10 aplikasi Windows 10 terbaik pada tahun 2018: Aplikasi kerja, keseronokan dan kreativiti

Kami telah mengatakannya sebelumnya dan kami akan mengatakannya sekali lagi: Windows 10 adalah OS paling hebat yang telah dibuat oleh Microsoft dalam masa yang lama - walaupun terdapat beberapa masalah besar yang disebabkan oleh kemas kini berikutnya.

10 aplikasi Windows 10 terbaik pada tahun 2018: Aplikasi kerja, keseronokan dan kreativiti Lihat 16 cara berkaitan untuk mempercepat Windows 10: Membuat OS Microsoft lebih cepat Cara mendapatkan bantuan di Windows 10: Sokongan dalam talian Microsoft dapat menyelesaikan masalah anda 16 Petua dan trik ESSENTIAL Windows 10 untuk membantu anda memanfaatkan OS baru Microsoft dengan sepenuhnya

Walaupun Kedai Microsoft bukan Play Store atau App Store yang berkaitan dengan banyak aplikasi yang dimilikinya, portal perisian Windows 10 masih mempunyai beberapa permata penting dan berguna jika anda tahu apa yang anda cari. Dari hiburan hingga kreativiti, berikut adalah beberapa aplikasi Windows 10 terbaik yang harus anda muat turun dan mainkan.

Aplikasi Windows 10 Terbaik: Produktiviti

OneDrive (percuma)

best_windows_10_apps_onedrive

Sekiranya anda seorang pakar penyimpanan awan, maka anda mungkin menyedari OneDrive, salah satu perkhidmatan storan awan terbaik yang tersedia untuk digunakan. Aplikasi OneDrive Windows 10 Microsoft menjadikannya lebih mudah digunakan dan mengakses storan awan anda terus dari desktop anda. Aplikasi OneDrive membolehkan anda menyimpan fail Word, gambar dan dokumen penting lain terus ke awan dari komputer anda, jadi anda tidak perlu melalui proses membuka laman web dalam penyemak imbas anda untuk menyegerakkannya. Ini menjimatkan banyak masa jika anda adalah pengguna dokumen yang produktif, dan memberi anda ketenangan jika anda hanya mencuba membuat sandaran foto keluarga atau fail berharga yang lain.

Muat turun OneDrive sekarang dari Kedai Microsoft

PDF Papan Lukis (£ 8.39)

best_windows_10_apps_drawboard_pdf

Sekiranya anda ingin mengedit PDF tanpa garis lurus yang terhad dari aplikasi penyuntingan PDF lain, Papan Papan PDF adalah untuk anda. PDF Papan Lukis membolehkan anda mencoret seluruh dokumentasi digital untuk isi hati anda, sama ada rencana bertulis anotasi, atau hanya mencatat secara eklektik, Papan Papan PDF adalah alat yang berguna untuk Windows 10.

Muat turun PDF Papan Lukis sekarang dari Kedai Microsoft

Trello (percuma)

best_windows_10_apps_trello

Trello adalah untuk sesiapa sahaja yang memahami kekacauan pejabat moden. Ini adalah aplikasi papan tugas yang membolehkan anda membuat kad projek dengan mudah, memberikan ahli kepadanya, dan mengkategorikannya bergantung pada status atau jenis projeknya. Ini mengatur ahli pasukan anda supaya anda tahu siapa yang melakukan apa sahaja setiap masa. Aplikasi Trello menjadikannya lebih mudah dengan menjadikan papan tugas sebagai sebahagian daripada Windows 10 - anda boleh melampirkan fail dengan mudah, mengaksesnya di pelbagai peranti, dan menyelesaikan kerja di luar talian untuk diselaraskan semasa anda mendapat sambungan internet.

Muat turun Trello sekarang dari Kedai Microsoft

Aplikasi Windows 10 Terbaik: Hiburan

Minecraft (£ 24.99)

best_windows_10_apps_minecraft

Minecraft tidak memerlukan pengenalan. Permainan ini begitu besar sehingga dapat dibawa ke layar apa pun, memiliki rangkaian pakaian dan permainan spin-off, dan bahkan telah disesuaikan dengan pertunjukan teater. Tanda harga Minecraft yang besar pada Windows 10 adalah untuk "Starter Collection" yang merangkumi permainan serta pilihan pek tekstur dan pek kulit. Malangnya, anda tidak dapat membeli permainan tanpa ini, walaupun percubaan percuma ditawarkan.

Muat turun Minecraft sekarang dari Kedai Microsoft

Radio TuneIn (percuma)

best_windows_10_apps_tunein_radio

Adakah anda benar-benar bekerja jika anda tidak mengabaikan radio di latar belakang? TuneIn Radio membolehkan anda mendengar stesen radio semasa anda bekerja. Anda dapat menyesuaikan muzik, berita atau stesen sukan dari seluruh dunia, serta mendengar podcast dan audio. Ia sangat berguna untuk mendengar stesen yang mungkin tidak akan anda lalui, dan klik di antara mereka jauh lebih mudah daripada di radio biasa.

Muat turun TuneIn Radio sekarang dari Kedai Microsoft

Duolingo (percuma)

best_windows_10_apps_duolingo

Anda akan ingat sejak zaman sekolah anda bahawa belajar bahasa adalah, mungkin, pengalaman paling menyedihkan yang dapat dimiliki seseorang dalam hidup. Duolingo mengubahnya.

Ini adalah aplikasi percuma dengan sejumlah besar bahasa untuk dipelajari, masing-masing dibahagikan kepada pelajaran kecil berdasarkan kesukaran dan topik. Yang paling penting, sebenarnya senang digunakan, bermain lebih seperti permainan daripada pelajaran. Duolingo terus menambahkan bahasa baru - kini menawarkan bahasa Hungary, Vietnam dan bahkan Valyrian.

Muat turun Duolingo sekarang dari Kedai Microsoft

Carta Bintang (percuma)

best_windows_10_apps_star_chart

Aplikasi membuang masa yang utama, walaupun menyeronokkan dan bermaklumat, Star Chart membolehkan anda melihat langit malam di sekeliling anda, memetakan buruj atau melihat planet. Sekiranya anda mempunyai peranti AR, anda boleh menggunakan fungsi tambahannya untuk menunjuk ke objek di langit dan mengetahui apa itu.

Muat turun Carta Bintang sekarang dari Kedai Microsoft

Aplikasi Windows 10 Terbaik: Kreativiti

Polarr (percuma)

best_windows_10_apps_polarr

Polarr adalah aplikasi penyuntingan foto dengan sejumlah besar fitur, dari mod campuran dan penapis hingga pelbagai penyesuaian yang tersedia. Ini bermakna ia berguna untuk editor amatur dan juga profesional berpengalaman. Edisi "pro" tersedia dengan harga £ 20 per tahun, tetapi bahkan versi percuma mempunyai ciri-ciri yang cukup bermanfaat dan dapat disesuaikan dari segi susun atur dan penampilan agar sesuai dengan sikap kerja apa pun.

Muat turun Polarr sekarang dari Kedai Microsoft

Adobe Photoshop Express (percuma)

best_windows_10_apps_photoshop_express

Seperti yang terlihat dari namanya, Photoshop Express adalah versi Adobe Photoshop yang disederhanakan (dan percuma), aplikasi manipulasi gambar yang mahal tetapi kuat. Walaupun tidak mempunyai semua ciri-ciri yang asli, ia cukup untuk menjadi alternatif yang hebat dan bermanfaat bagi mereka yang tidak mahu menghabiskan ratusan pound. Ciri-cirinya merangkumi kontras, tepu, pendedahan dan kawalan suhu, serta pelbagai kesan dan pembaikan untuk gambar. Ini menyokong pelbagai jenis fail dari pelbagai kamera dan sumber juga, menjadikannya sempurna untuk foto profesional yang memerlukan pengeditan minimum.

Muat turun Adobe Photoshop Express sekarang dari Kedai Microsoft

Jam Pembuat Muzik (percuma)

best_windows_10_apps_music_maker_jam

Walaupun Jam Pembuat Muzik bukanlah aplikasi pencampuran suara yang profesional (di antaranya terdapat beberapa aplikasi percuma yang bagus), sangat menyeronokkan untuk membuat jamming dan mencampurkan dari elemen yang telah ditentukan. Anda boleh memilih antara tiga gaya muzik percuma dan menggabungkan pelbagai bunyi dan kesan di atasnya. Terdapat fungsi dan kawalan yang cukup untuk menjadikannya cara yang menyeronokkan untuk mengacau dan membuat muzik - jika itu memberi inspirasi kepada anda untuk membuat muzik anda sendiri, itu hanya bonus.

Muat turun Jam Pembuat Muzik sekarang dari Kedai Microsoft