Cara Bermain Kadet Angkasa Pinball 3D di Windows 10

Sekiranya anda pernah menggunakan versi Windows yang lebih lama seperti Windows 95, Windows XP, Windows ME atau Windows 2000, maka anda mungkin ingat bahawa ada permainan pinball disertakan secara percuma dengan sistem operasi. Permainan ini disebut 3D Pinball Space Cadet, dan buat masa ini ia adalah versi kecil pinball klasik. Ini adalah cara yang menyeronokkan untuk melepasi waktu rehat di tempat kerja, dan ramai di antara kita yang melakukannya. Sayangnya, dengan versi Windows yang lebih baru, Microsoft memutuskan untuk berhenti termasuk permainan, dan jadi Pinball 3D hilang selamanya ... atau melakukannya?

Cara Bermain Kadet Angkasa Pinball 3D di Windows 10

Walau bagaimanapun, 3D Pinball Space Cadet adalah versi pelepasan komersial yang disesuaikan oleh syarikat permainan lama Maxxis, dan fail yang boleh dilaksanakan masih tersedia dalam talian. Sekiranya anda mempunyai keinginan untuk bermain Kadet Angkasa 3D Pinball, anda masih boleh mendapatkannya dan menjalankannya di Windows 10.

Main Kadet Angkasa Pinball 3D di Windows 10

Permainan asalnya dijatuhkan sebahagiannya kerana Microsoft memutuskan untuk berhenti memasukkan permainan dalam sistem operasi, tetapi juga kerana tidak dioptimumkan untuk komputer 64-bit. Ini adalah keputusan bodoh kerana pelbagai sebab, yang paling jelas adalah "oh tidak, permainan yang ditulis dua puluh tahun yang lalu tidak akan berjalan pada kelajuan tertinggi di komputer saya yang seratus kali lebih pantas daripada permainan yang dirancang? Tetapi adakah saya akan terus hidup? " Terdapat juga 'bug pengesanan perlanggaran' tetapi nampaknya ini bukan masalah sebenar dalam permainan. Inilah cara untuk menjalankan Pinball 3D pada mesin Windows 10 anda:

 1. Pergi ke laman web ini dan muat turun yang boleh dilaksanakan.
 2. Ekstrak dan pasang fail ke komputer anda.
 3. Cari permainan di menu Windows anda.
 4. Main!

Saya memuat turun permainan dari sumber dan lulus pemeriksaan keselamatan penyemak imbas saya dan imbasan virus. Permainan harus berjalan lancar di mana-mana versi Windows 10, sama ada 32- atau 64-bit. Tidak ada kemalangan, tidak ada masalah dan tidak ada yang menghalang anda kehilangan lebih banyak jam dalam hidup anda mengejar skor tinggi.

Kawalan untuk permainan ini mudah. Gunakan ‘Z’ dan ‘/’ untuk mengawal sirip dan menahan ruang untuk menarik kembali pelocok untuk melancarkan bola.

Oleh kerana Kadet Angkasa Pinball 3D pada mulanya dibuat untuk komputer awal, resolusi tidak bagus. Ia berjalan di tetingkap kecil 640 × 480 yang mungkin anda perlukan untuk melihat. Anda boleh menggunakannya skrin penuh yang mungkin mempermudah permainan. Buka menu Pilihan dan pilih Skrin Penuh.

Anda juga dapat mengubah suai kawalan dari layar pilihan sekiranya anda mahu.

Menipu dan kod Kadet Angkasa Pinball 3D

Seperti biasa dengan permainan masa itu, pengekod nakal memasukkan kod rahsia ke dalam permainan mereka untuk membolehkan beberapa mod atau ciri tambahan. Saya akan menyenaraikan beberapa dari mereka di bawah jadi ini adalah tempat anda melihatnya amaran spoiler. Teruskan membaca hanya jika anda ingin mengetahui kod cheat.

Taipkan kod ini semasa pertama kali melancarkan permainan dan sebelum anda melancarkan bola pertama.

 • Ketik ‘ujian tersembunyi’ untuk memasuki mod debug
 • Ketik ‘Incredible or Imax’ untuk meningkatkan pengganda medan
 • Ketik 'hmax' untuk mendapatkan skor 1,000,000,000
 • Taip 'omax' untuk bermain dengan warna merah
 • Taipkan 'gmax' untuk mengaktifkan graviti dengan baik
 • Ketik 'rmax' untuk memajukan satu peringkat.
 • Ketik '1max' untuk mendapatkan bola tambahan apabila anda kehilangan bola semasa anda
 • Ketik 'bmax' untuk mendapatkan bekalan bola tanpa had

Mod debug, tersedia melalui menaip 'ujian tersembunyi', membolehkan anda menggali sedikit di bawah tudung. Tekan H untuk mengedit skor tinggi anda. Tekan M untuk menunjukkan berapa banyak memori sistem yang ada. Tekan R untuk meningkatkan kedudukan permainan anda. Tekan Y untuk memaparkan FPS. Anda juga boleh mengklik butang kiri tetikus pada bola dan menyeretnya ke mana sahaja di atas meja yang anda suka. Tekan Space untuk keluar dari mod debug.

Terdapat beberapa helah tersembunyi lain dalam Kadet Angkasa Pinball 3D.

Untuk menggunakan terowong Skill Shot dalam Kadet Angkasa 3D Pinball, anda memerlukan bola hingga separuh dari peluncuran peluncuran sehingga ia memutar kembali cahaya lengkungan kuning. Tekan lampu untuk bonus.

 • 1 cahaya = 15,000 Mata
 • 2 lampu = 30,000 Mata
 • 3 lampu = 75,000 Mata
 • 4 lampu = 30,000 Mata
 • 5 lampu = 15,000 Mata
 • 6 lampu = 7,500 Mata

Jatuhkan ketiga batu nisan tepat di atas sirip dan anda maju satu peringkat. Lakukan sekali lagi dalam satu minit untuk memajukan peringkat lain dan mendapatkan ulangan. Lakukan sekali lagi sebelum semua lampu padam untuk peringkat lain dan ulangan lain.

Kadet Angkasa Pinball 3D pada masa itu sangat popular walaupun kebanyakan pemain menganggap itu adalah rahsia mereka yang bersalah. Sekiranya anda mencari sedikit nostalgia, Kadet Angkasa Pinball 3D memberikan.

Dapatkan Permainan Windows Klasik Lain

3D Pinball mungkin merupakan permainan Windows asas yang paling menarik secara visual, tetapi terdapat sebilangan permainan Windows klasik lain yang tersedia dalam versi sistem operasi yang berbeza, dari Solitaire hingga Mahjong. Nasib baik, versi permainan tersebut juga tersedia dalam talian, dan secara percuma! Anda boleh memuat turun pemasang di sini. Saya telah menguji muat turun ini untuk virus dan perisian hasad dan itu bersih.

Pemasangannya mudah. Ikuti sahaja langkah-langkah ini.

 1. Muat turun fail ZIP.
 2. Ekstrak ke direktori di komputer anda.
 3. Jalankan program persediaan.
 4. Apabila program persediaan meminta, beri izin untuk menukar komputer anda.
 5. Pilih permainan yang ingin anda pasang dari program persediaan.
 6. Hapus pilihan "Discover Winaero Tweaker" pada layar persediaan untuk mengelakkan pemasangan program utiliti mereka.
 7. Tekan "Selesai"
 8. Nikmati permainan baru anda!

Permainan baru kini akan muncul di menu Mula anda dan anda boleh menjalankannya seperti aplikasi Windows 10 yang lain. Perhatikan bahawa beberapa pengguna telah melaporkan bahawa permainan hilang dari pemasangan Windows mereka setelah kemas kini Windows 10 dijalankan, jadi anda mungkin ingin menyimpan pakej pemasangan asal di direktori muat turun anda sehingga anda dapat memasang semula jika perlu. Permainan yang termasuk dalam pakej ini adalah Catur, FreeCell, Hearts, Mahjong, Minesweeper, Purble Place, Solitaire, Spider Solitaire, Internet Spade, Internet Checker, dan Internet Backgammon.

Mencari lebih banyak permainan yang boleh anda mainkan di Windows?

Kami mempunyai tutorial mengenai cara bermain permainan Nintendo klasik di PC Windows 10 anda!

Begitu juga, inilah panduan kami untuk bermain permainan PlayStation 2 di mesin Windows 10 anda.

Masih ingat dengan Game Boy Advance? Ya, anda boleh bermain permainan GBA di desktop Windows anda.

Dan tentu saja anda juga boleh bermain permainan Android di komputer Windows 10 anda.

Sekiranya anda cuba bermain permainan di PC anggaran, anda pasti ingin membaca artikel kami mengenai mengaktifkan Mod Permainan di Windows 10.