2017 Wrapped: Spotify mengungkapkan tahun anda dalam muzik - bagaimana mendapatkan laporan 2017Wrapped anda

Secara teknikal, masih ada beberapa minggu lagi hingga akhir 2017 tetapi itu belum menghentikan Spotify untuk melonjak pada Tahun Baru dengan ulasan Tahun dalam Muziknya.

2017 Wrapped: Spotify mengungkapkan tahun anda dalam muzik - bagaimana mendapatkan laporan 2017Wrapped anda

Seperti tahun-tahun sebelumnya, aplikasi streaming telah menunjukkan artis, trek dan genre mana yang paling banyak ditayangkan selama 12 bulan terakhir di seluruh platform, serta membuat senarai main individu yang disesuaikan untuk setiap pengguna.

Walau bagaimanapun, Spotify kini mempersembahkan lagu dan genre yang paling banyak anda dengarkan dalam kuiz mini. Disebut Spotify Wrapped, fitur tersebut telah menggantikan fitur Music in Year in tahun lalu dan menunjukkan kepada anda berapa minit anda menggunakan aplikasi, lima artis, lagu dan genre teratas anda, dan ia membuat senarai main 100 lagu kegemaran anda.

Spotify Dibungkus 2017 anda

snip20171205_4

Untuk melihat kad laporan 2017 anda, pergi ke Spotify Wrapped, sambungkan akaun Spotify anda menggunakan nama pengguna dan kata laluan anda. Sekiranya anda sudah menggunakan pemain web Spotify pada penyemak imbas anda, anda mungkin sudah masuk, dalam hal ini anda hanya akan diminta izin untuk menyambungkan akaun.

Dari sini anda akan mendapat penjelasan mengenai tabiat mendengar anda - disajikan sebagai (matlamat yang sangat wajar) 2018. "Matlamat" pertama dalam senarai Dibungkus 2017 saya adalah: "Terus mencari". Menurut laporan Wrapped saya, pada tahun 2017 saya mendengar 47,454 minit muzik, 2,844 lagu yang berbeza, 1,384 artis yang berbeza dan meneroka 34 genre.

"Matlamat" kedua 2018 adalah menyedari diri. Di bahagian ini, anda akan diminta untuk meneka siapa artis kegemaran anda dalam laporan Wrapped 2017 anda, lagu mana yang paling banyak anda dengarkan, dan genre paling popular anda sebelum anda dapat mengakses senarai main 100 teratas anda.

snip20171205_6

Sebagai pilihan anda boleh melihat senarai main anda dari menu Laman Utama pada aplikasi. Senarai main Lagu Teratas Anda 2017 akan berada di kiri atas di sebelah senarai main The Ones That Got Away yang menampilkan 30 lagu dan disenaraikan sebagai: "Kumpulan lagu yang anda mahukan dapat anda temukan pada awal tahun ini."

Setelah disajikan dengan senarai main 100 terbungkus 2017 teratas anda, anda akan melihat matlamat seterusnya - "Enggan bertindak seusia anda". Ini hanyalah alasan untuk Spotify menunjukkan usia rata-rata orang yang mendengar jenis muzik yang sama dengan anda. Saya berumur 33 tahun tetapi orang yang mendengarkan rock dance biasanya berusia 37 tahun, sementara mereka yang suka Dwn Trap adalah 24 ... tidak pasti apa yang saya maksudkan dari ini.

Tujuan keempat adalah: "Terus menjadi pemain bola." Halaman ini adalah mengenai berapa kali anda melewatkan lagu pada tahun 2017. Laporan 2017 Spotify Wrapped saya mengatakan: “Anda melewatkan 992 lagu tahun ini, yang bermaksud jari pencetus anda lebih aktif daripada kebanyakan. Mungkin mula mendengar dengan gelisah-gelisah? " Okey.

Anda kemudian akan dibawa ke senarai main Ones That Got Away, seperti yang disebutkan di atas, sebelum disajikan dengan tujuan akhir anda - "Berani untuk berkongsi sejarah pendengaran anda." Ini pada dasarnya adalah cara Spotify untuk mencuba anda untuk berkongsi ringkasan anda di media sosial dan mendorong lalu lintas dan mendaftar ke aplikasi.

Dan jika anda ingin melihat artis mana yang mendominasi seluruh Spotify, senarai Global Year in Music 2017 ada di bawah. Perubahan yang paling ketara ialah Ed Sheeran telah menjatuhkan Drake dari kedudukan teratas - dan hakikatnya tidak ada seorang pun wanita yang menjadikan lima artis teratas tahun ini.

Tahun Global Spotify dalam Muzik 2017

Artis Paling Streaming

Ed Sheeran

Drake

Hari minggu

Kendrick Lamar

The Chainsmokers

Artis Paling Streaming UK

Ed Sheeran

Drake

Sedikit campuran

Eminem

Hari minggu

Artis Wanita Paling Selalut

Rihanna

Taylor Swift

Selena Gomez

Ariana Grande

Sia

Artis Wanita Paling Selalut UK

Dua Lipa

Rihanna

Ariana Grande

Taylor Swift

Beyonce

Artis Lelaki Paling Streaming

Ed Sheeran

Drake

Hari minggu

Kendrick Lamar

Daddy Yankee

Artis Lelaki Paling Streaming UK

Ed Sheeran

Drake

Eminem

Hari minggu

Calvin Harris

Lima Artis Breakout Teratas

Camila Cabello

gaya Harry

Liam Payne

Pam Lil

Trippie Redd

Kumpulan Paling Strim

Permainan Sejuk

Bayangkan Naga

Maroon 5

Linkin park

Migos

Trek Paling Aliran

"Bentuk Anda" - Ed Sheeran

"Despacito" - Remix - Luis Fonsi, Daddy Yankee feat. Justin Bieber

"Despacito" - Luis Fonsi feat. Daddy Yankee

"Sesuatu Seperti Ini" - The Chainsmokers & Coldplay

"Saya yang Satu" - DJ Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, Lil Wayne

Laluan Paling Banyak Diteruskan UK

"Bentuk Anda" - Ed Sheeran

"Despacito (Remix)" - Luis Fonsi & Daddy Yankee feat Justin Bieber

"Castle on the Hill" - Ed Sheeran

"Tidak dapat dilupakan" - Montana Perancis

"Gadis Galway" - Ed Sheeran

Album Paling Banyak Dilancarkan

Bagilah - Ed Sheeran

Lebih Banyak Kehidupan - Drake

KEROSAKAN. - Kendrick Lamar

Starboy - Hujung Minggu

Stoney - Post Malone

Album Paling Banyak Dilancarkan UK

÷ - Ed Sheeran

Lebih Banyak Kehidupan - Drake

Starboy - Hujung Minggu

Tanda Gang & Doa - Ribut

x - Ed Sheeran

Genre Muncul 2017

Logam Kuasa Melodik

Logam Hitam Kekacauan

Chillhop

Perangkap Latino

Funk Masa Depan

Gaya lompat

Serialisme

Cinematic Dubstep

Vintage Swoon

Gamecore