Cara Mengaktifkan Spinner Ulang Tahun Kejutan Google

Kehidupan tanpa Google menjadi sukar dibayangkan. Enjin carian yang paling popular dan terkenal di dunia telah menjadikan kehidupan orang lebih mudah. Semua orang menggunakan Google begitu banyak. Kemungkinannya, kebanyakan tahu apa coretan Google. Sekiranya anda tidak tahu, Doodles adalah nama lain untuk logo alternatif Google yang tujuannya adalah untuk memperingati peristiwa tertentu, seperti tarikh lahir dan kematian orang yang berpengaruh, cuti nasional, pencapaian sejarah, dll.

Cara Mengaktifkan Spinner Ulang Tahun Kejutan Google

Beberapa Doodles membawa anda ke permainan mini atau mempamerkan animasi yang menarik. Yang lain, seperti Google Birthday Surprise Spinner menyoroti banyak coretan masa lalu. Artikel ini memberikan maklumat mengenai apa itu Google Doodles dan bagaimana mengaktifkan Birthday Surpise Spinner yang menyoroti banyak Doodles. Mari kita mulakan!

Mengenai Kejutan Ulang Tahun Google Spinner

Terlepas dari apa itu Google Doodle, tahukah anda bahawa Google melancarkan coretan utama untuk ulang tahunnya yang ke-19 yang dipanggil Google Birthday Surprise Spinner? Pada 27 September 2002, Birthday Doodle pertama kali dimasukkan ke dalam talian, jadi itulah tarikh permulaan Google yang dirasakan. Namun, pada hakikatnya, tarikh lahirnya tidak diketahui.

Pada 27 September 2017, Google Surprise Birthday Spinner, Doodle yang paling penting lagi, menyaksikan cahaya hari. Doodle ini, terdiri daripada roda berputar, membawa anda ke salah satu daripada sembilan belas Doodles masa lalu yang tidak dapat dilupakan ketika berputar untuk menghormati ulang tahunnya yang ke-19.

Sebilangan besar orang tidak mengetahui semua Doodle Ulang Tahun Google, tetapi mereka mengingati beberapa dari mereka ketika melihatnya. Ada yang mengingati ulang tahun ke-19 The Google Spinner kerana begitu menonjol.

Sekiranya anda ingin mengaktifkan Surprise Birthday Spinner Google dan menikmati semua 19 permainan coretan yang diketengahkan, nantikan untuk mengetahui cara mengaksesnya!

Cara Mengakses Spinner Ulang Tahun Kejutan ke-19 Google

Bagi mereka yang menyukai Wheel of Fortune, anda mungkin ingin mencuba Google Spinner! Kejutan ini juga sesuai untuk rasa ingin tahu untuk melihat bagaimana ia sebenarnya kelihatan dan berfungsi. Bagaimanapun, ini memberi anda 19 permainan coretan untuk terus berjalan dengan setiap putaran. Ya, Spinner Ulang Tahun ke-19 Google masih tersedia.

Meneroka Semua 19 Permainan Doodle yang Ditemui di Google Birthday Spinner ke-19

Daripada menguji nasib anda di Google Surprise Birthday Spinner ke-19 dengan harapan dapat menemui permainan coretan yang sangat baik, anda boleh melihat senarai lengkap dan pautan di bawah.

Catatan: Senarai di bawah tidak mengikut urutan tertentu.

Permainan Doodle # 1: Ular

Terima kasih kepada Birthday Spinner, anda juga dapat memainkan permainan Ular di dalam Google. Ini adalah permainan arcade tahun 1970-an yang kemudian menjadi popular berkat penyertaannya di kebanyakan telefon bimbit Nokia.

Permainan Doodle # 2: Klondike Solitaire

Klondike, versi Solitaire yang terkenal, juga boleh dimainkan di dalam laman web Google. Penyesuaian ini, seperti banyak yang lain, memungkinkan anda memilih tahap kesukaran dan mempunyai fungsi "Undo".

Permainan Doodle # 3: Tic-Tac-Toe

Dibuat semula sebagai salah satu Doodles, permainan klasik ini muncul di Google setiap kali anda melihat namanya. Itu juga termasuk dalam Surprise Birthday Spinner.

Tic-Tac-Toe

Permainan Doodle # 4: Pac-Man

Pada ulang tahun ke-30 pada bulan Mei 2010, permainan arcade klasik ini juga dipaparkan di Google. Untuk kesempatan ini, Google juga telah membuat peta yang menyerupai logo.

Permainan Doodle # 5: The Theremin

Sekiranya anda pernah tertanya-tanya apakah itu atau bagaimana bunyinya, Doodle ini sesuai untuk anda, kerana ia mengajar anda cara memainkan alat muzik yang menarik ini. Doodle ini menampilkan Almarhum Clara Rockmore, yang sangat baik dari instrumen ini.

Permainan Doodle # 6: Oskar Fischinger Doodle

Oskar Fischinger adalah animator yang membuat animasi disertai dengan muzik. Yang menarik ialah dia membuat animasi ini sebelum ada jenis video muzik. Doodle ini membolehkan anda membuat karya muzik anda sendiri dengan menggunakan nota di layar dan imaginasi anda sendiri.

Doodle Game # 7: Doodle Ulang Tahun Beethoven

Bantu komposer terkenal ini mengumpulkan kembali karya-karyanya yang terkenal setelah menghadapi serangkaian kecelakaan dalam perjalanan ke dewan konsert. Doodle ini didedikasikan untuk ulang tahun ke-245 Ludwig van Beethoven.

Permainan Doodle # 8: Eksperimen Arpeggio

Aplikasi kecil ini, yang dikembangkan oleh Yotam Mann, dibuat untuk menunjukkan bagaimana arpeggios berfungsi. Tujuannya adalah untuk memperkenalkan mereka kepada orang ramai. Arpeggios adalah kord yang hanya dimainkan satu nota pada satu masa.

Permainan Doodle # 9: Hari Lahir Hip-Hop

Untuk meraikan ulang tahun ke-44 genre muzik ini, Google membuat Doodle yang membolehkan anda belajar tentang sejarah hip-hop sambil menggaru meja putar seperti DJ sebenar.

Permainan Doodle # 10: Kuiz Hari Bumi

Untuk meraikan Hari Bumi dan meningkatkan kesedaran mengenai keadaan planet kita dan perlindungannya, Doodle untuk 22 April 2015 adalah kuiz kecil rawak yang dibuat oleh Google. Tugasnya mudah: jawab soalan untuk melihat haiwan anda.

Kuiz

Permainan Doodle # 11: Permainan Skala Skoville

Untuk menghormati ulang tahun ke-151 Wilbur Scoville, yang menghasilkan skala untuk mengukur kepedasan lada, permainan mini 2016 ini adalah mengenai memerangi lada dengan ais krim untuk menyelamatkan dunia dari panas.

Permainan Doodle # 12: Doodle Hari Valentine

Untuk Hari Valentine 2017, Doodle adalah permainan mini mengenai pangolin yang mencari cinta. Dengan cara ini, Google bertujuan untuk meningkatkan kesedaran tentang satu-satunya mamalia yang diketahui di dunia dengan sisik yang menghadapi kepupusan.

Permainan Doodle # 13: Halloween Doodle

Tidak menghairankan, ada Halloween Doodle juga. Yang ini adalah mengenai kucing yang berusaha mempertahankan sekolah sihirnya dengan menangkis hantu sial yang cuba mengelilingi dan menghampirinya.

Halloween

Permainan Doodle # 14: The Pony Express

Untuk ulang tahun ke-155 Pony Express, perkhidmatan mel lama yang terdiri daripada penunggang yang menghantar surat dari satu sisi negara ke yang lain dengan menunggang kuda, Doodle 2015 ini menerima anda sebagai salah seorang anggotanya.

Permainan Doodle # 15: Suara Haiwan

Adakah anda pernah tertanya-tanya seperti apa panda atau naga Komodo? Sekiranya ya, anda akan menyukai yang ini. Doodle ini adalah mengenai suara yang dihasilkan oleh pelbagai haiwan, dari anjing dan kucing hingga anteaters dan yaks.

Permainan Doodle # 16: Makmal Hidup Darwin

Walaupun bukan benar-benar Doodle, versi khas Peta Google ini membolehkan anda pergi ke bawah laut dan menjelajahi Kepulauan Galapagos. Ia dikhaskan untuk Charles Darwin dan pemerhatiannya terhadap hidupan liar tempat ini.

Permainan Doodle # 17: Kriket

Dibuat pada tahun 2017 untuk meraikan Trofi Majlis Kriket Antarabangsa (ICC), permainan ini adalah mengenai - anda meneka - kriket dengan jangkrik. Ini adalah salah satu permainan Doodle yang paling popular.

Permainan Doodle # 18: Latihan Bernafas

Atas alasan kesedaran kesihatan dan juga untuk membantu pengguna dalam keadaan tertekan, Google membuat aplikasi ini yang menunjukkan cara bernafas untuk menghilangkan tekanan. Anda boleh mengaksesnya dengan mencari Google "latihan pernafasan".

Doodle Game # 19: Doodle Ulang Tahun ke-15 Google

Coretan ulang tahun ke-15 Google melibatkan permainan kecil di mana wataknya adalah huruf yang cuba mendapatkan seberapa banyak gula-gula dari piñata, dan mereka memerlukan bantuan anda.

Doodling Sekitar

Terdapat banyak Google Doodles yang dibuat dengan alasan yang berbeza. Walau bagaimanapun, kali ini adalah bersenang-senang dan belajar mengenai pelbagai topik dalam prosesnya. Sekiranya anda mencari cara untuk membunuh sedikit masa, ini adalah kaedah yang baik untuk melakukannya, kerana ia menyeronokkan dan juga pendidikan.

Apa permainan Doodle kegemaran anda? Doodles lain yang mana yang anda ingin lihat dari Google pada masa akan datang? Dapatkan imaginasi anda dan kongsi idea anda dalam komen di bawah.