Instagram menambah ciri "terakhir dilihat" gaya WhatsApp: Inilah cara mematikannya

Lihat Instagram yang berkaitan melancarkan "pelekat kebaikan" dan sekarang memberi anda lebih banyak kawalan terhadap komen anda. Temui pemain berusia 21 tahun yang mempengaruhi generasi penggiat Instagram Mengganggu rakan anda dengan sokongan GIF di WhatsApp

Tepat ketika anda menyangka anda bebas dari penunjuk Active Active WhatsApp dan Facebook Messenger yang invasif, Instagram dengan sendirinya memperkenalkan "ciri" ke dalam aplikasinya.

Instagram menambah ciri "terakhir dilihat" gaya WhatsApp: Inilah cara mematikannya

Sekiranya anda meleret ke Mesej Langsung, anda akan melihat beberapa cap waktu yang ingin tahu yang memberitahu anda apabila pengikut yang anda sembang baru-baru ini telah mengunjungi aplikasinya. Lebih teruk lagi bahawa Instagram telah dihidupkan secara lalai.

Syukurlah, jika anda masih mahukan kerahsiaan, mudah untuk mematikan ciri Terakhir Terlihat Instagram, dan inilah caranya.

BACA SETERUSNYA: Temui pemain berusia 21 tahun yang mempengaruhi generasi peneraju Instagram

Cara mematikan Instagram Terakhir Dilihat

  1. Buka Instagram dan ketik profil anda.
  2. Ketik ikon Gear atau Tetapan.

  3. Klik Privasi.

  4. Tatal ke bawah dan cari ‘Tunjukkan Status Aktiviti’, dan matikan ini.

Mematikan aktiviti bertukar bermaksud bahawa semasa anda mendapatkan kembali privasi anda, anda tidak akan dapat melihat kapan pengikut lain kali terakhir dilihat di aplikasi.

Pengenalan monitor aktiviti Instagram adalah satu ciri dalam senarai ciri yang semakin panjang yang menjadikan aplikasinya mirip Facebook.

BACA SETERUSNYA: Cara menyiarkan semula di Instagram

Kembali pada tahun 2016, Instagram mula mengatur suapan mengikut urutan kronologi, dan menambahkan video langsung pada tahun berikutnya. Tidak menghairankan, ciri syarikat yang paling diterima tidak diambil dari Facebook. Instagram sebelum ini telah memperkenalkan gambaran ciri yang dicuri dari Snapchat - monitor aktiviti bukan salah satunya - seperti Instagram Stories dan penapis seperti Snapchat Instagram.