Pengekalan AT&T - Cara Memperolehi Penawaran yang Baik

Adakah anda pernah mendengar mengenai "jabatan pengekalan"? Bahagian “retensi pelanggan” adalah bahagian organisasi perkhidmatan pelanggan di kebanyakan perusahaan yang berhadapan dengan pengguna yang bertugas meyakinkan orang untuk tetap bersama syarikat tersebut. Tujuan pengekalan pelanggan adalah untuk meningkatkan kesetiaan pelanggan dan mengurangkan pembatalan. Sebilangan besar syarikat yang memperoleh pendapatan berulang perlu mengekalkan pelanggan selama mungkin untuk memaksimumkan Nilai Sepanjang Hayat Pelanggan (CLV).

Pengekalan AT&T - Cara Memperolehi Penawaran yang Baik

Sekiranya anda memanggil AT&T dalam suasana yang panas dan menuntut agar akaun anda dibatalkan, panggilan anda akan disalurkan dengan cepat kepada pakar penyimpanan yang tugasnya adalah untuk menenangkan anda, memindahkan anda kembali untuk berpuas hati dengan perkhidmatan mereka, dan menjadikan anda sebagai pelanggan.

Dalam artikel ini, saya akan memberitahu anda cara bercakap dengan jabatan retensi dan mendapatkan tawaran yang terbaik, ingat bahawa mereka mempunyai insentif untuk menjadikan anda sebagai pelanggan. Sama ada anda menghubungi bahagian penyimpanan AT&T atau syarikat lain yang anda berniaga, petua ini akan berguna.

Pembaca yang lebih tua mungkin ingat ketika syarikat telefon tidak peduli sama ada anda pelanggan atau tidak. Sekiranya anda membatalkan, terdapat lebih banyak orang yang datang untuk mendapatkan perkhidmatan; mereka tidak memerlukan anda. Walaupun dalam beberapa kes (seperti menginginkan telefon percuma) ini masih berlaku, beberapa perkara telah berubah. Oleh kerana tahap persaingan antara syarikat telefon sangat besar, beberapa syarikat memilih untuk fokus mempertahankan pelanggan mereka yang ada daripada hanya bergantung pada pendapatan baru. Dengan persaingan yang lebih sedikit untuk pelanggan yang lebih sedikit, syarikat berusaha lebih kuat untuk memastikan anda terus membaca buku mereka.

Pelanggan dan Churn

Pelanggan berhenti dari syarikat dan yang lain mendaftar untuk perkhidmatan sepanjang masa. Surut dan aliran pelanggan ini dikenal sebagai "churn". Sehingga beberapa tahun yang lalu, kebanyakan syarikat perkhidmatan teknologi hanya menganggap hidup sebagai hakikat hidup dan tidak mementingkan diri sendiri sama ada pelanggan individu tinggal atau pergi. Sama seperti anda bercakap internet, perkhidmatan sel, insurans kereta, atau jenis perkhidmatan apa pun.

Sekarang perkara berbeza. Pelanggan menuntut diskaun dan lebih bijak untuk beralih ke perjanjian baru atau meneliti kontrak yang lebih murah. Syarikat kini secara aktif berusaha mengekalkan anda sebagai pelanggan, kerana mereka telah menyedari bahawa memerlukan banyak wang untuk mendapatkan pelanggan dan sering kali lebih baik untuk memberikan pelanggan yang lebih baik kesepakatan untuk mencegah mereka keluar. Ini meletakkan anda di tempat duduk pemandu untuk sekali.

Pengekalan Pelanggan dan Mendapatkan Banyak

Pengekalan AT&T bertanggungjawab untuk mengurangkan pergolakan dalam syarikat. Mereka mempunyai pelbagai potongan dan tawaran yang dapat mereka gunakan untuk menggoda anda untuk tinggal selama satu tahun atau dua tahun lagi. Anda boleh menghubungi mereka dengan menghubungi 611 dari telefon AT&T atau menghubungi 1-800-331-0500.

Walau bagaimanapun, untuk mendapatkan banyak tawaran dari mana-mana jabatan pengekalan, anda harus teratur.

Belanja Sekitar Untuk Tawaran Lain

Apabila rancangan ansuran anda hampir habis yang bermaksud telefon anda terbayar, belanjakan untuk mendapatkan tawaran lain. Bandingkan perkhidmatan seperti untuk semua syarikat yang menawarkan perkhidmatan yang sama di kawasan anda. Salin atau tuliskan harga dan ketahui siapa yang menawarkan apa. Pastikan senarai itu berguna semasa membuat panggilan. "Anda tahu, Telco X menawarkan saya tahap perkhidmatan yang sama yang anda tawarkan tetapi dengan harga $ 10 sebulan kurang" adalah cip tawar-menawar yang hebat.

Untuk mendapatkan diskaun, anda memerlukan data yang dapat diukur untuk menyokong kes anda. Tidak ada gunanya bercakap dengan ejen pengekalan menuntut potongan dan itu sahaja. Anda perlu menunjukkan bukti anda dengan menunjukkan bahawa anda boleh mendapatkan tawaran yang lebih baik di tempat lain dengan harga yang lebih rendah atau dengan lebih banyak ciri.

Fahami Apa Yang Anda Bayar

Untuk mendapatkan diskaun pada perkhidmatan anda, anda perlu mengetahui berapa banyak yang anda bayar, ciri apa yang ditambahkan pada kos tersebut, ciri apa yang anda gunakan, dan apa yang anda dapat lakukan tanpa. Beberapa ciri semasa anda mungkin telah diubah atau diganti sepenuhnya. Fahami apa yang anda bayar sekarang dan juga apa yang anda mahu bayar.

Kenal pasti Matlamat Anda

Akhirnya, kenal pasti matlamat anda dalam membuat panggilan. Adakah anda mahukan bil bulanan yang lebih rendah atau lebih banyak ciri? Kedua-duanya? Mahukan kelajuan lebih cepat atau had data yang lebih besar? Kedua-duanya? Mengetahui terlebih dahulu apa yang anda mahukan akan membantu menghentikan anda daripada merasa tidak senang dengan sesuatu yang tidak anda minta.

Membuat Panggilan Ke Pengekalan AT&T

Setelah anda bersedia, inilah masanya untuk membuat panggilan. Sediakan senarai anda dan pastikan anda menghubungi dari tempat yang tenang di mana anda tidak akan terganggu.

Yang paling penting, jangan beritahu mereka bahawa anda mahu mereka menandingi syarikat lain atau langsung memberitahu apa yang anda mahukan. Tanyakan kepada mereka apa yang dapat mereka lakukan untuk menjadikan anda sebagai pelanggan. Kemudian biarkan mereka mengerjakan sihir mereka.

Yang Harus Dilakukan dan Tidak Boleh Berurusan Dengan Ejen Perkhidmatan Pelanggan

 • SELALU bersikap sopan kerana tidak ada faedah sama sekali untuk bersikap kasar.
 • Bersikap adil.
 • Bersikap tegas.
 • Bersikap tenang (ini berlaku seiring dengan sikap produktif).
 • Bersikap wajar (iaitu, jangan terlalu menuntut)
 • Beri masa dan ruang ejen perkhidmatan pelanggan untuk menjawab permintaan anda

 • Gunakan jeda untuk keuntungan anda.
 • Jangan mengganggu ejen.
 • Jangan bersumpah.
 • Jangan agresif.
 • Jangan memanggil pada hari Isnin, Jumaat, atau perkara pertama pada waktu pagi. Ini adalah ketika ejen perkhidmatan pelanggan cenderung dibanjiri dengan panggilan, yang akan membuat mereka kurang memperhatikan dan proaktif untuk memenuhi permintaan anda.
 • Kemukakan soalan seperti; "Adakah ada yang dapat anda lakukan untuk membantu saya menurunkan bil saya?"

4 Petua Berurusan Dengan Pengekalan Pelanggan

 1. Jangan takut untuk meminta lebih banyak perkara jika anda tidak berpuas hati dengan apa yang disokong oleh ejen pengekalan AT&T. Selagi anda fleksibel dan adil, anda selalu boleh meminta lebih banyak, atau ciri percuma selama beberapa bulan, atau beberapa faedah lain bergantung pada tujuan yang anda tetapkan sebelumnya. Jangan takut untuk meminta lebih banyak kerana syarikat-syarikat ini tidak pernah takut untuk mengambil lebih banyak.
 2. Gunakan jeda dengan berhati-hati kerana anda ingin menghormati masa ejen perkhidmatan pelanggan AT&T. Ejen diberi masa untuk membuat panggilan dan perlu membuat panggilan anda dilayan dengan cepat dan lain-lain. Jangan pergi ke semua TV dan buat mereka menunggu 30 saat pada satu masa, tetapi gunakan jeda untuk menunjukkan rasa tidak puas hati atau membuat mereka berpeluh sedikit. Kadang-kadang jeda sederhana dapat memberikan tawaran yang lebih murah hati sehingga mereka dapat menghubungi pelanggan lain yang berpuas hati.
 3. Ketahui bahawa kebanyakan perwakilan akan menawarkan apa yang mereka ada pada masa itu. Tiada tujuan wakil perkhidmatan pelanggan untuk berdebat dengan pelanggan, lebih mudah untuk memberikan apa yang anda mahukan jika mereka ada. Anda sentiasa boleh meminta untuk berbincang dengan pengurus dengan sopan jika anda merasakan ada sesuatu yang tidak anda tawarkan.
 4. Akhirnya, jika ejen yang anda hubungi tidak kelihatan berminat atau tidak mengambil berat untuk menjadikan anda sebagai pelanggan, terima mereka dan tutup. Biarkan sebentar dan cuba lagi. Anggota kakitangan yang berbeza akan mempunyai tahap semangat yang berbeza atau berada pada tahap yang berbeza dalam sasaran bulanan mereka. Juga, AT&T seperti banyak syarikat lain menggunakan pekerja kontrak (bukan pekerja AT & T) dan pekerja korporat di jabatan simpanan mereka. Bergantung pada mana yang anda bicarakan, mereka mungkin tidak mempunyai kuasa untuk membenarkan tawaran lain.

Tawaran Rendah-Turun

Sebelum menelefon, ingatlah bahawa mengekalkan kesetiaan anda bukanlah satu-satunya matlamat syarikat. AT&T memerlukan pendapatan untuk terus menyediakan perkhidmatan untuk semua pelanggannya, jadi anda mungkin mendapat tawaran istimewa jika anda menambahkan perkhidmatan baru ke paket anda dan bukannya kredit bil atau pengurangan kadar, ini akan menjimatkan wang anda pada bil lain (misalnya ; alihkan internet anda ke AT&T dengan harga potongan).

Sekiranya anda mencari tawaran menggunakan telefon baru, anda mungkin tidak bernasib baik di sini. Perwakilan mungkin mempunyai pilihan untuk menurunkan rancangan anda dan mengimbangi kos telefon baru tetapi anda masih perlu membayar cukai di muka dan MSRP (harga yang ditetapkan oleh pengeluar) untuk telefon.

Tawaran yang tersedia untuk perwakilan pengekalan dimuatkan terlebih dahulu dan dipetakan oleh individu yang mungkin tidak pernah mereka temui sebelumnya. Kami mengatakan ini kerana anda tidak mahu membuang masa anda untuk mendapatkan sesuatu yang ditawarkan syarikat lain setelah AT&T mengatakan bahawa mereka tidak dapat. Kadang-kadang tawaran terbaik adalah untuk pelanggan baru, anda selalu boleh beralih ke pembekal lain untuk memanfaatkan diskaun kemudian beralih kembali di kemudian hari.

Cara Memastikan Urusan Pengekalan Pelanggan Anda Dihormati

Setelah anda mempunyai perjanjian, ulangi kembali kepada mereka. Ini mengesahkan bahawa anda memahami apa yang ditawarkan dan bahawa mereka jelas mengenai jangkaan anda. Seterusnya, dapatkan nama depan wakil dan tuliskan masa panggilan anda. Setiap kali ejen menyentuh akaun anda, terdapat ID dalam nota (wakil tidak dapat memberikan ID ini kepada anda dan ada yang tidak akan memberikan nama belakang anda, tetapi nama depan dan masa panggilan anda mencukupi). Sekiranya anda menghadapi masalah dengan janji yang dibuat, hubungi semula maklumat tersebut.

Kemudian tetapkan peringatan kalendar kepada diri anda untuk mengulangi keseluruhan proses sekali lagi apabila terma kontrak ini habis. Lama kelamaan anda dapat menjimatkan banyak wang dengan menghubungi pasukan simpanan pelanggan di AT&T dan perniagaan lain yang anda bayar setiap bulan,

Sekiranya anda dapat menghabiskan satu jam masa anda untuk meneliti tawaran dan bercakap dengan ejen, anda dapat menjimatkan wang atau mendapatkan ciri tambahan dengan sedikit atau tanpa wang. Selagi anda masuk akal dalam permintaan anda dan bersikap adil dengan ejen pengekalan AT&T, anda akan terkejut dengan apa yang akan mereka lakukan untuk menjadikan anda sebagai pelanggan!

Adakah anda pernah berinteraksi dengan ejen pengekalan pelanggan AT&T atau ejen penahan pelanggan di syarikat lain? Adakah anda berjaya menangani mereka untuk mendapatkan syarat yang lebih baik? Ceritakan pengalaman anda di bawah.