Instagram kini membolehkan anda membisukan orang dari suapan dan Cerita anda - begini caranya

Lihat berkaitan Cara menyimpan foto dari Instagram

Instagram akhirnya menambahkan butang bisu yang sangat diperlukan untuk menghentikan siaran pilih orang yang muncul di suapan anda, setelah baru-baru ini melancarkan alat yang serupa dengan tab Cerita.

Pertama kali dilihat oleh pemaju Jane Manchun Wong dalam kod untuk aplikasi Instagram Android, nampaknya ciri itu kini dilancarkan untuk memilih pengguna dan akan tersedia secara meluas dalam beberapa minggu akan datang, menurut Instagram.

Sudah tentu, jika anda sangat tidak menyukai siaran seseorang, anda boleh berhenti mengikutinya, terutamanya jika akaun mereka terbuka, tanpa kehilangan kemampuan untuk mengekori siaran mereka. Namun, jika akaun mereka bersifat peribadi dan anda tidak mahu kehilangan akses sepenuhnya ke akaun itu, bisu adalah cara yang tepat.

Perlu diperhatikan bahawa mematikan catatan seseorang agar tidak muncul di suapan anda tidak menghalangnya daripada dapat menghubungi anda. Anda masih akan melihat DM dari mereka, dan anda masih akan mendapat pemberitahuan jika mereka menandai anda dalam foto atau komen. Sekiranya anda ingin menghentikan seseorang mengakses akaun anda, anda boleh menyekatnya.

Di bawah ini kami telah menerangkan cara membisukan seseorang dari tab Cerita Instagram anda, cara membisukannya dari suapan anda (apabila ciri tersebut tersedia secara meluas), dan cara menyekat seseorang.

img_2106

Redamkan Kisah Instagram

  1. Buka Instagram.
  2. Leret akaun di tab Cerita anda di bahagian atas suapan anda.
  3. Tekan dan tahan gambar profil orang yang anda mahu bisu.

  4. Pilih Bisukan Cerita dari menu yang muncul.

Anda perlu menekan dan menahan gambar profil selama beberapa saat. Cukup dengan menekan gambar profil akan membuka Kisah orang itu. Cerita yang anda nyenyapkan akan tetap muncul di hujung tab Cerita tetapi tidak akan menampilkan cincin berwarna di sekitarnya. Cerita yang disenyapkan juga tidak akan dimainkan secara automatik apabila anda mula menonton tab Cerita anda

Untuk menyuarakan cerita yang telah diredam, ulangi langkah di atas, dan pilih Nyah suara.

Redamkan seseorang dari suapan anda

  1. Sekiranya anda melihat seseorang yang anda mahu bisukan semasa menatal umpan anda, tekan butang menu (tiga titik) di sebelah kanan nama pengguna mereka.

  2. Sebagai tambahan kepada pilihan "Laporkan" dan "Berhenti mengikuti" yang ada, Anda sekarang akan melihat butang Bisukan.

  3. Tekan Bisukan dan pilih sama ada anda mahu mematikan siaran pengguna itu atau siaran mereka dan Cerita.

Sekat seseorang

  1. Tekan butang menu (tiga titik) di sebelah nama pengguna seseorang di suapan anda, atau melalui profil mereka.
  2. Pilih Sekat. Anda juga boleh berhenti mengikuti pengguna dari menu ini.