Cara Menghapus Akaun Uber Anda untuk Selamanya

Uber adalah perkhidmatan terbaik yang tersedia untuk kebanyakan orang di kawasan berpenduduk. Seperti perkhidmatan teksi, anda boleh menggunakan aplikasi untuk meminta seseorang datang dan menjemput anda dan membawa anda ke lokasi yang anda inginkan. Setelah membuat akaun, anda dapat memesan perjalanan dengan cepat, menyimpan tempat yang sering anda kunjungi, dan bahkan menetapkan lokasi tertentu di peta.

Cara Memadamkan Akaun Uber Anda untuk Selamanya

Tetapi, apa yang berlaku apabila anda tidak lagi mahu menggunakan Uber? Bolehkah anda memadamkan keseluruhan akaun Uber dan semua yang ada dengannya? Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan semua yang perlu anda ketahui mengenai penghapusan akaun Uber anda.

Cara Memadamkan Akaun Uber Anda

Sekiranya anda tidak lagi mahu menggunakan Uber, anda boleh menyahaktifkan akaun anda secara kekal. Nasib baik, sangat mudah dilakukan dan anda boleh memadamkan akaun Uber anda menggunakan aplikasi mudah alih atau web. Mari melompat masuk.

Cara Menghapus Akaun Uber Anda - Peranti Mudah Alih

Sekiranya anda hanya mempunyai akses ke peranti mudah alih (telefon pintar), anda boleh memadamkan akaun anda menggunakan langkah-langkah berikut:

  1. Buka aplikasi Uber dan log masuk.
  2. Ketuk ikon Menu di kiri atas (tiga garis mendatar).

  3. Ketik ‘Tetapan'Dari dalam menu.

  4. Seterusnya, ketik ‘Privasi.’

  5. Tatal ke bahagian bawah halaman dan ketik ‘Padamkan Akaun.’

  6. Ikuti langkah-langkah pengesahan untuk memasukkan kod yang telah dihantar kepada anda. Kemudian, klik ‘Teruskan’ untuk membatalkan akaun Uber anda.

Perlu diingat bahawa ini akan menghapus semua akaun Uber anda, bahkan Uber Eats.

Cara Menghapus Uber Eats - Penyemak Imbas Web

Kadang-kadang lebih mudah untuk bekerja di komputer. Sekiranya ada, ikuti langkah-langkah ini untuk menghapus akaun Uber anda:

  1. Pergi ke halaman penyahaktifan Uber di sini dan log masuk ke akaun anda.

  2. Tatal ke bawah dan klik ‘Teruskan.’

  3. Ikuti langkah-langkah untuk menghapus semua akaun Uber anda.

Cara Memadam Akaun Pemandu Uber

Memandu untuk Uber menjadi sumber pendapatan yang popular bagi banyak orang sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Dengan jadual yang fleksibel dan kemampuan untuk bekerja pada bila-bila masa yang anda mahukan, sangat menarik untuk memandu Uber. Tetapi apa yang boleh anda lakukan apabila anda tidak lagi berhasrat untuk memandu syarikat itu?

Tidak ada cara untuk menghapus akaun Uber Driver anda di aplikasi. Sekiranya anda menghapus akaun anda menggunakan arahan di atas, akaun Pemandu anda akan tetap ada. Untuk memadamkan akaun anda secara kekal jika anda adalah pemandu Uber, anda perlu melayari laman web ini.

Isi borang soal selidik dan serahkan kepada pasukan sokongan Uber. Akaun anda akan ditutup secara kekal dalam 30 hari. Masa menunggu ini memberi anda masa untuk memulihkan akaun yang ada sekiranya anda berubah fikiran.

Apa Yang Berlaku Semasa Anda Memadamkan Akaun Anda

Apabila anda pertama kali meminta untuk menghapus akaun Uber anda, akaun akan dinyahaktifkan. Ini bermaksud akaun masih ada buat masa ini. Selepas 30 hari, selagi anda belum log masuk, akaun Uber anda akan dihapus secara kekal. Jangka waktu 30 hari ini memberi anda masa untuk berubah pikiran dan jika anda memutuskan untuk menyimpan akaun anda, cukup masuk semula untuk mengaktifkannya semula.

Memadamkan akaun anda akan menghapus kredit, promosi, atau ganjaran yang dikaitkan dengan akaun anda dan menghilangkan penilaian anda jika anda mahu menggunakan Uber pada masa akan datang, anda akan bermula dari sifar. Uber mendakwa bahawa ia dapat menyimpan maklumat tertentu walaupun akaun anda dihapus "seperti yang dikehendaki atau dibenarkan oleh undang-undang", tetapi tidak menjelaskan lebih lanjut.

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa lagi jawapan untuk soalan anda yang paling kerap ditanya mengenai Uber.

Bagaimana cara menghapus akaun Uber saya tanpa menghapus akaun Uber Eats saya?

Malangnya, akaun Uber Eats dan Uber anda sama. Sekiranya anda menghapusnya, anda akan menghapuskan yang lain (melainkan anda menggunakan nombor telefon dan e-mel lain untuk mengakses akaun anda). Namun, anda boleh menghubungi pasukan sokongan Uber untuk mendapatkan lebih banyak bantuan.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk menghapus akaun Uber?

Apabila anda memilih pilihan untuk menghapus akaun anda, akaun tersebut akan segera hilang. Tetapi, anda masih boleh log masuk menggunakan nombor telefon / e-mel dan kata laluan yang sama selama 30 hari. Selepas 30 hari awal, akaun anda akan dipadamkan secara kekal.

Bagaimana cara mendapatkan semula akaun Uber saya setelah saya menghapusnya?

Sekiranya anda masih dalam tempoh tenggang 30 hari, yang perlu anda lakukan hanyalah log masuk ke akaun Uber anda. Selepas tempoh rahmat 30 hari, anda perlu membuat akaun baru. Malangnya, anda tidak akan melihat perjalanan atau kandungan anda yang lalu.