Cara Memasang Pemacu Secara Automatik pada Windows 10

Windows 10 adalah sistem operasi yang hebat, terutamanya jika dibandingkan dengan lelaran sebelumnya, Windows 8. Microsoft melancarkan kemas kini untuk Windows 10 dengan sangat konsisten, dan mereka berfungsi seperti daya tarikan. Walau bagaimanapun, ini hanya kemas kini perisian.

Cara Memasang Pemacu Secara Automatik pada Windows 10

Anda juga perlu memasang kemas kini perkakasan, pemacu alias. Pemacu ini menjadikan perkakasan anda beroperasi dengan lancar, dengan cara yang paling berkesan. Memasang pemacu sangat membosankan, bagaimanapun, terutama pada versi Windows yang lebih lama.

Sekiranya komputer anda berjalan pada Windows 10, anda boleh mendapatkan kemas kini pemacu automatik dengan mudah. Yang anda perlukan adalah program pihak ketiga kerana Windows 10 tidak mempunyai ciri asli untuk ini.

Cara Memasang Pemacu Secara Automatik

Sekiranya anda menggunakan versi Windows yang lebih lama, seperti Windows XP, anda tahu betapa sukarnya mendapatkan pemacu untuk komputer anda. Anda mesti mengetahui nama, model, dan komponen komponen perkakasan anda yang tepat untuk mencari pemandu dalam talian - jika anda bernasib baik!

Beberapa perkakasan dilengkapi dengan pemacu pada CD, tetapi alat ini dikemas kini dengan cepat dan pada dasarnya tidak berguna. Sangat bagus jika pengeluar perkakasan mempunyai laman web sendiri di mana mereka memuat naik semua pemacu terkini.

Contoh yang baik adalah NVIDIA, yang menawarkan yang tepat. Di samping itu, proses pemasangannya sangat intuitif dan lancar. Anda hanya masuk ke laman web mereka, cari kad grafik anda, pilih versi Windows yang anda gunakan, dan muat turun pemacu kad grafik.

Sangat mudah, sesiapa sahaja boleh melakukannya. Pemasangannya sendiri sangat mudah - ikuti langkah-langkah di skrin anda. Kalaulah setiap pengeluar perkakasan sama hebatnya dengan NVIDIA. Malangnya, tidak, dan mendapatkan pemandu secara manual boleh menjadi kesakitan.

Kaedah terbaik untuk memasang pemacu pada Windows 10 secara automatik adalah dengan menggunakan program pihak ketiga yang dipercayai untuk melakukannya untuk anda. Program-program ini mengimbas PC anda untuk mendapatkan maklumat perkakasan, dan kemudian mengambil pemacu menggunakan pangkalan data dalam talian mereka.

Berikut adalah beberapa alat pemacu percuma terbaik yang boleh anda muat turun sekarang.

3 Alat Pemandu Terbaik

Semua program ini untuk pemasangan pemandu automatik diuji dan bebas virus. Cubalah dan cari yang paling sesuai dengan anda.

Kemas kini Pemacu Slimware

Slimware adalah nama syarikat yang menjadikan salah satu alat kemas kini pemandu terbaik. Dulunya disebut Pemacu Ramping, dan anda mungkin pernah mendengarnya. Cukup klik pada pautan, kemudian pada Muat turun sekarang di bahagian atas halaman.

Kemudian anda boleh memasangnya dengan mudah, mengikut arahan di skrin. Apabila anda membuka aplikasinya, klik Mula Memindai dan ia akan mengimbas semua perkakasan komputer anda. Sekiranya pemacu anda terkini, ia akan memberitahu anda bahawa anda sudah mempunyai pemacu dan pembaruan stabil terkini.

Sekiranya anda mempunyai banyak pemacu ketinggalan zaman, ia akan mengemas kini satu persatu secara automatik apabila anda mengklik Muat turun di sebelah pemacu.

Pengecam Pemandu

Pemandu Pemandu juga mudah disediakan. Klik pada pautan, kemudian klik Muat turun Pengenal Pemandu. Ikuti persediaan yang mudah dan program akan dilancarkan secara automatik. Klik Imbas Sekarang. Ia bahkan berfungsi tanpa sambungan internet.

Apabila imbasan selesai, program akan mengarahkan anda ke laman web di mana anda boleh memuat turun semua kemas kini yang hilang dari sistem anda. Klik kemas kini dan pilih kemas kini terkini yang tersedia.

Maka anda perlu membuat pendaftaran percuma menggunakan alamat e-mel atau akaun Facebook anda. Selepas itu, anda boleh memuat turun semua pemacu yang anda perlukan.

pengecam pemandu

Pemacu Pemacu Iobit

Driver Booster dari Iobit adalah perisian kemas kini pemandu percuma yang kemas. Klik pada Muat turun Percuma dan kemudian Muat turun untuk Windows pada tetingkap seterusnya. Ikuti arahan pada skrin anda untuk pemasangan.

Apabila selesai, klik pada Imbas Sekarang. Anda akan melihat senarai pemacu yang ketinggalan zaman, jadi klik pada Kemas kini dan mereka akan dimuat turun secara automatik. Juga, perisian akan memasangnya dengan segera. Selepas itu, anda mungkin diminta untuk menghidupkan semula komputer anda.

Lakukan itu, dan semua kemas kini pemandu akan berjaya disimpan. Ini mungkin alat kemas kini pemandu terbaik dalam senarai kami kerana tidak memerlukan pendaftaran atau langkah tambahan. Sekiranya anda menyukai program ini, anda boleh menaik taraf ke premium dan menyokong pembangun, dengan memperoleh beberapa faedah tambahan.

penggalak pemandu

Mengapa Melakukannya Sendiri Apabila Robot Melakukannya Lebih Baik?

Sekarang anda tahu cara memasang pemacu secara automatik pada Windows 10. Ini adalah tugas yang sangat membosankan jika anda melakukannya secara manual. Dengan menggunakan program pihak ketiga, anda akan menjimatkan minit jika tidak berjam-jam semasa mengemas kini pemacu sistem anda.

Apakah alat kemas kini pemandu kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.