Ulasan ATI Radeon HD 4350

£ 35 Harga semasa dikaji

Radeon HD 4350 adalah kad paling sederhana dalam rangkaian ATI. Dengan harga hanya £ 30 tidak termasuk PPN, ia ditujukan tepat pada pembangun PC bajet yang mahukan kemampuan media yang lebih rendah.

Ulasan ATI Radeon HD 4350

Seperti HD 4550, ATI telah menyertakan beberapa ciri yang menjadikan ini kad media yang ideal. Sampel kami disejukkan secara pasif - jadi tidak akan mengeluarkan suara di PC home theater anda (HTPC) - dan HD 4350 boleh didapati dalam versi separuh ketinggian yang lebih kecil untuk memastikannya sesuai dengan kes terkecil .

Beberapa output video yang berbeza disokong, dari DVI-I dan VGA standard hingga HDMI dan DisplayPort yang lebih moden, yang keduanya dilengkapi dengan sokongan audio bersepadu untuk pemasangan kabel yang lebih kemas.

Ujian Blu-ray kami membuktikan bahawa HD 4350 lebih mampu menangani penyahkodan definisi tinggi. Semasa ujian kami, CPU teras tunggal di PC spesifikasi rendah kami tidak pernah berjalan dengan beban lebih dari 45% - tidak begitu efisien seperti HD 4550, tetapi lebih mengagumkan daripada skor yang dikembalikan oleh kedua-dua kad media Nvidia.

Prestasi permainan kurang memberangsangkan. HD 4350 mengekalkan kadar bingkai yang dapat dimainkan dalam Crysis, Call of Duty dan Far Cry 2 pada tetapan rendah, tetapi ujian tersebut adalah had kad. Sekiranya anda mencari kekuatan grafik dengan anggaran, GeForce 9500 GT £ 39 lebih meyakinkan, tetapi itu bukan kad pemain.

Sebaliknya, HD 4350 adalah kad yang sesuai untuk tujuan utamanya. Ini bukan untuk permainan, tetapi cukup kuat untuk menangani Blu-ray dan dilengkapi dengan rangkaian ciri yang sama dengan kad media yang lain pada bulan ini - dengan harga £ 30, ia adalah curi.

Spesifikasi Teras

Antara muka kad grafik PCI Express
Jenis penyejukan Pasif
Chipset grafik ATi Radeon HD 4350
Kekerapan GPU teras 575MHz
Kapasiti RAM 512MB
Jenis memori DDR2

Piawaian dan keserasian

Sokongan versi DirectX 10.1
Sokongan model Shader 4.1
Keserasian berbilang GPU CrossFireX dua hala

Penyambung

Keluaran DVI-I 1
Keluaran DVI-D 0
Keluaran VGA (D-SUB) 1
Keluaran S-Video 0
Keluaran HDMI 1
Penyambung kuasa kad grafik N / A

Tanda aras

Tetapan rendah prestasi 3D (crysis) 0fps
Prestasi 3D (crysis), tetapan sederhana 0fps
Tetapan tinggi prestasi 3D (crysis) 0fps