Ulasan ATI Radeon HD 4670

Harga £ 67 semasa dikaji semula

Walaupun rangkaian kad HD 4800 ATI yang hebat semuanya mampu mengendalikan permainan moden, GPU HD 4600 adalah ketel ikan yang berbeza: tidak begitu mahir dalam menangani tajuk yang menuntut, mereka paling sesuai dengan mereka yang tidak memerlukan sejumlah besar kekuatan permainan.

Ulasan ATI Radeon HD 4670

HD 4670 adalah yang paling kuat dari siri "lemah" ini dan dilengkapi dengan set spesifikasi yang masih berpatutan. Jam teras 750MHz dilengkapi dengan 320 pemproses aliran - separuh daripada HD 4830 - dan 514 juta transistor.

Walaupun spesifikasi intinya mungkin tidak begitu mengagumkan seperti penawaran ATI lain, HD 4670 mempunyai beberapa ciri yang akan menyenangkan mereka yang berminat di media daripada permainan. Sedikit carian akan mendedahkan kad dengan output HDMI, dan dimensi kecil HD 4670 - serta kipas yang lebih kecil dan lebih senyap - menjadikannya pilihan untuk mesin pusat media dengan lebih menekankan pada operasi tanpa suara daripada kadar bingkai cepat.

Walaupun begitu, HD 4670 bukan tanpa kerengsaan grafik. Walaupun tidak dapat bersaing dengan kad yang lebih mahal, ia berjaya mencapai 48fps terhormat di penanda aras Crysis sederhana kami dan membajak melalui Call of Duty 4, walaupun dengan pilihan yang paling menuntut. Far Cry 2 juga boleh dimainkan pada tahap berkualiti tinggi.

Sekiranya anda mengejar pemain pertengahan jarak jauh yang baik, HD 4670 patut dipertimbangkan. GeForce 9600 GT sedikit lebih cepat dalam beberapa ujian kami, dan lebih baik pada tahap kualiti yang lebih tinggi. Namun, jika anda benar-benar ingin bermain, kami akan menghabiskan sedikit lebih banyak daripada kedua-dua kad ini.

Spesifikasi Teras

Antara muka kad grafik PCI Express
Jenis penyejukan Aktif
Chipset grafik ATi Radeon HD 4670
Kekerapan GPU teras 750MHz
Kapasiti RAM 1,024MB
Jenis memori GDDR3

Piawaian dan keserasian

Sokongan versi DirectX 10.1
Sokongan model Shader 4.1
Keserasian berbilang GPU CrossFireX dua hala

Penyambung

Keluaran DVI-I 2
Keluaran DVI-D 0
Keluaran VGA (D-SUB) 0
Keluaran S-Video 0
Keluaran HDMI 0
Penyambung kuasa kad grafik N / A

Tanda aras

Tetapan tinggi prestasi 3D (crysis) 21fps