Harga Kereta Apple dinyatakan: Adakah Project Titan berharga $ 55,000?

Apple Car adalah salah satu kenderaan yang paling dinanti-nantikan, mengaburkan garis antara peranti dan kereta dan akan dilancarkan pada tahun 2019. Kami masih belum mengetahui apa yang akan kelihatan dan ciri-ciri yang dimilikinya - tetapi kami kini mempunyai yang lebih baik idea berapa harganya.

Harga Kereta Apple dinyatakan: Adakah Project Titan berharga $ 55,000?

Lihat yang berkaitan Seorang lelaki menghina Steve Jobs dari penonton. Jawapan Jobs sangat mengagumkan Elon Musk melepaskan tembakan ke arah Apple kerana menggunakan pekerja Tesla untuk membina Kereta Apple Inilah cara Steve Jobs memukul Michael Dell di atas pentas

Menurut penganalisis teknologi Jefferies dan Co, Apple Car berharga rata-rata $ 55,000 (£ 36,000). Terlebih lagi, nota 68 halaman yang dikeluarkan oleh firma tersebut menganggarkan bahawa Apple akan menjual lebih dari 200,000 unit kenderaan pertamanya.

Untuk melihat lebih mendalam mengenai Apple Car, baca: Yang perlu anda ketahui mengenai Project Titan.

Itu mungkin kelihatan mahal, tetapi bukan ketika anda membandingkannya dengan harga permulaan BMW i3 bernilai $ 42,400. Jefferies dan Co mendakwa ini adalah harga rata-rata, dan kemungkinan - sama seperti Apple Watch - Apple Car akan tersedia dalam pelbagai potongan premium dan anggaran, dengan nilai harga yang berbeza untuk ditandingi.

Mengambil Tesla

Menariknya, ramalan Jefferies dan Co untuk penjualan 200,000 menunjukkan bahawa Kereta Apple akan jauh lebih berjaya daripada barisan Tesla sekarang: walaupun dalam perniagaan selama sepuluh tahun, Tesla diramalkan akan menjual 55,000 kereta pada tahun 2015.

Jadi mengapa perbezaannya? Kemungkinan penganalisis teknologi mengambil kira dua faktor tambahan. Pertama, kereta elektrik sudah mengalami pertumbuhan yang besar, dan kemungkinan pada tahun 2019 pasaran kenderaan elektrik (EV) akan jauh lebih besar, dengan lebih banyak bakal pelanggan. tesla_model_x_1

Kedua, penting untuk mengingati "faktor Apple". Ringkasnya, ini adalah kemampuan Apple untuk memasuki pasar yang agak istimewa, dan menjadikannya arus perdana. Tesla sudah menunjukkan bahawa kereta elektrik boleh digunakan, dan kami mengharapkan Apple memasuki persaingan dengan pengubah permainan yang lebih hebat - sama seperti yang berlaku dengan iPad di pasaran tablet.

BACA SETERUSNYA: Seorang lelaki menghina Steve Jobs dari penonton. Jawapan Jobs sangat mengagumkan