Pelancaran global iPhone Xs dan Xs Max hari ini: Bilakah iPhone Xs tersedia di UK?

Apple iPhone Xs dan Xs Max adalah nyata - dan hari ini adalah hari pelancaran. Telefon bimbit Apple telah dipesan lebih awal di pelbagai peruncit dalam talian, termasuk Vodafone, EE, O2 dan banyak lagi, dengan peranti dihantar hari ini.

Australia dan New Zealand adalah antara negara pertama yang melihat telefon bimbit diberikan kepada pelanggan, kerana zon waktu. Laporan telah membanjiri pelanggan yang beratur untuk menggunakan peranti; Kedai Orchard Road di Singapura telah melihat kegelisahan di jalanan, dengan beratus-ratus peminat Apple berkemah di jalan. Risiko panas di sana menyaksikan pelanggan diberi gelang untuk menandakan tempat mereka; mereka dibenarkan berehat sehingga satu jam untuk makan.

Bagi UK, pelepasan iPhone di sini bermula pada pukul 8 pagi pada hari Jumaat 21 September.

Praorder iPhone Xs dan Xs Max di sini

Sekiranya anda berminat untuk menggunakan peranti baru yang baru, inilah masanya. Sementara itu, mereka yang berharap untuk mendapatkan sarung tangan mereka di telefon bimbit baru "peringkat kemasukan" Apple - iPhone XR - akan menghadapi lebih banyak penantian. Pra-pesanan dibuka untuk iPhone XR mulai 19 Oktober, dan peranti akan mula dihantar pada minggu berikutnya, pada 26 Oktober.

Lihat iPhone X vs iPhone 7 yang berkaitan: Sejauh mana yang lebih baik ialah kapal induk £ 1,000? Ulasan Apple iPhone 8 Plus: Cepat tetapi jauh dari tinjauan iPhone X yang memberi inspirasi: iPhone X yang mahal Apple masih menjadi keindahan

Pertama kali dilancarkan di acara "Gather round" Apple pada 12 September, Apple memberi kami gambaran mendalam mengenai kedua-dua iPhone barunya. Bagi mereka yang tidak mendapat memo, iPhone Xs dan Xs Max sebenarnya adalah iPhone 11 dan iPhone 11 Plus - Apple baru saja menamakannya secara berbeza kali ini. Penerapan "s" pada nama iPhone X sesuai dengan kitaran lelaran Apple, dan iPhone Xs, pada umumnya, merupakan evolusi sederhana dari apa yang telah terjadi sebelumnya.

iphone_xs_back_panel

Teruskan membaca untuk mengetahui semua yang kita tahu mengenai iPhone Xs dan rakan sejawatnya yang lebih besar, iPhone Xs Max. Tambahan, berikut adalah beberapa tempat terbaik untuk membuat pra-pesanan dari sekarang.

Tawaran Apple iPhone Xs terbaik

 • O2 - Data 50GB, £ 30 di muka, £ 63,50 / bulan selama 36 bulan, jumlah kos £ 1128 - Dapatkannya di sini
 • EE - Data 100GB, £ 10 di muka, £ 83 / bulan selama 24 bulan, jumlah kos £ 2,002 - Dapatkannya di sini
 • Gudang Telefon - Dengan iD: £ 250 di muka, £ 40 / bulan selama 24 bulan, jumlah kos £ 1210 - Dapatkannya di sini
 • Tiga - Data tanpa had, £ 79 di muka, £ 52 / bulan selama 24 bulan, jumlah kos £ 1,328 - Dapatkannya di sini
 • Mobiles.co.uk - Dengan data O2: 30GB, £ 275 di muka, £ 46 / bulan selama 24 bulan, jumlah kos £ 1379 - Dapatkannya di sini
 • Sky Mobile(pelan data dijual secara berasingan) - £ 0 di muka, £ 37 / bulan selama 30 bulan, jumlah kos £ 1,110 - Dapatkannya di sini

Tawaran Apple iPhone Xs Max terbaik

 • O2 - Data 50GB, £ 30 di muka, £ 66,50 / bulan selama 36 bulan, jumlah kos £ 1236 - Dapatkannya di sini
 • EE - Data 100GB, £ 10 di muka, £ 88 / bulan selama 24 bulan, jumlah kos £ 2,122 - Dapatkannya di sini
 • Gudang Telefon - Dengan O2: Data tanpa had, £ 200 di muka, £ 65 / bulan selama 24 bulan, jumlah kos £ 1,760 - Dapatkannya di sini
 • Tiga - Data tanpa had, £ 99 di muka, £ 64 / bulan selama 24 bulan, jumlah kos £ 1,760 - Dapatkannya di sini
 • Mobiles.co.uk - Dengan data O2: 25GB, £ 10 di muka, £ 75 / bulan selama 24 bulan, jumlah kos £ 1,809 - Dapatkannya di sini
 • Sky Mobile(pelan data dijual secara berasingan) - £ 0 di muka, £ 41 / bulan selama 30 bulan, jumlah kos £ 1,110 - Dapatkannya di sini

Tarikh pengeluaran iPhone Xs: Bilakah ia mula dijual?

IPhone Xs dan iPhone Xs Max tersedia untuk praorder di kedai Apple mulai Jumaat 14 September dan pesanan pertama akan mula dihantar minggu depan, pada hari Jumaat 21 September.

iphone_xs_release_price_features_front_camera_0

Untuk beberapa negara, termasuk Greece dan Andora, kedua-dua iPhone unggulan baru tidak akan dihantar sehingga 28 September. Syukurlah, kita di UK dan AS, bersama dengan segelintir negara Eropah yang lain, 21 September adalah perkara yang perlu anda risaukan.

Harga iPhone Xs: Berapa kos kedua iPhone?

Pada fesyen Apple yang biasa, iPhone Xs atau iPhone Xs Max tidak murah. IPhone X yang lebih kecil bermula pada harga £ 999 untuk model 64GB. IPhone Xs Max masuk pada harga £ 1,099 untuk ruang penyimpanan 64GB yang sama. Sekiranya anda mahukan lebih banyak, anda boleh memilih model 256GB atau 512GB yang hebat.

BACA SETERUSNYA: iPhone XR: Apple melancarkan iPhone XR bermula dari £ 749

skrin iphone_xs_

Untuk meletakkan perspektif, jika anda ingin menggunakan iPhone Xs Max teratas dengan storan 512GB, ia akan memberi anda 1.499 £. Tanpa mempertimbangkan jika benar-benar bernilai menghabiskan banyak wang di telefon, anda boleh mendapatkan pilihan pembiayaan dari Barclays dan PayPal jika anda semestinya mempunyai satu.

Reka bentuk iPhone Xs: Seperti apa rupa iPhone baru?

Semasa acara Apple banyak perincian diberikan mengenai semua ciri iPhone Xs dan ciri iPhone Xs Max, tetapi tidak banyak yang diperkatakan mengenai reka bentuk sebenarnya.

iphone_xs_gold_2

Itu tidak terlalu mengejutkan walaupun hampir sama dengan iPhone X tahun lalu. Apple mengatakan ia dibuat dari keluli tahan karat kelas pembedahan dan dilengkapi dengan penilaian IP68 untuk menjadikannya iPhone paling tahan lama. Kini Apple akhirnya mencapai rating ketahanan air dan debu yang sama dari banyak peranti Android unggulan, pengguna kini tidak sabar untuk menjatuhkannya hingga dua meter garam atau air tawar selama 30 minit.

Apple juga mengumumkan bahawa anda akan dapat iPhone Xs dan iPhone Xs Max dalam warna Silver, Space Grey dan warna Emas yang baru. Betul, Rose Gold tidak lebih.

iphone_xs_gold

Di China, iPhone Xs dan iPhone Xs Max menyaksikan perubahan terbesar dengan sokongan untuk penyediaan dwi-SIM melalui dulang SIM fizikal iPhone. Di luar China, iPhone Xs hanya menyokong dwi-SIM melalui sistem eSIM milik Apple. Masih belum diketahui siapa yang akan menyokongnya sepenuhnya di UK tetapi EE dan Vodafone ditunjukkan di atas pentas, jadi harap mereka akan menerajui pasukan di Eropah.

Paparan iPhone Xs: Seperti apa skrin iPhone baru?

Kedua-dua iPhone tahun ini mempunyai paparan bersaiz super kerana faktor bentuknya. IPhone Xs hadir dengan paparan 5.8in dan iPhone Xs Max mempunyai paparan 6.5in yang hebat. Syukurlah, kerana paparan edge-to-edge iPhone Xs Max, layar besar ini terdapat dalam faktor bentuk yang tidak lebih besar daripada iPhone 8 Plus.

paparan iphone_xs_

Kedua-dua skrin mempunyai apa yang disebut Apple, paparan Super Retina HD. Ini bermaksud paparan OLED True-Tone yang mempesonakan dengan resolusi 2,346 x 1,125 piksel pada Xs dan resolusi 2,668 x 1,242-piksel pada Xs Max. Ia juga mempunyai sokongan untuk HDR10 dan Dolby Vision. Kini juga mampu 60% jangkauan dinamik yang lebih luas daripada iPhone X dan dilengkapi dengan respons sentuh 120Hz sehingga cepat membaca dan bertindak balas terhadap input anda.

Kamera iPhone Xs: Seberapa baik kamera iPhone seterusnya?

Telefon benar-benar hanya jumlah bahagiannya dan, bagi kebanyakan orang, ini bermakna jika kamera tidak berfungsi, telefon itu tidak berguna. Syukurlah, kali ini, nampaknya Apple telah menghabiskan banyak masa untuk melabur dalam teknologi kameranya. IPhone 8 Plus sebelumnya mempunyai kakap yang bagus untuk rakaman video, tetapi tidak terlalu hebat untuk fotografi. IPhone Xs dan Xs Max tahun ini nampaknya telah mengatasi masalah ini dan telah melakukannya terutamanya melalui kemajuan perisian dan bukannya merombak modul kameranya.

iphone_xs_camera_3

Kedua-dua iPhone Xs dan iPhone Xs Max mengandungi persediaan dwi-kamera yang sama. Di permukaan nampaknya kamera sudut lebar 12-megapiksel dan kamera telefoto sama dengan iPhone X, tetapi ada beberapa perbezaan kecil. Kedua-dua kamera masih mempunyai lensa telefoto f / 1.8 dan lensa telefoto f / 2.4 dan penstabilan gambar optik dan tangkapan warna yang luas.

iphone_xs_camera_4

Sebenarnya, perubahan terbesar adalah penambahan "bokeh maju dan Depth Control" bersama dengan sesuatu yang Apple sebut "Smart HDR".

Program Smart HDR ini pada dasarnya membantu anda dalam mengambil gambar yang menakjubkan. Dengan ketinggian pengatup sifar, bingkai sekunder baru dan sensor yang jauh lebih pantas, anda pasti kagum dengan prestasi kamera iPhone Xs.

BACA SETERUSNYA: Apple Watch Series 4: Ciri-ciri baru termasuk alat pengesan jatuh dan skrin yang lebih besar

Terlebih lagi, sensor baru yang dimaksudkan menjamin ketepatan warna yang lebih baik, serta mengurangkan kebisingan pada semua gambar cahaya rendah yang penting. Potret potret mengambil glamour baru, dengan latar belakang yang canggih menambah profesionalisme fotografi pengguna.

iphone_xs_release_price_features_camera_0

Adapun Pengendalian Kedalaman, pengguna dapat menyesuaikan kedalaman lapangan dalam gambar setelah diambil, menambah drama fotografi. Banyak perkara menarik yang terdapat dalam kamera iPhone XS.

Bateri iPhone Xs: Apakah jangka hayat bateri iPhone Xs?

Dalam masa penggunaan bateri, iPhone Xs dan Xs Max tidak mengecewakan. Telefon bimbit baru Apple menawarkan jangka hayat bateri sepanjang hari. Perusahaan ini meyakinkan calon pembeli bahawa, ketika tim perisiannya membangun fitur, "mereka menyesuaikan algoritma mereka untuk mengoptimalkan prestasi dan kecekapan pada chip", dan sebaliknya.

iphone_xs_camera_2

Jangan berharap akan cepat habis dengan iPhone Xs dan Xs Max.

Ciri iPhone Xs: Apa lagi yang ditawarkan oleh iPhone Xs?

Ini adalah tahun 2018, dan Apple sememangnya marah kerana tidak memperbesar dan / atau realiti maya. Perkara yang baik, iPhone Xs menawarkan AR yang belum pernah terjadi sebelumnya. Pengguna akan mendapat keuntungan daripada gabungan sensor kamera canggih telefon bimbit, ISP, Neural Engine, giroskop dan pengesanan pesawat yang dipercepat. Sebenarnya, Apple begitu yakin dengan kemampuan augmented reality yang digelarnya sebagai "platform AR terbaik di dunia".

iphone_xs_specs

Face ID adalah ciri lain dari iPhone Xs. Syarikat telah lama menyatakan bahawa salah satu prinsip utamanya terletak pada privasi - bahawa privasi adalah hak asasi manusia. Dan ini telah dilakukan sebagai tugas utama untuk meningkatkan privasi itu, dengan pengesahan wajah yang selamat yang ditawarkan oleh Face ID. Data pengguna dienkripsi dan dilindungi oleh Security Enclave, sebahagian kecil cipnya, yang bermaksud data bahkan tidak dapat diakses oleh iOS atau aplikasi apa pun.

Ini meliputi perbualan iMessage dan FaceTime, yang dienkripsi untuk perlindungan pengguna, WhatsApp la WhatsApp, yang bermaksud bahkan Apple tidak dapat membacanya.

Spesifikasi iPhone Xs: Apa yang ada di dalam iPhone Xs?

Dengan iPhone Xs, kelajuan adalah keutamaan; ia memberikan 4G LTE Advanced untuk kelajuan muat turun yang sangat mengecewakan. Terdapat banyak ruang untuk muat turun tersebut juga; penyimpanan meningkat sehingga 512 GB (walaupun bersiap sedia untuk menggadaikan rumah anda dengan cukup banyak ruang).

Apa yang mengagumkan prestasi hebat ini? Cip A12 Bionic Apple, yang dilengkapi dengan Neural Engine yang mengagumkan. Teknologi inilah yang berada di belakang banyak kamera iPhone Xs yang luar biasa; ia boleh menggunakan pembelajaran mesin untuk mengenal pasti wajah dalam gambar dan mengesan ciri-ciri tertentu.