Cara Memberi Peranan Secara Otomatis dalam Pertentangan

Discord Bots digunakan untuk banyak perkara. Muzik, carian Google automatik, pengumuman pelayan, dan banyak perkara lain yang tidak ditawarkan oleh Discord asas. Menggunakan Bots untuk menyesuaikan aplikasi Discord anda adalah satu perkara yang menjadikan aplikasi pesanan ini menjadi hebat. Walaupun kemampuan untuk menetapkan peranan secara automatik tidak tersedia dalam aplikasi, menambahkan bot adalah cara mudah dan berkesan untuk menyelesaikan tugas.

Peranan adalah ciri penentu hierarki pelayan Discord. Mereka memberikan keistimewaan khusus kepada seorang anggota, memungkinkan mereka melakukan tugas-tugas tertentu di dalam pelayan.

Kadang-kadang, akan lebih mudah jika anda mempunyai peranan yang diberikan secara automatik kepada anggota untuk mencapai tonggak tertentu, melakukan tugas tertentu, atau hanya untuk menghabiskan masa sebagai anggota setia.

Satu-satunya cara yang diketahui ketika ini adalah dengan menggunakan Discord Bot.

Menggunakan Bot Untuk Menetapkan Peranan secara Auto dalam Discord

Sekarang, ada beberapa bot yang berbeza untuk dipilih yang boleh memberikan peranan secara automatik kepada ahli. Artikel ini akan memperincikan cara mengatur bot dan menetapkan fungsi automatik dengan dua bot yang lebih terkenal di pasaran.

Bot Dyno

Bot Dyno adalah bot Discord yang kaya dengan ciri yang digunakan pada lebih dari 3 juta pelayan Discord. Ia dapat disesuaikan sepenuhnya dan mempunyai papan pemuka web yang ringkas dan intuitif. Anda tidak hanya dapat menggunakannya untuk menetapkan peran secara automatik untuk anggota, tetapi juga menawarkan pilihan Pencarian Musik yang menarik video dari YouTube untuk Anda tonton, fitur Carian Google automatik untuk melayari web atas nama Anda, pelbagai perintah khusus di pelupusan, ciri "Pengumuman", dan banyak lagi.

Menetapkan Bot Dyno

Proses penyediaan Dyno Bot adalah mudah, dengan beberapa langkah. Prosesnya agak cepat dan mudah, dan setelah berjalan dan berjalan, mengaktifkan "Autorole" adalah beberapa langkah lagi.

Untuk menyediakan Dyno Bot, anda perlu memulakan dengan melayari laman web rasmi dan memuat turun alat:

Log masuk ke Dyno

Pergi ke dynobot.net dan klik butang biru yang berlabel Log masuk dengan Discord .

Anda dapat menemuinya di kanan atas layar ATAU langsung di tengah di sebelah kanan perenggan "About Dyno".

Tambah ke Pelayan

Sekiranya anda sudah log masuk ke Discord, anda boleh mengklik Tambah ke Pelayan butang sebaliknya, terletak di bar menu utama. Walau bagaimanapun, anda masih perlu log masuk untuk masuk ke papan pemuka.

Beri kuasa kepada Dyno

Log masuk menggunakan kelayakan anda, dan kebenaran halaman baru akan dibuka. Klik "Kuasa" untuk meneruskan.

Pilih Pelayan Anda

Seterusnya, anda perlu memilih pelayan yang ingin anda tambahkan Dyno Bot. Anda boleh memilihnya dari menu lungsur turun.

Sesuaikan Bot

Setelah pelayan dipilih, anda boleh memilih dari senarai keizinan. Anda tidak boleh menyemak yang tidak diingini.

Klik pada Memberi kebenaran butang untuk mengaktifkan Dyno Bot di pelayan anda.

Tetingkap reCAPTCHA "Saya bukan robot" akan meminta kebenarannya. Klik kotak dan teruskan.

Anda sekarang harus berada di Urus halaman Pelayan laman web Dyno Bot. Dari sini, anda boleh menuju ke papan pemuka pelayan anda.

Apa yang harus anda lakukan sekarang ialah:

Urus Pelayan

Klik pada logo pelayan di tab "Urus" untuk dibawa ke papan pemuka pelayan itu.

Beri Nama Bot kepada Bot Anda

Dari tab "Rumah" di bahagian "Umum", anda harus memberikan nama samaran kepada Dyno Bot anda dan menyiapkan awalan perintah.

Awalan perintah adalah kunci untuk dapat menggunakan mana-mana arahan yang diberikan oleh Dyno Bot.

Bot Dyno: Tetapkan Peranan & Tingkatan Auto

Di Dyno, anda dapat mengaktifkan fitur "Autorole" dari papan pemuka di bahagian "Tetapan Modul".

Kembali ke Dyno Bot Dashboard untuk pelayan anda:

Pilih Pilihan ‘Autoroles’

Di bahagian "Pengaturan Modul", klik pada pilihan Autoroles "dari menu sebelah kiri.

Pilih Peranan

Di tetingkap utama, klik pada menu drop-down dan pilih peranan yang ingin anda tambahkan untuk menetapkan secara automatik.

Tetapkan Kelewatan

Pilih jangka masa yang diperlukan bagi ahli baru untuk mendapatkan peranan ini dalam kotak "Kelewatan (minit)".

Ini boleh dilakukan dengan meletakkan ‘0’ atau membiarkan ruang kosong.

Sekiranya anda mahir dengan matematik, anda boleh membuat panjang hari, minggu, bulan, atau bahkan tahun terakhir dengan meletakkan masa yang sesuai dalam beberapa minit.

Pastikan bahawa Dyno Bot mempunyai peranan yang lebih tinggi pada pelayan anda daripada peranan yang diberikan secara automatik, atau tidak akan berfungsi.

Klik ‘Tambah’

Klik biru Tambah butang untuk meletakkan peranan sebagai ditugaskan secara automatik.

Anda boleh membuang sebarang peranan yang anda letakkan di sini bila-bila masa yang anda mahukan dengan mengklik warna merah Keluarkan butang di sebelah kanan peranan dalam "Autorole List."

Peranan itu sekarang akan diberikan kepada setiap anggota yang mencapai matlamat masa yang telah ditentukan.

Dyno Bot juga menawarkan peluang kepada pelayan anda untuk mengatur diri dengan pangkat. Pangkat sama seperti peranan, tetapi kemampuan untuk memberikannya ditentukan oleh peringkat arahan. Mereka dibuat dengan cara yang sama seperti peranan - pemilik pelayan akan membuatnya dan menetapkan izin untuk masing-masing pada pelayan Discord.

Sesiapa yang dianggap sebagai pentadbir bot dapat menentukan peringkat mana yang terbuka untuk umum dengan menambahkannya dari papan pemuka Dyno Bot. Walaupun tidak dianggap automatik, masih merupakan cara yang lebih cepat untuk memberikan kebenaran khusus, termasuk akses eksklusif kepada ahli anda tanpa anda harus memberikannya secara peribadi.

Sekiranya berminat untuk menetapkan kedudukan untuk Bot Dyno:

  1. Kembali ke papan pemuka Dyno Bot pelayan yang anda mahu tambah pangkatnya.
  2. Pergi ke tab "Autoroles" dari bahagian "Tetapan Modul" seperti yang anda lakukan untuk peranan.
  3. Kali ini klik ke tab “Joinable Ranks” yang terletak di bahagian atas tetingkap utama.
  4. Klik drop-down "Pilih Peranan" dan pilih peranan atau peranan mana yang ingin anda gabungkan.
  5. Di bahagian "Rank Settings" anda boleh memilih untuk membataskan ahli pada satu peranan. Ini akan membantu mengehadkan kuasa yang dimiliki oleh anggota.
  6. Klik Tambah butang untuk setiap peranan yang dipilih.

Kini ahli anda boleh menambah kedudukan dengan menaip peringkat di mana peranannya mesti ditaip sepenuhnya.

Mee6

Mereka yang baru ke pemandangan bot Discord mungkin mendapati penggunaan Dyno Bot membingungkan. Ini boleh menjadi sedikit untuk pengguna yang kurang bijak. Sekiranya ini terdengar seperti anda, izinkan saya mengemukakan alternatif yang lebih mudah, Mee6.

Bot Mee6 adalah alat yang sangat hebat untuk pelayan yang ingin berkembang menjadi komuniti. Ia menawarkan hampir sama dengan Bot Dyno (dalam beberapa cara lagi) sambil tetap lebih mudah digunakan dan dilayari. Ciri LEVEL UP sangat keren kerana ia memberi insentif kepada anggota pelayan anda untuk terlibat dalam olok-olok.

Setiap kali anda menghantar pesanan teks di salah satu saluran pelayan, Anda berpeluang untuk "naik level". Ia tidak semestinya memberikan faedah tambahan (tanpa membeli Premium), tetapi seperti dalam permainan video, ia masih boleh dirasakan cukup baik.

Menetapkan Mee6

Mee6 tidak seperti Dyno Bot dalam proses penyediaannya. Anda mesti memulakan perjalanan ke laman rasmi Mee6 untuk memulakan.

Mari sediakan Mee6:

Tambah ke Discord

Pergi ke //mee6.xyz/ dan klik pada Tambah ke Discord butang.

Log masuk ke Discord

Proses ini berjalan lebih cepat jika anda sudah log masuk ke Discord, tetapi yang diperlukan hanyalah kelayakan log masuk Discord anda.

Mengizinkan Mee6

Setelah log masuk ke Discord, anda akan menerima tetingkap timbul kebenaran Mee6 yang meminta akses. Klik Memberi kebenaran butang di sebelah kanan bawah tetingkap.

Mana-mana pelayan yang anda mahukan Mee6 sebahagiannya, teruskan dan klik logo.

Pilih Pelayan Anda

Cari pelayan yang anda gunakan dan klik "Siapkan Mee6" di sebelah kanan.

Mengizinkan… Sekali lagi

Anda akan menerima tetingkap kebenaran yang lain, kali ini dengan pelayan yang telah dipilih di menu lungsur. Cukup klik pada Teruskan butang sekali lagi untuk meneruskan.

"Saya bukan robot"

Klik kotak di sebelah "Saya bukan robot" untuk meneruskan.

Selamat datang ke papan pemuka Mee6 anda! Di sinilah anda dapat membuat perubahan pada tetapan dan perintah yang berkaitan dengan bot Mee6 anda. Mee6 menawarkan pelbagai perintah automatik seperti; melarang pengguna, menghapus mesej, dan memberi amaran kepada pengguna yang melanggar standard saluran anda.

Mee6: Peranan Auto

Mee6 membolehkan anda menambahkan peranan secara automatik kepada pelawat pertama kali pelayan anda. Sebilangan besar keupayaan penetapan automatik untuk bot Discord berkisar pada yang baru untuk pelayan anda. Tanpa menggunakan pilihan premium pada bot yang membolehkannya lebih banyak, anda pasti terjebak dengan ciri terhad ini.

Untuk menambahkan peranan untuk pendatang baru secara automatik:

Klik Tab "Selamat Datang"

Dari papan pemuka Mee6, klik pada pilihan tab "Selamat Datang".

Hidupkan Pengguna Baru

Tatal ke bawah ke pilihan berlabel "Beri peranan kepada pengguna baru" dan aktifkan.

Klik "+"

Klik ‘ + 'Di kotak "PERANAN UNTUK MEMBERI" dan pilih peranan yang anda mahu pelayan pelayan anda berikan kepada mereka secara automatik.

Selesaikan keputusan anda dengan mengklik pada Simpan Perubahan butang di bahagian bawah skrin.

Mirip dengan Dyno Bot, pastikan Mee6 mempunyai peranan kewibawaan yang lebih tinggi daripada peranan yang anda berikan.

Menguruskan Peranan dalam Pertentangan

Katakan anda ingin memberikan peranan secara individu dari dalam Aplikasi Discord. Dengan mengklik pelayan, anda sedang bekerja, ikuti langkah berikut:

Klik pada anak panah drop-down

Ketuk menu lungsur di sebelah kanan atas tempat nama pelayan anda muncul. Anda akan melihat "anak panah ke bawah."

Pilih Tetapan Pelayan

Klik pada "Tetapan Pelayan."

Klik "Peranan"

Pilih pilihan kedua yang muncul di sebelah kiri yang bertuliskan "Peranan."

Berikan Kebenaran

Alihkan kebenaran yang ingin anda berikan kepada mereka yang berada di pelayan anda.

Untuk mengurus peranan pelayan dalam aplikasi Discord, lihat artikel ini.

Satu-satunya cara lain untuk menambahkan ciri peranan auto adalah dengan membuat bot sendiri yang melakukan perbuatan. Anda boleh menambahkan putaran khas anda sendiri mengenai perkara-perkara yang membolehkan tonggak pencapaian dicapai untuk mencapai peranan baru atau cara lain yang boleh anda fikirkan untuk menambahkannya. Hadnya adalah kreativiti, kemampuan pengekodan, dan pemahaman anda tentang Discord API.

Kedua-dua bot yang dicadangkan ini sangat popular, yang bermaksud mereka akan terus mendapat sokongan dan berkembang seiring dengan berjalannya waktu. Sekiranya anda mempunyai permintaan khas untuk ciri tambahan, anda dapat menghubungi pasukan sokongan untuk Dyno Bot atau Mee6 di pelayan Discord Support mereka.

Soalan Lazim

Discord dipenuhi dengan begitu banyak ciri; tambahkan pada bot tersebut dan peranan menetapkan secara automatik, adalah wajar untuk mempunyai lebih banyak soalan. Kami telah memasukkan lebih banyak jawapan untuk soalan tersebut di bawah.

Bolehkah saya memberikan peranan untuk ahli baru?

Tentunya. Menetapkan peranan untuk ahli baru selalunya penting untuk menjaga keamanan di saluran anda. Semasa pengguna baru bergabung, anda boleh menetapkan peranan yang membuat mereka tidak terlalu banyak berkomentar, mengurangkan kemungkinan gangguan. Cukup pergi ke tab Peranan, tambahkan peranan Ahli Baru, dan klik pada Saluran yang ingin anda tingkatkan.

Bolehkah saya memberikan peranan sementara?

Apabila seseorang memerlukan akses sementara ke izin, anda boleh mengaktifkan izin tetapi perlu mematikannya secara manual setelah selesai. Namun, hanya kerana Discord tidak menawarkan pilihan, terdapat bot yang tersedia. Anda boleh menambahkan bot ini ke mana-mana pelayan Discord anda dan memberikan peranan sementara kepada pengguna.

Bolehkah saya memberikan peranan untuk naik secara automatik?

Selain daripada pemasa peranan yang tersedia, Bot Mee6 akan membolehkan anda menetapkan pilihan naik naik secara automatik. Yang perlu anda buat ialah mengesahkan bahawa Mee6 mempunyai akses ke pelayan anda dan membuka papan pemuka Bot. Dari sini, anda boleh menetapkan pilihan naik taraf.