Apple Music: Cara Memuat turun Semua Lagu

Idea di sebalik Apple Music adalah membiarkan anda mempunyai semua trek kegemaran anda yang berguna dan bersedia untuk streaming. Dengan cara ini, anda dapat mendengar semua muzik yang anda suka tanpa mengisi simpanan peranti anda.

Apple Music: Cara Memuat turun Semua Lagu

Namun, kadangkala lebih mudah untuk memuat turun muzik ke telefon anda, terutamanya jika anda pergi ke suatu tempat tanpa sambungan internet yang stabil. Ini adalah ketika masalah anda dengan Apple Music mungkin bermula.

Sekiranya anda telah mencuba memuat turun beberapa album muzik secara pukal dari Apple Music, anda mungkin mendapati bahawa prosesnya boleh menjadi sukar. Sebenarnya, percubaan itu mungkin berakhir dengan kekecewaan anda. Anda pasti tidak mahu mengetuk ikon awan beratus kali untuk memuat turun setiap lagu secara berasingan.

Nah, ada beberapa kaedah yang boleh anda gunakan untuk memuat turun semua lagu dari Apple Music. Teruskan membaca untuk mengetahui bagaimana menyelesaikan semua masalah dengan muat turun Apple Music.

Cara Memuat turun Semua Lagu dalam Muzik Apple di iPhone

Teknik pertama untuk memuat turun semua lagu dari Apple Music ke iPhone anda tidak lebih daripada telefon dan sambungan internet anda.

Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka aplikasi Muzik dan pergi ke "Perpustakaan."

 2. Anda akan melihat "Lagu", "Album", dan "Senarai Main" sebagai pilihan yang tersedia. Menu "Lagu" akan membawa anda ke trek individu di mana anda dapat mengunduhnya satu per satu, jadi pilih "Album" atau "Senarai Main".

 3. Apabila anda menemui album atau senarai main yang ingin anda muat turun, anda boleh memuat turunnya dengan dua cara:
  • Pilihan pertama adalah menekan lama tajuk album atau senarai main dan memilih "Muat turun" dalam menu yang akan muncul.

  • Sebagai alternatif, anda boleh membuka album atau senarai main yang dikehendaki. Anda akan menemui simbol iCloud, yang boleh anda ketuk untuk memuat turun semua lagu dalam album atau senarai main, betul-betul di sebelah ikon tiga titik.

Kaedah ini akan lebih pantas daripada memuat turun lagu secara individu. Namun, jika anda mempunyai banyak album di perpustakaan anda, mungkin masih memerlukan banyak masa. Untuk menambah kekecewaan, anda mungkin menghadapi masalah dengan sambungan data anda, dan, bergantung pada seberapa banyak muzik yang ingin anda muat turun, iPhone anda mungkin kehabisan bateri.

Cara Memuat turun Semua Lagu Muzik Apple di PC

Nasib baik, ada teknik yang lebih pantas untuk memuat turun semua lagu dari Apple Music. Untuk kaedah ini, anda akan menggunakan PC atau Mac dan bukannya iPhone.

Ikuti langkah-langkah ini untuk memuat turun lagu dari Apple Music menggunakan komputer anda:

 1. Sebelum memulakan proses, pastikan PC anda telah memasang versi iTunes terkini. Sekiranya anda mempunyai Mac, ia harus menjalankan MacOS Catalina atau sistem operasi yang lebih baru.
 2. Sekiranya anda menggunakan PC Windows, buka iTunes. Pengguna Mac boleh pergi ke "Muzik".

 3. Klik "Fail" dan arahkan ke pilihan "Baru". Apabila menu berkembang, pilih "Senarai Main Pintar." Anda akan melihat kotak pop timbul yang meminta anda memilih peraturan. Peraturan ini menentukan trek mana yang akan masuk ke senarai main baru.

 4. Jika "Cocokkan untuk aturan berikut" sudah dicentang, biarkan seperti apa adanya. Sekiranya kotak tidak dicentang, pastikan untuk mengkliknya.

 5. Akan ada tiga menu di bawah baris "Padankan untuk aturan berikut". Anda perlu memasukkan nilai yang betul untuk meneruskannya.
 6. Yang pertama akan menjadi menu lungsur turun. Pilih "Masa" sebagai nilai untuk kotak itu.

 7. Di kotak seterusnya, juga menu drop-down, pilih "lebih besar daripada." Apabila anda mengisi dua kotak ini seperti yang ditentukan, lagu-lagu yang ditambahkan akan disaring dengan panjang, yang merupakan nilai yang akan anda masukkan di kotak ketiga.

 8. Masukkan "00:00" di kotak akhir. Ini akan memastikan semua lagu masuk ke senarai main.

 9. Nyahtanda pilihan "Hadkan".

 10. Akhirnya, pastikan bahawa "Pengemaskinian langsung" diperiksa sehingga lagu-lagu terbaru masuk ke senarai main. Tekan butang "OK".

 11. Anda akan diminta untuk menamakan senarai main baru. Pastikan memilih nama yang akan anda kenali dengan segera.
 12. Setelah anda melakukan semua langkah sebelumnya, senarai main yang anda buat akan memuat setiap lagu yang anda miliki di Apple Music. Sekarang anda boleh memuat turun semua trek ke iPhone anda dari bahagian "Senarai Main" di pustaka muzik anda.

Cara Memuat turun Semua Lagu di Apple Music pada Android

Anda boleh memuat turun semua trek Apple Music anda pada peranti Android dengan memasang aplikasi Apple Music. Anda akan dapati semua lagu, album, dan senarai main disenaraikan di bahagian "Perpustakaan" aplikasi. Apabila anda mencari yang ingin anda muat turun, ketik butang "Muat turun".

Untuk memuat turun semua trek secara serentak, buat senarai main dengan setiap lagu menggunakan Mac atau PC dan terus memuat turunnya ke telefon anda. Anda boleh mendapatkan arahan terperinci untuk kaedah ini di bahagian di atas.

Apple Music: Muat turun Semua Lagu Dari iCloud

Walaupun mendapat semua lagu dari Apple Music nampaknya agak rumit, kaedah untuk melakukannya agak mudah. Yang diperlukan hanyalah telefon, komputer, dan sambungan internet anda yang cukup pantas. Oleh kerana lagu anda sudah ada di iCloud, lagu-lagu tersebut akan senang didapati dan tersedia.

Kemudian, perlu menunggu muzik dimuat turun dari iCloud.

Sekarang setelah anda mengetahui cara memuat turun semua lagu dari Apple Music, anda boleh mengambil trek kegemaran anda ke mana sahaja anda pergi. Anda tidak lagi dibatasi oleh penerimaan yang lemah, isyarat Wi-Fi yang lemah, atau sambungan yang lambat atau tidak responsif. Semua muzik yang anda perlukan ada di poket anda.

Adakah anda berjaya memuat turun semua lagu dari Apple Music? Adakah anda memuat turun muzik di iPhone atau Android? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.