Bagaimana BCC Sendiri secara automatik di Outlook

BCC sendiri adalah perkara yang sangat berguna untuk menindaklanjuti e-mel. Sekiranya anda lebih suka mempunyai e-mel yang anda kirimkan di peti masuk anda, biasanya untuk tujuan menindaklanjutinya, menambahkan alamat e-mel anda sendiri kerana BCC adalah pilihan yang tepat. Walau bagaimanapun, orang sering mengabaikan perkara ini semasa menghantar e-mel penting, yang menyebabkan mereka lupa untuk menindaklanjuti. Ini boleh menyebabkan masalah dengan mudah.

Bagaimana BCC Sendiri Secara Otomatis di Outlook

Nasib baik, ada cara untuk membuat BCC secara automatik setiap kali anda menghantar e-mel, yang merupakan cara pasti untuk memastikan bahawa anda menindaklanjuti setiap e-mel. Walau bagaimanapun, mengaktifkan BCC diri automatik tidak begitu mudah. Ini melibatkan membuat peraturan di Outlook.

Urus Peraturan & Makluman

Auto BCC dan CC adalah perkara besar dalam Outlook. Walaupun anda perlu memuat turun add-on baru untuk akaun e-mel berasaskan penyemak imbas anda untuk mencapainya, Microsoft Outlook membolehkan anda membuat peraturan. Ciri peraturan terdapat di bawah Urus Peraturan & Makluman pilihan menu di bahagian tengah atas skrin, di Rumah tab, di bawah Peraturan ikon.

Urus Peraturan & Maklumanperaturan dan amaran

Klik Urus Peraturan & Makluman dan anda akan melihat tetingkap baru yang memberi anda pilihan untuk membuat peraturan baru. Klik Peraturan Baru di sudut kiri atas tetingkap ini. Anda akan melihat 3 kategori: Tetap Teratur, Ikuti Kemas Kini, dan Mulakan dari peraturan kosong. Pilih Terapkan peraturan pada mesej yang saya hantar di bawah Mulakan dari peraturan kosong kategori.

Syarat

Di tetingkap Wizard Peraturan, anda boleh memilih e-mel apa yang akan dihantar kepada anda sebagai BCC. Contohnya, dengan memeriksa dengan kata-kata tertentu dalam subjek pilihan, anda membuat peraturan BCC automatik untuk e-mel dengan kata-kata tertentu yang anda sebutkan.

Syarat

Oleh kerana anda adalah orang yang menghantar e-mel, anda boleh menggunakan pilihan pintar ini untuk menyusun e-mel anda secara automatik. Anda boleh menambahkan kata "Follow-up" ke dalam senarai kata-kata tertentu dan menandakan e-mel yang perlu ditindaklanjuti dengan perkataan itu.

Terdapat juga banyak syarat menarik lain yang boleh anda tetapkan untuk e-mel anda. Sekiranya anda mahu semua surat yang anda kirim disimpan dalam peti masuk anda sebagai BCC, klik sahaja Seterusnya, tanpa menandakan mana-mana kotak yang disenaraikan.

Pengecualian

Pengecualian pada dasarnya bertentangan dengan Syarat di sini. Seperti yang anda mungkin telah meneka, di sinilah anda menggambarkan situasi di mana anda berada jangan mahu memasukkan diri anda sebagai BCC. Anda boleh mengikuti contoh yang sama dari atas dan menggunakan kecuali jika subjek mengandungi perkataan tertentu pilihan untuk menambah pengecualian. Dalam contoh ini, anda mungkin menggunakan perintah "non-follow-up", tetapi ini mungkin menimbulkan kekacauan dan bahkan kesalahan, kerana kata-kata susulan sudah menjadi sebahagian dari keadaan anda.

Anda mungkin lebih baik dengan kecuali jika dihantar kepada orang atau kumpulan awam atau kecuali jika ditugaskan ke mana-mana kategori pengecualian.

Tindakan

Di sinilah anda "memprogram" tindakan yang diterapkan oleh peraturan ini. Maksudnya, di sinilah anda memilih apa yang berlaku pada e-mel yang telah anda tetapkan syaratnya. Anda ingin memastikan bahawa e-mel yang dihantar sendiri masuk ke peti masuk anda, tetapi, malangnya, automasi arahan BCC langsung tidak ada di sini. Ini tidak bermaksud anda tidak boleh meniru BCC.

Pertama sekali, pilih Cc mesej kepada orang atau kumpulan awam dalam langkah Tindakan Wizard Peraturan. Sekarang, klik orang atau kumpulan awam dan masukkan alamat e-mel anda. Ini adalah bagaimana anda memastikan bahawa e-mel yang anda hantarkan yang memenuhi syarat yang ditetapkan akan masuk ke peti masuk anda. Sekiranya anda tidak mahu alamat e-mel anda muncul secara terbuka dalam e-mel yang anda hantar, periksa Pindahkan salinan ke pilihan folder yang ditentukan pada langkah pertama, klik Folder yang ditentukan pautan, dan pilih peti masuk anda.

pandangan

BCC di Peti Masuk Anda

Mengambil surat anda sendiri untuk memenuhi keperluan anda akan memberi anda kelebihan besar dalam pekerjaan anda. Ini akan memastikan bahawa peti masuk anda disusun dengan baik dan organisasi yang baik sangat penting dalam apa jua pekerjaan. Sudah tentu, Wizard Peraturan Outlook mempunyai lebih banyak kes penggunaan daripada hanya menyediakan BCC automatik. Walau bagaimanapun, merancang dengan teliti dan memastikan bahawa pengecualian dan syarat tidak bertindih dan bahawa merangkumi jenis e-mel yang betul adalah mustahak.

Peraturan BCC automatik yang dibuat dengan baik dapat membantu anda dalam menyusun peti masuk anda. Namun, jika anda melakukannya dengan teruk, anda mungkin membanjiri peti masuk anda, mencipta dan masalah yang lebih besar daripada masalah yang anda ingin selesaikan.

Adakah anda menggunakan BCC automatik di Outlook? Bagaimana anda menyiapkannya? Apa pengecualian dan syarat yang anda gunakan dan peraturan lain apa yang anda buat?