Cara Suka Posting di Instagram secara automatik

Semakin banyak orang yang anda ikuti di Instagram, semakin banyak catatan yang akan anda lihat di Suapan Instagram anda. Oleh itu, sekiranya anda mengikuti lebih dari seribu orang di Instagram, anda mungkin akan melalui ratusan gambar yang berbeza setiap hari.

Cara Suka Posting di Instagram secara automatik

Walaupun ini dapat menjadikan Instagramming anda lebih menarik, ia dapat menimbulkan kebencian kepada anda dengan mudah kerana kemungkinan besar anda akan kehilangan beberapa catatan dari rakan baik anda.

Sekiranya anda ingin mengelakkan kesilapan yang teruk kerana tidak menyukai setiap catatan rakan anda, artikel ini sesuai untuk anda.

Suka Posting Seseorang di Instagram secara automatik

Oleh itu, anda tidak mahu membersihkan Umpan Instagram anda dengan berhenti mengikuti beberapa orang tetapi anda juga tidak mahu ketinggalan menyiarkan catatan rakan anda. Kalaulah anda boleh menyukai catatan rakan anda secara automatik dan sama sekali tidak membimbangkannya, bukan?

Kita ada berita baik. Anda boleh melakukannya, dan inilah caranya.

Menyiapkan Bot Instagram yang Menyukai Auto

Sebelum kita memulakan, anda perlu tahu bahawa tutorial ini melibatkan muat turun pihak ketiga. Sebabnya terletak pada kenyataan bahawa Instagram tidak mempunyai ciri seperti automatik yang tersedia. Dari rupa, mereka tidak akan memasukkan ciri ini dalam masa terdekat.

Oleh itu, jika anda tidak mempercayai muat turun pihak ketiga tidak rasmi, anda harus beralih ke kaedah alternatif, yang dijelaskan di bahagian seterusnya.

CATATAN: Kaedah berikut mungkin sukar difahami jika anda tidak biasa dengan pemasangan Github dan manual yang tidak mempunyai antara muka pengguna yang jelas.

Cara Suka Posting di Instagram secara automatik

Dengan cara itu, mari kita mulakan dengan kaedah pertama.

Pada dasarnya, kami akan menyiapkan bot suka auto yang boleh anda gunakan untuk menyukai gambar sebaik sahaja diposkan. Bot pada dasarnya adalah program yang akan anda pasang di komputer anda.

Program ini dibuat oleh gulzar1996 dan anda boleh memuat turunnya secara percuma di Github.

Tetapi bagaimana bot Instagram seperti automatik ini berfungsi?

Program ini berdasarkan skrip yang menjalankan API Instagram setiap 15 minit. API Instagram memeriksa catatan baru dari pengguna yang telah anda tentukan. Pada dasarnya, program ini akan menyegarkan Umpan Instagram anda setiap 15 minit, mengimbasnya, dan mencari ID pengguna tertentu. Setelah mendapat padanan, siaran itu akan disukai secara automatik.

Untuk memastikan bahawa anda mengetahui catatan mana yang disukai, program ini akan memberitahu anda di Slack, jadi anda juga mesti mempunyai akaun Slack.

Inilah yang perlu anda lakukan untuk mengatur semuanya:

  1. Git mengklon program gulzar1996 ke komputer anda.
  2. Pasang npm (Node Package Manager).
  3. Buat fail .env.
  4. Sediakan accessToken, user_id (profil tempat anda ingin menggunakan program ini), dan URL kendur anda.

    Cara Suka Posting di Instagram secara automatik

Anda harus memasukkan saluran Slack yang dikonfigurasikan di medan Slack URL. Di situlah anda akan mendapat pemberitahuan dari aplikasi.

Setelah selesai, jalankan aplikasi dengan memulakan npm, dan tugas anda selesai.

Kaedah Alternatif

Sekiranya anda tidak mahir dengan pemasangan seperti ini atau tidak mempercayainya, anda boleh mencuba kaedah alternatif. Walaupun kaedah ini tidak menyukai catatan Instagram secara automatik, anda boleh menggunakannya untuk mendapatkan pemberitahuan apabila rakan anda telah menyiarkan sesuatu. Dengan begitu, anda tidak akan terlepas gambar atau video rakan anda, dan anda akan dapat menyukainya sebaik sahaja mereka diposkan.

Untuk melakukan ini, kami akan menggunakan fitur terbina dalam Instagram, jadi tidak perlu memuat turun. Inilah yang perlu anda lakukan:

  1. Buka aplikasi Instagram anda.
  2. Navigasi ke profil rakan anda.
  3. Ketik tiga titik - terletak di sudut kanan atas skrin anda.
  4. Ketik Urus Pemberitahuan.

Sebaik sahaja anda melakukannya, anda akan diberi pilihan yang boleh anda siapkan untuk pengguna Instagram khusus ini. Dalam kes ini, anda harus mengaktifkan pilihan Pos dengan mengetuknya.

Sekiranya anda juga ingin diberitahu ketika pengguna Instagram tertentu menyiarkan Cerita Instagram, anda juga harus mengaktifkan pilihan Cerita.

Cara Suka Posting di Instagram secara automatik

Untuk mendapatkan semua pemberitahuan dari pengguna ini, ketuk Dapatkan Semua Pemberitahuan.

Oleh itu, setelah anda melakukannya, anda akan diberitahu setiap kali pengguna Instagram tersebut menyiarkan sesuatu. Klik pada pemberitahuan ini dan anda akan dibawa ke siaran terbaru rakan anda.

Jangan Terlepas Catatan Instagram Lagi

Kami telah menunjukkan kepada anda kaedah yang boleh anda gunakan agar anda tidak terlepas lagi catatan Instagram yang penting. Periksa kedua-duanya sekali lagi dan periksa yang mana yang paling mudah untuk anda gunakan.

Biarkan kami mengingatkan anda lagi bahawa kaedah kedua tidak menyukai siaran dari pengguna yang ditentukan secara automatik tetapi hanya memberitahu anda apabila mereka menyiarkan sesuatu.