Tinder Gold membolehkan anda membayar untuk melihat siapa yang menyukai anda, berikut adalah perbandingannya dengan Tinder Plus di UK

Diumumkan pada akhir bulan Ogos tahun lalu, Tinder Gold menunjukkan kepada anda siapa yang telah meleret ke profil anda sebelum anda melihatnya muncul dalam senarai perlawanan berpotensi anda dengan harga 7.49 £ sebulan. Sebelum ini anda berdua harus menggesek ke kanan, secara rahsia, sebelum pertandingan dibuat dan anda boleh mula saling mengirim pesanan. Pengguna UK juga boleh membeli Tinder Gold dengan harga £ 4,66 sebulan selama enam bulan atau £ 3,50 sebulan apabila dibeli terlebih dahulu pada asas 12 bulan.

Tinder Gold membolehkan anda membayar untuk melihat siapa yang menyukai anda, berikut adalah perbandingannya dengan Tinder Plus di UK

Walaupun ada yang mengkritik Tinder kerana menambahkan model langganan ke dalam perkhidmatannya, aplikasinya mencapai puncak tangga lagu pada awal September dan CPOnya, Brian Norgard tweet: "Hari ini Tinder adalah aplikasi terlaris di dunia - saya memberitahu anda langganan mungkin suatu hari nanti. "

Lihat yang berkaitan LinkedIn menerangkan skema mentornya seperti Tinder for jobs Date with mates: Tinder Social telah datang ke UK Ciri aplikasi Tinder baru ini membolehkan anda bermain jodoh Tinder Super Likes datang ke UK

Dengan bayaran bulanan, pengguna Tinder Gold memulakan pertandingan, membolehkan mereka memilih dan memilih orang yang menyukai penampilan mereka. Dalam catatan blog, Tinder mengatakan Tinder Gold menawarkan ciri "paling eksklusif" aplikasi, termasuk Passport, Rewind, Likes Tidak Terbatas, lima Suka Super setiap hari dan satu Boost sebulan, selain ciri Suka Anda. Sebilangan besar ciri ini sudah tersedia di Tinder Plus.

“Anggaplah [Tinder Gold] sebagai penjaga peribadi Swipe Right anda — tersedia 24/7 — membawa semua perlawanan yang belum selesai kepada anda. Sekarang anda boleh duduk santai, menikmati koktail yang bagus, dan melihat-lihat profil pada masa lapang anda, ”jelas Tinder, agak memilukan.

Tinder Gold pada awalnya dicuba di Argentina, Australia, Kanada dan Mexico dan kini telah dilancarkan secara global di iOS. Tinder Gold di Android dikhabarkan akan dilancarkan bulan depan. Tetapi bagaimana Tinder Gold dibandingkan dengan Tinder Plus, dan adakah ia layak dibayar?

Tinder Gold vs Tinder Plus

Tinder, secara amnya, adalah aplikasi percuma. Anda tidak perlu membayar untuk meleret dan menghantar mesej kepada pengguna lain.

Tinder Plus

Pada tahun 2015, Tinder melancarkan Tinder Plus yang harganya bergantung pada usia dan lokasi anda dan berkisar antara £ 3,99 sebulan di UK untuk pengguna berusia antara 18 dan 27, hingga £ 14,99 sebulan untuk sesiapa yang berumur 28 tahun ke atas. Di AS, angka yang sesuai untuk usia yang sama adalah $ 9,99 dan $ 19,99, menjadikan pilihan yang lebih murah seperti suka untuk yang lebih mahal daripada di UK.

Hasil dari keputusan hukum baru-baru ini di California, Tinder mesti berhenti mengenakan lebih banyak wang kepada pengguna yang lebih tua setiap bulan untuk menggunakan Tinder Plus.

Tinder dikritik oleh pengguna Allan Candelore yang mendakwa bahawa Tinder melakukan diskriminasi usia secara haram dengan mengenakan bayaran kepada pengguna berusia 30 tahun ke atas setiap bulan.

Dalam perbicaraan sebelumnya, pembelaan Tinder berpendapat harga berdasarkan ujian pasaran, tetapi mahkamah rayuan memutuskan Tinder dengan menyatakan bahawa walaupun undang-undang negara California membenarkan diskriminasi yang dipimpin oleh perniagaan tertentu, model harga Tinder tidak termasuk dalam hal ini. Keputusan ini tidak mempengaruhi wilayah lain, dan undang-undang negara lain, jadi tidak jelas bagaimana hal itu akan mempengaruhi UK atau Tinder bahkan akan mempertimbangkan kembali strateginya.

Dalam "ekonomi baru muncul", Tinder mengenakan biaya rata-rata $ 2,99 sebulan untuk fitur Tinder Plus, yang meliputi:

Suka tanpa had: Pada versi aplikasi percuma, anda hanya dapat Menyukai sejumlah orang (sekitar 100 dalam masa 12 jam) tetapi dengan Tinder Plus, had ini dihapus. Anda boleh Menyukai seberapa banyak orang yang anda mahukan selama yang anda mahukan.

Suka Super Tambahan: Sebagai tambahan kepada Likes tanpa had, dengan Tinder Plus anda mendapat lima yang disebut Super Likes. Super Suka ini memberitahu padanan bahawa anda tidak suka mereka sahaja sungguh menyukai mereka, dan ini bermakna anda akan menaikkan senarai perlawanan berpotensi mereka dan diberi lebih banyak penglihatan.

Putar balik: Seperti namanya, Tinder Rewind membolehkan anda membuat sapu sekiranya anda melakukan kesalahan dan menolak seseorang secara tidak sengaja, atau menggesek seseorang yang sebenarnya tidak anda inginkan.

Pasport: Senarai perlawanan berpotensi Tinder berdasarkan lokasi semasa anda tetapi ciri Pasport di Tinder Plus membolehkan anda hampir teleport ke tempat lain dan melihat bagaimana perlawanan di bandar atau negara lain.

Emas Tinder

Tinder Gold menawarkan semua ciri Tinder Plus, dengan harga yang kelihatan lebih murah (jika anda berusia lebih dari 28 tahun), ditambah:

Galakan: A Boost menjadikan anda lebih kelihatan di aplikasi dan Tinder Gold memberi anda satu Boost sebulan, mendorong anda ke depan aplikasi pengguna lain selama 30 minit.

Menyukai Anda: Tambahan yang paling ketara pada Tinder Gold membolehkan anda melihat siapa yang meleret ke profil anda sebelum anda meleret ke kanan.