Cara Menggunakan Pad Magic Track Apple pada PC anda

Windows mempunyai banyak trackpad yang boleh anda gunakan untuk menyelesaikan tugas dengan baik. Sekiranya anda mempunyai Apple Magic Trackpad atau menggunakan Mac dan Windows, mungkin menggunakan Apple Magic Trackpad pada PC anda.

Cara Menggunakan Pad Magic Track Apple pada PC anda

Perlu sedikit konfigurasi untuk membuat trackpad berfungsi, tetapi di mana ada kemahuan, ada jalannya.

Sebenarnya, ada tiga cara yang saya ketahui kerana seorang rakan pereka grafik saya telah menggunakan Apple Magic Trackpad untuk mengerjakan PCnya dan mencuba pelbagai kaedah.

Saya memeriksa bagaimana dia menggunakan Apple Magic Trackpad yang berfungsi di desktop Windows 10 dan dia membimbing saya melaluinya. Dia menggunakan Boot Camp tetapi mengatakan dua kaedah lain juga berfungsi.

Gunakan Pad Magic Track Apple pada PC anda

Anda memerlukan Apple Magic Trackpad atau Apple Magic Trackpad 2, dongle Bluetooth atau PC yang diaktifkan dan perisian.

Perisian yang tepat bergantung pada bagaimana anda mahu melakukan ini, jadi saya akan memasukkan pautan ke semua perisian tersebut. Kaedah pertama menggunakan aplikasi yang tersedia melalui GitHub, kaedah kedua menggunakan Boot Camp dan yang ketiga menggunakan utiliti pihak ketiga yang disebut Utiliti Sihir.

Kaedah Mac Precision Touchpad

Anda boleh menggunakan Apple Magic Trackpad di PC anda menggunakan perisian yang ada di GitHub yang disebut Mac Precision Touchpad.

Proses mendapatkan Trackpad anda berfungsi pada PC anda sangat mudah. Berikut adalah arahan untuk memasang Mac Precision Touchpad pada PC anda:

 1. Navigasi ke halaman ini dan muat turun versi terbaru fail.
 2. Ekstrak fail di suatu tempat di PC anda.
 3. Klik kanan AmtPtpDevice.cer dan pilih Pasang.
 4. Buka folder AmtPtpDevice dalam muat turun.
 5. Klik kanan AmtPtpDevice.inf dan pilih Pasang.

Setelah anda memasang perisian, ikuti petunjuk di sini di README untuk Precision Touchpad. Mengikuti proses ini, Touchpad anda berfungsi pada PC anda.

Kaedah Apple Boot Camp untuk menjadikan Apple Magic TouchPad berfungsi pada PC Windows

Apple Boot Camp adalah pakej perisian yang membolehkan anda menggunakan Windows 10 dalam macOS.

Nampaknya, anda juga dapat menggunakannya untuk membolehkan beberapa perkakasan Apple berfungsi pada PC Windows anda. Ini adalah bagaimana rakan saya membuat Apple Magic Trackpad bekerja di desktop Windows 10-nya.

Anda memerlukan salinan perisian Apple Boot Camp dari Apple. Sekiranya anda menggunakan Windows 32-bit, gunakan fail ini. Sekiranya anda menggunakan Windows 64-bit, gunakan yang satu ini. Sokongan untuk Boot Camp ada di sini dan merangkumi bahagian mengenai perkakasan Mac untuk dijalankan dalam Windows.

Berikut adalah arahan untuk melaksanakan kaedah Apple Bootcamp:

 1. Muat turun versi Boot Camp yang betul untuk PC anda.
 2. Muat turun Panel Kawalan Apple Magic Trackpad dari sini.
 3. Pasang kedua-duanya ke PC anda dan sambungkan Trackpad jika anda belum melakukannya.
 4. Pad Magic Magic Apple anda kini harus berfungsi.

Nampaknya, tanpa panel kawalan, trackpad tidak merangkumi semua gerak isyarat yang biasa digunakan oleh banyak pengguna Mac. Menambah perisian terakhir ini meningkatkan keserasian dan membolehkan anda menggunakan lebih banyak gerak isyarat dan mempunyai lebih banyak kawalan terhadap bagaimana Apple Magic Trackpad berfungsi.

Walaupun agak mundur. Seperti yang disebutkan, Boot Camp biasanya digunakan untuk menggunakan Windows 10 dalam Mac OS tetapi ia berfungsi dengan cara ini.

Kaedah Magic Utilities

Magic Utilities adalah vendor perisian pihak ketiga yang mengembangkan aplikasi yang membantu Windows dan Mac bermain bersama dengan baik. Ia termasuk sokongan Bluetooth untuk peranti Apple dan keserasian Boot Camp sehingga berfungsi dengan baik dengan Apple Magic Trackpad. Ia berharga wang, kini $ 5.99 setahun untuk satu pengguna tetapi mempunyai percubaan percuma.

Inilah proses penggunaan Utiliti Sihir aplikasi untuk membolehkan Apple Trackpad berfungsi pada PC Windows anda:

 1. Muat turun aplikasi Magic Utilities dari sini.
 2. Pasang ke PC anda dan biarkan akses ke peranti dan apa sahaja yang diperlukannya.
 3. Gunakan Pad Magic Track Apple anda.

Walaupun ini adalah produk premium, perisian ini memudahkan penggunaan Apple Magic Trackpad pada PC anda. Pasang perisian, biarkan akses ke Bluetooth dan apa sahaja yang diminta dan ia akan menemui trackpad dan berfungsi dengan segera. Saya hanya dapat melihat ini dalam tindakan yang sudah dipasang tetapi pilihan konfigurasi hanya murah hati dan saya yakin pemasangan dan konfigurasi semudah yang dijelaskan.

Nampaknya terdapat kompromi jika anda menggunakan Apple Magic Trackpad pada PC anda. Tidak semua isyarat disokong, kadang-kadang pemandu membeku atau ragu-ragu dan kadang-kadang pemandu berhenti sama sekali. Walaupun rakan saya menyukai Apple Magic Trackpad, dia juga mempunyai pad sentuh yang berbeza yang berasal dari Windows dan berfungsi sama seperti versi Apple-nya. Harganya juga kurang dari separuh!

Sekiranya artikel ini berguna, anda mungkin ingin melihat artikel panduan TechJunkie ini: PC Windows Tetap Meninggal - Apa yang Perlu Dilakukan dan Cara Menyulitkan Pemacu USB pada PC Windows atau Mac.

Jadi semasa anda boleh menggunakan Apple Magic Trackpad pada PC anda jika anda mahu, ada pilihan lain juga. Adakah anda mengetahui cara lain untuk menggunakan Apple Magic Trackpad pada WindowsPC? Adakah anda mengetahui mana-mana trackpad Windows yang sama atau lebih baik daripada Apple Magic Trackpad? Sekiranya anda melakukannya, sila tinggalkan komen di bawah!