Cara mengumpulkan barang khas di Pokémon Go Gen 2: Mengembangkan Onix menjadi Steelix

Item khas Pokémon Go Gen 2: Pengenalan

Sebagai sebahagian daripada kemas kini Gen 2 Pokémon Go, item khas telah dibawa sebagai cara baru untuk mengembangkan Pokémon, untuk digunakan bersama dengan buah beri. Dengan senang hati, ada jenis beri baru yang tersedia untuk membantu pemain menangkap Pokémon. Item evolusi berlaku untuk satu penggunaan, selepas itu ia tidak lagi berlaku.

Cara mengumpulkan barang khas di Pokémon Go Gen 2: Mengembangkan Onix menjadi Steelix

Item khas Pokémon Go Gen 2: Sepintas lalu

Item evolusi baru termasuk Dragon Scale (yang berkembang Seadra menjadi Kingdra), King's Rock (yang berkembang Slowpoke menjadi Slowking dan Poliwhirl menjadi Politoed) dan Metal Coat (yang berkembang Scyther menjadi Scizor dan Onix menjadi Steelix).

Peningkatan Gen 2 juga memperkenalkan Sun Stone (yang mengubah Gloom menjadi Bellossom dan Sunkern menjadi Sunflora) dan dinamakan Up-Grade (yang mengubah Porygon menjadi Porygon 2)

Item khas Pokémon Go Gen 2: Cara menangkapnya

Tidak akan terlalu membebankan untuk mengumpulkan barang-barang khas - ia hanya diterima dari PokeStops yang berputar, seperti banyak item lain. Walaupun begitu, kadar penurunan untuk item khas rendah, terutamanya apabila anda membandingkannya dengan kadar penurunan buah beri baru. Memang, redditor CosmicPrankster, yang dikutip dari Heavy, menyesali kenyataan bahawa dia menjelajah sekitar 50 PokeStops ("perkiraan konservatif") dan, ketika dia mengambil beberapa buah beri baru, dia sama sekali tidak mengeluarkan barang-barang istimewa. Paduan suara sesama pemain bersetuju dengan Reddit bahawa mereka juga telah memenuhi nasib ini.

Lihat yang berkaitan Gunakan Pokémon Ini untuk Memenangi Setiap Pertempuran Gym Pokémon Go pada tahun 2021 Hack Pokémon Go: Bagaimana berkembangnya Eevee menjadi Vaporeon, Flareon, Jolteon dan sekarang Espeon atau Umbreon Pokemon Go Gen 4 UK News: Niantic menambah 26 makhluk baru ke daftarnya pada bulan Oktober Sarang Pokémon Go 2018: Cara mencari sarang Pokémon di UK dan London

Namun, jangan putus asa, kerana anda mungkin akan meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan item yang sukar difahami jika anda menyelesaikan PokeStop tujuh hari, laporan mengenai Reddit mencadangkan. Redditor Adeel_07 berkata: "Saya dan beberapa orang dari bandar saya telah melaporkan mendapatkan barang-barang ini di perhentian pertama mereka sebagai sebahagian daripada 7 hari berturut-turut." Petua ini juga disokong oleh Christopher Minasians Alphr sendiri, yang satu-satunya item khas (setakat ini) ditangkap sebagai sebahagian daripada coretan tujuh hari.

Walaupun item khas masih baru, prosesnya tetap sederhana: cukup pilih Pokémon yang ingin anda kembangkan dari menu, tonton ketika item khas yang diperlukan habis, dan Pokémon anda akan tumbuh semula sebagai makhluk yang baru berkembang.

Kami akan mengemas kini halaman ini apabila kami mengetahui lebih lanjut mengenai item khas Pokémon Go Gen 2 dan cara menangkapnya.