Cara Memuat turun Foto dari iCloud

iCloud adalah salah satu penemuan terhebat abad ini. Semua kenangan, kenalan, dokumen, foto, dan video paling berharga anda disimpan dengan selamat di pelayan Apple untuk anda akses pada bila-bila masa. Tersedia untuk semua pengguna Apple, satu pertanyaan umum adalah: "Bagaimana saya mengembalikan foto saya?"

Cara Memuat turun Foto dari iCloud

Tidak, mereka tidak disimpan di awan di langit, tidak akan dapat diakses lagi. Tidak kira apa peranti yang anda gunakan, anda dapat memulihkan dan memuat turun foto anda dari iCloud dengan mudah. Dalam artikel ini, kami akan membantu anda memuat turun foto anda yang tersimpan di perkhidmatan awan khusus Apple.

Cara Memuat turun Foto iCloud dari Penyemak Imbas

Sama ada anda menggunakan Mac atau PC, mudah memuat turun foto iCloud ke mesin anda. Yang perlu anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Pergi ke laman web iCloud dan log masuk. Catatan: Anda mungkin perlu melengkapkan langkah pengesahan untuk log masuk. Sekiranya anda tidak mempunyai peranti Apple untuk menerima kod tersebut, klik hiperpautan ‘Tidak mendapat kod pengesahan’ untuk menerima pesanan teks.

 2. Setelah log masuk, klik pada pilihan 'Foto'.

 3. Klik pada foto yang ingin anda muat turun. Kemudian, klik pada ikon Muat turun di kanan atas.

 4. Pengguna Mac perlu mengklik ‘Ok’ di tetingkap pop timbul untuk membuka dengan perisian Preview Apple. Pengguna PC perlu mengklik pada muat turun dan memilih folder untuk menghantar gambar.
 5. Pengguna Mac kemudian perlu memilih ‘File’ kemudian ‘Save’ dari aplikasi Pratonton sementara pengguna PC harus mencari foto yang disimpan dalam folder yang mereka pilih pada langkah 4.

Anda juga boleh memuat turun beberapa foto sekaligus. Gunakan pintasan papan kekunci ini untuk memilih beberapa foto dengan cepat:

 • Pilih semua foto dalam album dengan menggunakan pintasan papan kekunci Command + A pada Mac. Atau, Control + A pada PC.
 • Untuk memilih beberapa foto, gunakan jalan pintas Klik Klik + Perintah pada Mac, atau klik Tetikus + Pintasan kawalan pada PC.

 • Untuk memilih foto berturut-turut, tetapi tidak semua foto, gunakan pintasan Mouse Click + Shift pada PC dan Mac.

Setelah memilih foto yang ingin anda muat turun, klik ikon muat turun dan pilih Simpan lokasi anda. Semua foto anda akan disimpan dalam folder yang ditentukan pada komputer anda.

Cara Memuat turun Foto iCloud pada Telefon Pintar

Sekiranya anda tidak mempunyai akses ke komputer atau anda mahu memuat turun foto iCloud anda ke peranti mudah alih, anda boleh. Di bahagian ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memuat turun foto iCloud menggunakan peranti iOS, atau peranti Android.

Muat turun Foto iCloud Pada Peranti iOS

Sekiranya anda ingin memulihkan foto iCloud anda di iPhone anda atau memuat turun beberapa gambar yang disimpan selama bertahun-tahun, anda boleh. Terdapat dua cara untuk memulihkan foto iCloud anda pada iPhone atau iPad.

Pertama, anda boleh menghidupkan pilihan dalam Tetapan iPhone anda untuk menyegerakkan sebarang foto iCloud yang anda ada. Ini tentu saja hanya akan berfungsi jika foto yang ingin anda muat turun disimpan di akaun iCloud. Dengan andaian bahawa ciri ini belum dihidupkan, ikuti langkah berikut:

 1. Buka aplikasi Tetapan pada iPhone anda dan ketuk nama anda di bahagian atas.

 2. Ketik ‘iCloud.’

 3. Ketik ‘Gambar.’

 4. Togol suis di sebelah Foto hidup.

Anda mungkin perlu menghidupkan telefon anda agar semua foto anda muncul. Sekiranya ia tidak datang secara automatik, anda perlu memuat turunnya secara manual.

Seterusnya, anda boleh memuat turun foto dari iCloud menggunakan kaedah yang sama seperti yang kami lakukan di bahagian pertama artikel ini. Ini bagus jika anda cuba memuat turun foto dari akaun iCloud yang lain. Inilah cara memuat turun foto iCloud anda menggunakan penyemak imbas web pada iPhone anda. Catatan: Anda boleh menggunakan penyemak imbas yang anda mahukan, tetapi kami akan menggunakan penyemak imbas Safari asli Apple kerana itu adalah salah satu yang dimiliki oleh setiap pengguna iPhone.

Untuk memuat turun foto iCloud ke iPhone anda, ikuti langkah berikut:

 1. Buka Safari dan pergi ke iCloud.com.
 2. Log masuk ke akaun iCloud anda dan ketik ‘Gambar.’

 3. Ketuk ‘Pilih’ di sudut kanan atas dan ketuk foto yang ingin anda muat turun. Catatan: Ketik ‘Pilih Semua’ di kiri atas untuk memuat turun semua foto iCloud anda.

 4. Klik pada bulatan dengan tiga titik menegak di sudut kanan bawah.

 5. Ketik ‘Muat turun.’

 6. Halaman web baru akan dibuka. Ketik ‘Muat turun'Sekali lagi.

 7. Ketik ikon muat turun di sudut kanan atas.

 8. Ketik fail Zip untuk membongkarnya. Kemudian, ketik folder iCloud baru. Mungkin perlu beberapa saat tetapi foto anda akan dimuat dan muncul di aplikasi Foto di iPhone anda.

Muat turun Foto iCloud Anda Menggunakan Peranti Android

Bahagian ini menggunakan langkah tepat yang sama seperti di atas. Anda ingin menggunakan penyemak imbas web dan melayari iCloud.com. Anda perlu log masuk yang bermaksud anda perlu mendapatkan kod pengesahan pada peranti Apple atau melalui pesanan teks.

Setelah log masuk, anda boleh memilih semua foto anda, atau beberapa foto anda seperti yang kami lakukan di atas. Kemudian, pilih ikon tiga titik menegak dengan bulatan di sekelilingnya, dan muat turun gambar anda.

Di bahagian bawah halaman web, anda akan melihat pilihan ‘Muat turun’, ketuk. Kemudian, tetingkap baru akan muncul yang menunjukkan fail iCloud Zip. Ketuk untuk membongkarnya dan foto anda akan muncul dalam folder baru berlabel ‘Foto iCloud’.

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa lagi jawapan untuk soalan anda mengenai memuat turun foto dari iCloud.

Bagaimana saya memuat turun foto dari akaun iCloud yang berbeza?

Anda mungkin telah menukar akaun iCloud, atau anda cuba memulihkan foto dari akaun orang lain. Sekiranya demikian, anda perlu menggunakan penyemak imbas web untuk memuat turun foto anda. Tidak kira peranti, jika anda mempunyai akses ke akaun iCloud yang lain, anda boleh log masuk menggunakan penyemak imbas web dan ikuti langkah di atas untuk memuat turun foto anda.

Adakah iCloud percuma?

Apple memberikan setiap simpanan Apple ID 5Gb percuma. Selepas itu, anda perlu membayar lebih banyak. Malangnya, hari ini, 5Gb tidak berjalan jauh sehingga anda mungkin perlu meningkatkan rancangan storan anda.