenai perkara itu.

Dipercayai bahawa Apple akan menggunakan 2018 untuk mengumumkan tiga iPhone baru, dengan X yang asli hadir dalam dua perisa di samping iPhone XL yang baru dinamakan ini. IPhone X yang baru akan tetap menampilkan paparan OLED 5.5 inci yang disediakan oleh Samsung, dan iPhone XL yang disaring OLED 6.5 inci akan menggunakan paparan yang disediakan oleh LG.

iphone_xl_dengan_iphone_x_dan_iphone_11

BACA SETERUSNYA: Bahagian badan apa yang tidak dan tidak berfungsi dengan Touch ID?

Lihat pelancaran global iPhone Xs dan Xs Max yang berkaitan hari ini: Bilakah iPhone Xs tersedia di UK? Ulasan Apple iPhone 8 Plus: Cepat tetapi jauh dari tinjauan iPhone X yang memberi inspirasi: iPhone X yang mahal Apple masih menjadi keindahan

AppleInsider menyatakan bahawa model ketiga dijadualkan menjadi model iPhone X dengan kos rendah yang menggunakan paparan TFT-LCD 6.1in. Tidak jelas siapa yang akan memberikan paparan untuk iPhone X kurang dari £ 1.000 ini, tetapi kerana menggunakan teknologi skrin yang sama dengan iPhone 8 dan iPhone 8 Plus, kemungkinan penyedia paparan biasa Apple. Dipercayai model ini akan dijual pada harga $ 650 hingga $ 750 (£ 480 - £ 550), dengan harga yang hampir sama dengan iPhone standard.

Ketiga-tiga model tersebut dipercayai menolak butang rumah dan Touch ID yang memihak kepada Face ID dan ciri sapu baru untuk pulang.

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai iPhone 6.1in ini di hab iPhone 11 kami.