Cara memuat turun gambar secara automatik di Outlook

Sekiranya anda menggunakan Outlook untuk memeriksa e-mel anda, anda tahu bahawa anda harus memuat turun setiap gambar secara manual. Outlook tidak akan memuat turun foto dalam e-mel anda secara automatik, jadi anda harus mengklik di mana tertulis "Klik di sini untuk memuat turun gambar. Untuk menolong privasi anda, Outlook menghalang muat turun secara automatik beberapa gambar dalam mesej ini. "

Cara memuat turun gambar secara automatik di Outlook

Senang bahawa pencipta Outlook ingin melindungi privasi anda, tetapi ciri ini kadang-kadang boleh mengganggu. Oleh itu, jika anda bosan memuat turun setiap gambar secara manual, anda boleh belajar bagaimana mengatur Outlook anda untuk memuat turun gambar secara automatik.

Cara memuat turun semua gambar secara automatik di PC

Anda boleh membenarkan Outlook memuat turun gambar secara automatik dengan mengikuti langkah mudah berikut:

 1. Buka Outlook.
 2. Klik "Fail", kemudian "Pilihan".
 3. Klik "Pusat Kepercayaan", kemudian klik "Tetapan Pusat Kepercayaan".

  Muat turun Imej secara automatik di Outlook

 4. Cari di mana tertera "Muat turun Automatik" dan hapus centang kotak yang bertuliskan "Jangan memuat turun gambar secara automatik dalam mesej e-mel HTML atau item RSS."

Langkah-langkah ini berfungsi untuk versi Outlook 2019, 2016, 2013, dan 2010. Sekiranya anda menggunakan versi 2007, keadaannya sedikit berbeza. Berikut adalah cara menetapkan muat turun gambar automatik untuk versi ini:

 1. Buka Outlook.
 2. Klik "Alat" dan "Pusat Kepercayaan".
 3. Cari pilihan "Muat turun Automatik".
 4. Hapus centang "Jangan muat turun gambar secara automatik dalam mesej e-mel HTML atau item RSS."

Versi 2003 adalah antara yang tertua yang masih digunakan, dan inilah yang harus anda lakukan untuk membolehkan muat turun gambar automatik:

 1. Buka Outlook.
 2. Pergi ke "Alat" dan klik "Pilihan."
 3. Klik "Tab Keselamatan," dan kemudian "Ubah Tetapan Muat turun Automatik."
 4. Hapus centang "Jangan muat turun gambar atau kandungan lain secara automatik dalam e-mel HTML."

  Muat turun Imej di Outlook

 5. Hapus centang "Peringatkan saya sebelum memuat turun kandungan semasa mengedit, meneruskan, atau membalas e-mel."

Setelah menyelesaikan langkah-langkah ini, Outlook akan memuat turun semua gambar secara automatik pada masa akan datang. Sebelum melakukannya, anda harus membaca artikel yang lain untuk mengetahui apakah risiko keselamatan yang timbul dengan memuat turun gambar automatik.

Cara Membolehkan Muat turun Automatik Untuk E-mel yang Anda Percayai

Anda boleh menetapkan ciri muat turun gambar automatik hanya untuk e-mel yang anda tahu. Itu mungkin perkara terbaik untuk dilakukan kerana anda tidak akan memuat turun gambar yang berasal dari sumber yang tidak diketahui. Anda boleh membuat pengecualian untuk e-mel mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Buka Outlook.
 2. Buka e-mel yang dipercayai dan klik kanan pada tajuk mesej.
 3. Klik "Tambah Pengirim ke Daftar Pengirim Selamat" atau "Tambahkan Domain @ example.com ke Daftar Pengirim Selamat."

Mengapa Ini Penting

Outlook dilengkapi dengan ciri keselamatan penting yang menghentikan gambar daripada dimuat turun secara automatik ke komputer anda. Anda harus membiarkannya secara manual, tetapi anda harus sedar akan risiko keselamatan yang timbul.

Ciri itu mungkin kelihatan tidak perlu, tetapi ada sebabnya.

Bayangkan anda mendapat e-mel daripada orang yang anda tidak kenal. Anda membuka mesej, dan semua gambar di dalamnya akan dimuat turun dari pelayan pengirim terus ke komputer anda. Sekiranya pelayan pengirim dipantau, mereka dapat memberitahu bahawa anda membenarkan gambar dimuat turun dengan segera. Anda akan mengesahkan kesahihan e-mel anda, membiarkannya terdedah kepada semua jenis gangguan yang mengganggu, termasuk spam dan juga virus.

Outlook menyekat muat turun automatik untuk menghentikan pengirim spam mendapat pengesahan bahawa alamat anda aktif. Tidak ada yang mahu dikebumikan dengan e-mel dan gambar yang tidak diketahui.

Cara Memuat turun Imej di Outlook

Faedah Menyekat Muat Turun Imej Automatik di Outlook

Microsoft adalah syarikat di belakang Outlook, dan mungkin ada alasan yang sah untuk menyekat muat turun gambar automatik secara lalai. Menyekat muat turun gambar automatik adalah idea yang baik kerana:

 1. Pengirim spam akan sukar mendapatkan alamat e-mel anda.
 2. Anda akan menggunakan lebih sedikit lebar jalur semasa memuat turun kerana anda hanya akan menyimpan gambar yang anda perlukan.
 3. Anda akan menjimatkan ruang simpanan peti mel.
 4. Anda akan selamat dari gambar yang berpotensi menyakitkan atau tidak sensitif.

Ciri Piawai Sejak 2003

Versi Outlook pertama yang menyekat semua muat turun automatik secara lalai adalah Outlook 2003. Ciri ini terbukti berguna, sehingga menjadi standar dalam semua versi Outlook berikutnya.

Cara memuat turun semua gambar secara automatik pada Mac

Seperti yang telah kita jangkakan, arahan untuk pengguna Mac kita jauh berbeza daripada petunjuk untuk pengguna PC kita. Walaupun ada yang mengatakan bahawa anda memerlukan perkhidmatan pihak ketiga untuk memuat turun semua gambar dari Outlook secara automatik, ini tidak benar. Anda boleh mengatur Mac anda untuk menarik gambar dari aplikasi Outlook secara automatik.

Untuk menyediakan muat turun automatik, lakukan ini:

 1. Buka Outlook di Mac anda dan klik ‘Preferences’ di bar menu di bahagian atas.

 2. Klik ‘Preferences’ di menu lungsur.

 3. Di bawah bahagian ‘E-mel’, klik ‘Membaca’.

 4. Sekiranya anda menatal ke bawah, anda akan melihat bahagian yang mempunyai tiga pilihan. Klik gelembung di sebelah pilihan yang sesuai dengan keperluan anda.

Sudah tentu, mungkin lebih selamat untuk menyimpan pilihan ini pada kenalan anda tetapi anda boleh memilih semua mesej jika anda mahu.

Tapis Muat turun Imej Automatik Anda

Daripada membenarkan muat turun gambar automatik untuk semua mesej, anda harus mematuhi pemblokiran hanya e-mel yang dipercayai. Buat senarai e-mel yang anda percayai dan muat turun hanya gambar yang anda perlukan. Dengan cara itu, komputer anda akan selamat dari semua spam dan e-mel dan gambar yang tidak diketahui. Internet penuh dengan pelbagai jenis penipuan dan spammer, jadi lebih baik tetap berada di sisi yang selamat.