Enam Petua dan Trik Kodi Terbaik: Ada XMBC? Cuba Tweaks Ini Pertama

Kodi adalah streamer yang hebat, tetapi dengan beberapa tweak dan tambahan, ia dapat menjadi cara utama untuk menonton dokumentari, rancangan TV, filem, dan sukan. Sekiranya anda baru memuat turun Kodi dan ingin segera memperbaikinya, berikut adalah senarai petua dan trik untuk XMBC.

Enam Petua dan Trik Kodi Terbaik: Ada XMBC? Cuba Tweaks Ini Pertama

Harap maklum bahawa banyak alat tambahan mengandungi kandungan yang tidak dilesenkan secara rasmi, dan mengakses kandungan tersebut mungkin tidak sah. Ringkasnya, jika kandungannya percuma, tetapi kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, mungkin itu benar.

Petua # 1: Pasang Kodi pada Peranti LainCara memasang Kodi pada Amazon Fire TV Stick

XMBC sangat bagus untuk komputer, tetapi sering menyusahkan untuk menyambungkan PC ke TV anda setiap kali anda ingin menonton Kodi. Sebaliknya, muat turun dan pasang Kodi ke peranti yang lebih kecil, seperti Google Chromecast atau Fire TV 4K Stick. Dengan begitu, anda dapat menonton Kodi di TV tanpa menyambungkan komputer riba atau komputer anda.

  1. Benarkan pemasangan dari sumber yang tidak diketahui pada TV Android anda.

  2. Dayakan penyahpepijatan ADB di TV Android anda.

  3. Muat turun Aplikasi Pengunduh di Fire TV Stick anda. Anda juga mungkin perlu mengaktifkan debug ADB dan sumber yang tidak diketahui di Fire Stick juga.

  4. Muat turun dan pasang fail pemasangan Android Kodi.

Untuk maklumat lebih lanjut dan langkah terperinci, lihat artikel mengenai pemasangan Kodi di Fire TV Stick.

Petua # 2: Cara Menghentikan Kodi daripada Menyangga

Streaming buffering secara berterusan boleh menjengkelkan, tetapi Kodi menawarkan jalan mudah di sekitarnya.

Sekiranya anda mempunyai sambungan internet yang tidak boleh dipercayai atau lambat, yang perlu anda lakukan hanyalah mengurangkan kualiti aliran anda, dan anda mesti dapat menontonnya tanpa gangguan. Ia tidak akan kelihatan seperti dulu - tetapi anda tidak dapat memiliki segalanya!

Petua # 3: Menjadi Ahli Kodi

Enam petua dan trik Kodi terbaik: Ada XMBC? Cuba tweak ini terlebih dahulu

Kodi direka untuk relatif mudah dikendalikan, tetapi jika anda tidak terbiasa dengan sesuatu di luar ekosistem Windows atau Apple, ia sangat menakutkan. Sebelum anda menghampiri alat tambah, sebaiknya dapatkan kelajuan dengan mempelajari cara menggunakan Kodi.

Petua # 4: Tukar Kulit Kodi

Kodi tampak menarik dalam bentuk standarnya, tetapi seperti yang anda harapkan dari perisian sumber terbuka, rupa dan nuansa dapat disesuaikan. Sekiranya anda mahukan penampilan yang berbeza, anda boleh menukar UI di Kodi.

Petua # 5: Dapatkan Alat Tambah Kodi

Kodi serasi dengan pelbagai jenis add-on yang menjadikannya lebih baik untuk kandungan. Sama ada anda suka muzik, sukan langsung, atau dokumentari, ada tambahan untuk anda. Berikut adalah senarai add-on Kodi biasa untuk memulakan anda.

Petua # 6: Cuba Binaan Kodi yang berbeza

Sekiranya anda mula memahami Kodi dan anda cukup celik komputer, mungkin ada baiknya anda mencuba build Kodi yang lain. Ringkasnya, binaan adalah versi siap pakai Kodi dengan kulit baru serta semua alat tambah terbaik dan banyak lagi. Beberapa versi juga ditujukan untuk keluarga, menjadikan Kodi menjadi sumber hiburan yang dapat diakses untuk seisi rumah.

Seperti yang anda lihat, ada banyak pilihan mengenai Kodi, tetapi pastikan anda menggunakan VPN jika anda memutuskan untuk menggunakan alat tambah pihak ketiga yang menyokong pelanggaran dan penyalahgunaan hak cipta. Kodi tidak menyokong atau mempromosikan pelanggaran hak cipta, sebab itulah aplikasi Kodi tidak termasuk banyak tambahan dalam pemasangan asasnya. Kodi hanya merangkumi aplikasi yang tidak melanggar seperti penyahkod gambar, penyahkod video, pelanggan PVR, pilihan visualisasi, dan lain-lain. Selebihnya terpulang kepada anda!

Harap maklum bahawa banyak alat tambahan mengandungi kandungan yang tidak dilesenkan secara rasmi, dan mengakses kandungan tersebut mungkin tidak sah. Adalah menjadi tanggungjawab pengguna untuk mematuhi semua undang-undang yang berlaku di negara mereka mengenai penggunaan. Alphr tidak termasuk semua tanggungjawab untuk kandungan tersebut. Kami tidak memaafkan dan tidak bertanggungjawab atas pelanggaran harta intelek atau hak pihak ketiga yang lain dan tidak akan bertanggungjawab kepada mana-mana pihak kerana kandungan tersebut disediakan. Ringkasnya, jika kandungannya percuma, tetapi kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, mungkin itu benar.