Ulasan ATI Radeon HD 4550

£ 46 Harga semasa dikaji

HD 4550 adalah urusan yang lebih sederhana daripada kebanyakan rangkaian ATI - ini kecil, tidak mengganggu, dan tepat disasarkan kepada mereka yang menginginkan kad kecil yang tidak mengganggu untuk PC home theater (HTPC).

Ulasan ATI Radeon HD 4550

Oleh itu, ATI telah memasukkan beberapa ciri yang semestinya menarik perhatian HD 4550 kepada peminat media. Kad ini tersedia dengan penyejukan pasif, misalnya, sehingga dapat berjalan dengan senyap - sangat penting apabila sebarang bunyi dari PC pusat media anda terbukti mengganggu.

Sekiranya anda melihat-lihat, kad £ 40 ini dapat dimiliki dengan output HDMI yang menyokong suara surround 7.1, dan kami menjangkakan kad yang dilengkapi dengan DisplayPort dalam waktu terdekat. Secara fizikal, HD 4550 agak kecil, jadi memasukkannya ke dalam sarung HTPC tidak boleh menjadi masalah besar.

HD 4550 juga mahir dalam menangani Blu-ray. Ujian kami - dijalankan pada mesin dengan spesifikasi rendah dengan GPU melakukan sebahagian besar kerja - melihat beban CPU rata-rata 35% ketika HD 4550 sedang menyahkod filem Blu-ray

Walaupun empat judul permainan kami dapat dimainkan dengan tetapan terendah yang dipilih, kad ini tidak dapat menangani permainan ini pada tahap kualiti sederhana. Dengan HD 4550, anda hanya akan memainkan klasik dengan terperinci.

Ini adalah kisah yang sama dengan banyak kad yang lebih murah dalam ujian bulan ini - satu-satunya kad media yang benar-benar dapat mengendalikan sebarang permainan adalah Nvidia's 9500 GT. Walau bagaimanapun, kad itu tidak begitu cekap dalam hal tugas media, jadi kami memilih HD 4550 daripada GPU itu dengan mempertimbangkan fungsi tersebut - atau hanya menyimpan sedikit wang dan dapatkan HD 4350 sebagai gantinya.

Spesifikasi Teras

Antara muka kad grafik PCI Express
Jenis penyejukan Pasif
Chipset grafik ATi Radeon HD 4550
Kekerapan GPU teras 600MHz
Kapasiti RAM 512MB
Jenis memori GDDR3

Piawaian dan keserasian

Sokongan versi DirectX 10.1
Sokongan model Shader 4.1
Keserasian berbilang GPU CrossFireX dua hala

Penyambung

Keluaran DVI-I 1
Keluaran DVI-D 0
Keluaran VGA (D-SUB) 1
Keluaran S-Video 0
Keluaran HDMI 0
Penyambung kuasa kad grafik N / A

Tanda aras

Tetapan tinggi prestasi 3D (crysis) 7fps

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found