Ulasan Acronis True Image Home 2010

Ulasan Acronis True Image Home 2010

Gambar 1 dari 7

Laman Utama Gambar Sebenar Acronis 2010

Acronis True Image Home 2010 - Sandaran Tanpa Henti
Acronis True Image Home 2010 - Penjelajah Masa
Penjadual Acronis True Image Home 2010
Acronis True Image Home 2010 Cuba & Tentukan
Alat Acronis True Image Home 2010
Sandaran dalam talian Acronis True Image Home 2010
£ 40 Harga semasa dikaji

True Image tahun lalu akhirnya mengubah suai antara muka untuk menjadikannya benar-benar mesra pengguna, tetapi tidak betul-betul menggunakan ciri-ciri canggih. Tahun ini, Acronis berusaha untuk memperbaikinya, dengan True Image Home 2010 membawa beberapa penambahan baru yang ditujukan tepat pada pengguna yang lebih berpengalaman.

Windows 7 adalah teras utama, dengan sokongan penuh untuk OS baru yang ada sekarang. Aspek yang paling menarik adalah apa yang boleh anda lakukan dengan set sandaran anda. True Image 2010 membolehkan anda menyimpan sandaran anda sebagai fail cakera keras maya (.vhd), jadi anda boleh mengakses dan mengedit fail yang disandarkan dalam mesin maya pada PC Windows 7 Professional atau Ultimate yang lain. Ini juga menawarkan pengguna Ultimate kemampuan untuk boot langsung dari gambar Windows 7.

Penjadual tugas kini merangkumi pilihan untuk sandaran berkala, dan tugas dapat ditangguhkan dan dipindahkan dengan sangat mudah, tetapi tidak ada yang dibandingkan dengan Sandaran Tanpa Henti yang baru. Aktifkan mod ini dan Acronis akan membuat sandaran perubahan setiap lima minit; anda kemudian boleh menggunakan Penjelajah Masa untuk menelusuri semula langkah anda dan memilih saat yang tepat - mungkin hanya dibatasi oleh ruang cakera - di mana fail tertentu menjadi serba salah.

Acronis True Image Home 2010 - Penjelajah Masa

Bahagian pemulihan kembali ke pohon penjelajah yang lebih kecil dan lebih fleksibel daripada perisian yang lain, tetapi fleksibiliti semata-mata yang dibawanya menggunakan alat Versi Sebelumnya Windows sendiri sangat luar biasa.

Ciri utama lain adalah kemudahan Sandaran Dalam Talian - barisan pertahanan kedua. Setelah membeli True Image 2010, anda akan mendapat penyimpanan percuma 2GB selama 90 hari, selepas itu akan dikenakan bayaran sebanyak £ 3,95 sebulan - kos perisian sekali lagi selama setahun penuh - dan kemudian 60 p sebulan untuk setiap 5GB tambahan. Ia berfungsi seperti yang anda jangkakan, tanpa kejutan besar. Kita dapat melihat daya tarikan untuk membuat sandaran di tempat dan di luar laman web oleh perisian yang sama, walaupun Acronis tidak mempunyai rekod prestasi terbaik untuk sokongan pelanggan, yang perlu diingat.

Selebihnya selaras dengan True Image tahun lalu. Semasa menjalankan pertama, anda masih mendapat Cadangan Satu Klik Acronis, yang mengambil gambar partisi MBR dan sistem anda dan mengimbas PC anda untuk mencari lokasi luaran yang sesuai. Sekiranya tidak dapat menemukannya, secara automatik akan membuat Secure Zone pada partisi sistem - bukan penyelesaian yang ideal tetapi memastikan anda masih dapat menjalankan sandaran, walaupun pada PC yang paling tidak siap. Cuba & Tentukan tetap, untuk menguji perubahan sistem tanpa menerapkannya, dan anda boleh mengubah urutan boot dan membuat Rescue Media dari dalam perisian.

Secara keseluruhan, ini adalah langkah positif ke hadapan. Komponen sandaran dalam talian mungkin atau mungkin tidak membuktikan cadangan menggoda untuk wang bergantung pada keperluan anda, tetapi sokongan cakera keras maya dan ciri Sandaran Tanpa Henti kedua-duanya adalah penambahan yang sangat baik untuk rangkaian sandaran rumah yang sudah lengkap, namun berpatutan.

KEMASKINI: Setelah banyak e-mel mengenai perkara ini, kita harus menunjukkan bahawa sokongan percuma Acronis kini ditawarkan hanya untuk satu bulan setelah pembelian. Di luar tahap ini, anda perlu membayar sokongan yang diperlukan. Kami masih merasakan perisian itu sendiri yang terbaik, tetapi kekurangan sokongan ini menjadikannya jauh lebih rendah daripada cadangan alternatif.

Perincian

Subkategori perisian Perisian sandaran

Sokongan sistem operasi

Sistem operasi Windows Vista disokong? iya
Sistem operasi Windows XP disokong? iya