Ulasan Acer DA241HL

Ulasan Acer DA241HL

Gambar 1 dari 6

Acer DA24HL

Acer DA24HL
Acer DA24HL
Acer DA24HL
Acer DA24HL
Acer DA24HL
£ 350 Harga semasa dikaji

Kami telah melihat banyak skrin sentuh all-in-one sejak debut Windows 8, tetapi Acer DA241HL adalah yang pertama yang kami saksikan menjalankan Android. Lihat juga 11 tablet terbaik tahun 2014

Ini adalah idea yang menarik, dan secara luarannya kelihatan seperti sistem yang dihormati. Ia menawarkan skrin sentuh inframerah Full HD 24 inci, dengan sensor yang tertanam di bezel gloss-hitam untuk mengesan jari anda; di bawah ini terdapat deretan butang, tertanam di tengah-tengah gril pembesar suara perak; dan di sekitar belakang terdapat satu kaki yang digunakan untuk menopang keseluruhannya.

Susunan satu kaki bermaksud anda tidak dapat menyesuaikan ketinggian, tetapi anda boleh memiringkan paparan ke belakang sehingga hampir rata di atas meja - berguna jika anda mahu meletakkan DA241HL untuk digunakan sebagai mesin dapur, atau semasa berdiri meja kerja.

Acer DA24HL

Ketik butang kuasa dan but DA421HL ke Android 4.2. OS hampir tidak dapat disesuaikan, jadi jika anda menggunakan tablet atau telefon pintar Nexus, anda pasti tahu apa yang diharapkan. Ini juga tidak dikunci: anda bebas memasang aplikasi melalui Google Play.

Sebagai mesin desktop, Asus merangkumi papan kekunci dan tetikus tanpa wayar yang padat. Walau bagaimanapun, papan kekunci terasa agak lembek, dan tetikus tidak sesuai untuk antara muka sentuhan pertama Android: klik kanan, misalnya, diganti dengan tekan lama, yang memerlukan banyak membiasakan diri, dan menggesek ke bawah kawasan pemberitahuan dan tetapan pantas tidak berfungsi dengan baik. Kami merasa lebih selesa, mendorong dan menggesek DA241HL seperti tablet gergasi.

Acer DA24HL

Aspek perkakasan lain lebih praktikal. Di bawah panel di belakang terdapat tiga port USB 2 bersaiz penuh, yang memungkinkan penyambungan cakera keras dan periferal berwayar, dan slot kad SD. Di bahagian bawah, anda akan menemui Ethernet berwayar dan input HDMI bersaiz penuh, yang bermaksud DA241HL dapat digunakan sebagai monitor (mungkin untuk komputer riba atau konsol permainan). Port ini menyokong MHL, jadi anda juga dapat melihat layar telefon pintar atau tablet melalui mikro-USB.

Kualiti paparan HD Penuh sangat baik untuk semua dalam satu yang semurah ini: kecerahan maksimum 235cd / m [sup] 2 [/ sup] tidak kedengaran banyak, tetapi panel VA, jadi kontrasnya adalah 2,350: 1 yang luar biasa, dan warna benar-benar melompat dari skrin. Pengesanan sentuhan berfungsi dengan baik - responsif dan tepat.

Jaminan

Jaminan 1 thn kembali ke pangkalan

Spesifikasi asas

Jumlah kapasiti cakera keras 16GB
Kapasiti RAM 1.00GB
Saiz skrin 24.0in

Pemproses

Kekerapan nominal CPU 1.60GHz

Ingatan

Jenis memori DDR3
Soket memori percuma 0
Jumlah soket memori 0

Kad grafik

Kad grafik Tegra 3 T33
Keluaran DVI-I 0
Keluaran HDMI 0
Keluaran VGA (D-SUB) 0
Keluaran DisplayPort 0

Pantau

Skrin resolusi melintang 1,920
Skrin resolusi menegak 1,080
Resolusi 1920 x 1080
Nisbah kontras 2,350:1
Kecerahan skrin 235cd / m2
Input DVI 0
Input HDMI 1
Input VGA 0
Input DisplayPort 0

Kes

Dimensi 604 x 192 x 410mm (WDH)

Pelabuhan belakang

Port USB (hilir) 2
Port tetikus PS / 2 tidak
Port audio S / PDIF elektrik 0
Port output audio S / PDIF optik 0
Modem tidak
Bicu audio 3.5mm 1

Pelabuhan hadapan

Pembaca kad memori panel depan tidak

Tetikus & Papan Kekunci

Tetikus dan papan kekunci Tetikus dan papan kekunci tanpa wayar Acer

Sistem operasi dan perisian

Keluarga OS Android

Kebisingan dan kekuatan

Penggunaan kuasa terbiar 28W
Penggunaan kuasa puncak 31W

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found