Cara Menyegarkan Halaman Web secara automatik

Adakah anda mengikuti acara berita terkini? Mungkin anda memeriksa banyak pasukan sukan kegemaran anda? Sekiranya anda memerlukan berita terkini dari penyemak imbas anda, anda akan terbiasa dengan ikon penyegaran anak panah bulat itu.

Cara Menyegarkan Halaman Web secara automatik

Tetapi siapa yang mempunyai masa untuk menghantar butang penyegaran atau menunggu sehingga skrin menyegarkan dirinya sendiri?

Sekiranya anda ingin mengawal kapan dan bagaimana laman web disegarkan secara automatik, ada beberapa jalan keluar untuk sampai ke sana. Ketahui cara memuat semula halaman web anda secara automatik menggunakan pelbagai penyemak imbas internet dalam artikel ini.

Cara Menyegarkan Halaman Web secara automatik

Dalam dunia yang sempurna, halaman web akan disegarkan secara berkala dengan menetapkan tetapan untuk mengubah frekuensi. Malangnya, penyemak imbas internet tidak begitu berfungsi. Tetapi ada sesuatu yang boleh anda lakukan mengenainya.

Aplikasi dan peluasan menjadikan impian menyegarkan laman web secara automatik menjadi kenyataan. Mereka juga mudah dipasang!

Anda hanya akan pergi ke kedai web penyemak imbas anda atau mencari peluasan yang tersedia untuk "muat semula automatik". Kemungkinan anda mempunyai banyak pilihan untuk dipilih dengan tahap kawalan yang berbeza-beza.

Teruskan membaca untuk mencari Arahan untuk penyemak imbas tertentu.

Cara Menyegarkan Halaman Web secara automatik di Chrome

Google Chrome mungkin tidak dilengkapi dengan alat untuk membolehkan penyegaran semula automatik untuk laman web, tetapi memudahkan untuk menambahkannya.

Sekiranya anda pergi ke Kedai Web Chrome dan mencari "penyegaran semula automatik", anda akan melihat beberapa pilihan tersedia. Untuk contoh ini, mari kita gunakan Refresh Auto Super Simple. Sambungan ini mempunyai ciri seperti dapat mengatur selang tersuai, penyegerakan berbilang peranti, dan pintasan storan tempatan. Untuk memasangnya, ikuti langkah-langkah di bawah:

Langkah 1 - Muat turun Sambungan

 • Pergi ke Kedai Web Chrome

 • Muat turun Refresh Auto Super Simple dengan mengklik butang "Tambahkan ke Chrome"

 • Konfirmasi penambahan dengan menekan butang "Tambah pelanjutan" di tetingkap pemberitahuan

Langkah 2 - Dayakan Sambungan

 • Aktifkan Sambungan dengan mengklik ikonnya di bar alat penyemak imbas anda (jika anda tidak melihatnya, klik pada ikon teka-teki jigsaw untuk melihat sambungan anda dan sematkan)

Langkah 3 - Ubah Tetapan Sambungan

 • Pilih ikon peluasan baru untuk menetapkan selang penyegaran atau untuk menghentikan penyegaran semula laman web automatik

Hanya ingat bahawa anda buat perlu log masuk ke akaun Google anda untuk memuat turun pelanjutan. Anda tidak boleh menggunakan mod penyamaran atau tetingkap tetamu untuk memasangnya.

Cara Menyegarkan Halaman Web secara automatik di Internet Explorer

Versi Internet Explorer yang lebih baru mempunyai pilihan yang membolehkan anda memuat semula halaman web secara automatik. Ini dikuburkan jauh di menu Tetapan dan anda tidak dapat menentukan selang waktu tetapi, beberapa pengguna mungkin menganggap pengaktifan tetapan ini lebih mudah daripada menggunakan aplikasi pihak ketiga.

Lihat cara memulakan:

 1. Lancarkan Internet Explorer.

 2. Pergi ke menu Alat dan kemudian Pilihan Internet.

 3. Pergi ke tab bertanda Keselamatan di kotak Pilihan Internet.

 4. Pilih zon berlabel "Internet".

 5. Tekan butang Level Custom.

 6. Cari pilihan "Benarkan Meta Refresh" dan Dayakannya.

Secara lalai, Internet Explorer tidak mengaktifkan pilihan ini. Oleh itu, jika anda mahu halaman web disegarkan secara automatik secara berkala, anda perlu mengaktifkan fungsi ini.

Cara Menyegarkan Halaman Web secara automatik di Microsoft Edge

Berita buruknya ialah pengguna Microsoft Edge tidak mempunyai pilihan untuk memuat semula halaman web secara automatik di penyemak imbas mereka, sekurang-kurangnya secara asli. Mereka memang mempunyai pilihan untuk menggunakan alat tambah.

Ikuti arahan ini untuk memulakan penyegaran semula halaman di Edge:

 1. Pergi ke Kedai Tambah Microsoft Edge.

 2. Cari alat tambah "auto-refresh".

 3. Pilih add-on dan tekan butang Get.

 4. Sahkan muat turun anda dengan menekan butang "Tambah pelanjutan".

 5. Aktifkan add-on baru dengan menekan ikon di bar alat penyemak imbas.

 6. Pilih selang muat semula dan tekan ikon sekali lagi untuk meminimumkan menu.

Cara Menyegarkan Halaman Web secara automatik di Firefox

Sama seperti penyemak imbas lain dalam senarai ini, Firefox tidak mempunyai fungsi asli untuk memuat semula halaman web secara automatik. Tetapi mereka mempermudah untuk memuat turun pelanjutan untuk fungsi ini. Inilah cara untuk memulakan:

 1. Lancarkan Firefox.

 2. Pergi ke laman web Pengaya Penyemak Imbas Firefox.

 3. Masukkan "muat semula automatik" ke dalam bar carian.

 4. Pilih alat tambah.

 5. Muat turun dan pasangkan pelanjutan.

Antara muka pengguna yang tepat mungkin berbeza-beza bergantung pada tambahan yang anda pilih. Walau bagaimanapun, anda biasanya perlu mengaktifkan / menambahkan add-on ke bar tugas penyemak imbas anda dan klik ikonnya untuk mengakses menu tetapan.

Cara Menyegarkan Halaman Web secara automatik di Safari

Sebanyak pengguna Apple menyukai penyemak imbas Safari, ia memang mempunyai kesalahan - iaitu, kekurangan pilihan penyegaran automatik asli. Walaupun beberapa pengguna mungkin tidak menyedari halaman mereka tidak disegarkan secara automatik, adalah berguna untuk mendapatkannya di tangan.

Nasib baik, pengguna Safari dapat menggunakan peluasan untuk menebus kekurangan ini. Lihat cara mendapatkan ciri ini untuk penyemak imbas anda:

 1. Buka Safari.
 2. Pergi ke App Store.

 3. Cari "penyegaran automatik" di bar carian.

 4. Pilih pelanjutan dan muat turun ke peranti anda.

Beberapa pelanjutan seperti Penyegaran Auto Penyemak Imbas boleh dimuat turun secara percuma. Bagi yang lain, anda mungkin perlu membayar sedikit bayaran muat turun.

Cara Menyegarkan Halaman Web secara automatik di iOS

Sekiranya anda menggunakan peranti mudah alih seperti iPhone atau iPad, Anda selalu dapat melakukan "penyegaran keras" dengan menekan anak panah bulat di bar alamat penyemak imbas. Tetapi sebilangan pengguna mencari pilihan penyegaran yang tidak memerlukan pengasuhan bayi.

Penyelesaian paling mudah adalah menggunakan aplikasi atau pelanjutan untuk penyemak imbas anda.

Tempat anda mendapatkan sambungan bergantung pada penyemak imbas yang anda gunakan pada peranti anda. Sekiranya anda memasang Google iOS di telefon anda, anda perlu pergi ke Chrome App store untuk mencari sambungan. Sebaliknya, jika anda menggunakan Safari, penyelesaian pelanjutan anda mungkin menanti anda di Apple App Store.

Secara amnya, sambungan Google boleh dimuat turun secara percuma. Tetapi anda mungkin perlu membayar sedikit untuk Safari di App store. Semuanya bergantung pada pelanjutan yang anda putuskan untuk mencuba.

Apabila anda menjumpai yang anda suka, tekan butang "Muat turun" dan ikuti arahan untuk memulakan. Sambungan ini tidak terlalu rumit untuk digunakan dan biasanya anda boleh menetapkan selang dengan mengetuk ikon pelanjutan.

Cara Menyegarkan Halaman Web secara automatik di Android

Penyemak imbas pada peranti Android tidak mempunyai fungsi penyegaran automatik untuk penyemak imbasnya. Tetapi anda boleh memuat turun aplikasi untuk mengatasi kekurangan itu.

Jika anda menggunakan Google Chrome, pergi ke Play store dan cari "muat semula automatik". Pilih salah satu dari hasilnya dan pasangkan pada peranti anda. Semudah itu.

Cara Memperbaharui Halaman Web Secara Automatik Setiap Minit

Terdapat beberapa pilihan jika anda mahu halaman web anda disegarkan secara automatik pada selang waktu yang ditetapkan. Yang pertama melibatkan memuat turun pelanjutan untuk penyemak imbas web anda. Jika itu cara yang ingin Anda jalani, kunjungi kedai ekstensi penyemak imbas anda dan cari "muat semula automatik". Terdapat pelbagai pilihan untuk setiap penyemak imbas.

Terdapat beberapa alat dalam talian yang menyatakan bahawa mereka secara automatik memuat semula halaman web untuk anda. Ikuti laman web ini dengan sebilangan garam jika anda memutuskan untuk menggunakannya dan terus anti-virus anda. Sebilangan besar dari mereka adalah laman web pancingan data yang mencari cara untuk menarik anda untuk mendapatkan maklumat.

Cara Menyegarkan Halaman Web Secara automatik dalam JavaScript

Kod halaman penyegaran untuk JavaScript adalah:

document.location.reload ()

Sekiranya anda ingin memaksa memuat semula halaman dari pelayan dan bukannya cache, gunakan kata benar dalam kurungan:

document.location.reload (benar)

Sebaliknya, menggunakan perkataan salah dalam kurungan memuat semula halaman secara automatik menggunakan cache.

Memuat semula tetingkap halaman web menggunakan JavaScript menggunakan:

window.location.reload ()

Sekiranya anda ingin memuatkan semula halaman pada selang waktu yang ditetapkan, anda akan menggunakan fungsi setTimeout dalam skrip:

setTimeout (() => {

window.location.reload (benar);

}, 5000);

Disertakan dalam kod halaman, ini secara automatik memuat semula laman web setiap lima saat. Setiap kali halaman dimuat semula, pemasa yang ditetapkan akan diset semula selama lima saat lagi.

Sekiranya anda hanya mahu fungsi JavaScript memuat semula halaman, itu adalah location.reload ().

Cara Memuatkan Halaman Web secara automatik pada waktu tertentu

Penyegaran automatik adalah salah satu fungsi yang selalu diterima oleh semua orang sehingga tidak lagi tersedia. Dan sayangnya, banyak penyemak imbas kegemaran hari ini tidak memuat semula halaman secara automatik, apalagi menentukan waktu muat semula.

Tetapi itu tidak bermakna anda tidak boleh menyiapkannya!

Anda hanya perlu pergi ke sumber luar untuk mendapatkan halaman web anda untuk memuat semula secara automatik. Semudah pergi ke kedai aplikasi / pelanjutan penyemak imbas anda dan mencari yang anda suka:

 1. Lancarkan penyemak imbas anda.
 2. Pergi ke kedai aplikasi / pelanjutan (Kedai Web Chrome, Firefox Add-Ons, Microsoft Edge Add-ons Store, dll.).
 3. Masukkan "muat semula automatik" di bar carian.
 4. Pilih peluasan.
 5. Ikuti arahan untuk memuat turun dan memasang pelanjutan ke bar alat penyemak imbas anda.

Baca penerangan dengan teliti ketika memilih peluasan. Anda mungkin melihat beberapa hasil, tetapi hanya beberapa, seperti Super Simple Auto Refresh, memberi anda pilihan untuk menetapkan selang khusus untuk menyegarkan halaman.

Cara Menyegarkan Halaman Web Selepas Beberapa Detik

Anda mempunyai beberapa pilihan jika anda ingin memuat semula halaman web setelah beberapa saat. Pergi manual adalah pilihan pertama dan hanya melibatkan menekan ikon muat semula di sebelah bar alamat. Tetapi jika anda ingin mendapatkan tiket ke acara panas atau dalam lelongan yang sengit, itu mungkin membosankan.

Jadi, pilihan nombor dua adalah mencari pelanjutan pihak ketiga untuk penyemak imbas anda.

Nasib baik, itu tidak sukar seperti yang didengar.

Cukup pergi ke kedai aplikasi penyemak imbas anda dan cari penyegar automatik. Sebilangannya mungkin memenuhi caj tagihan sementara yang lain hanya memuat semula setelah selang waktu yang lama, jadi periksa semua pilihan anda sebelum memuat turunnya.

Soalan Lazim Tambahan

Apakah Jalan pintas untuk Menyegarkan Halaman Web?

Sekiranya anda ingin memuat semula halaman tanpa menekan ikon muat semula, berikut adalah beberapa cara untuk melakukannya:

• Tekan kekunci F5 (atau tahan Fn dan tekan F5)

• Control + R (Windows)

• Command + R (Mac)

Menyegarkan paksa laman web adalah pilihan lain yang boleh anda lakukan dengan jalan pintas. Apabila anda memaksa memuat semula halaman, ia akan membersihkan cache halaman semasa. Ini bermaksud bahawa anda hanya melihat versi halaman penyemak imbas yang paling baru. Lihat cara memaksa penyegaran halaman seperti profesional:

• Ikon penyegaran penyemak imbas Control + F5 atau Control + (Windows)

• Command + Shift + R atau Shift + R (Mac, Safari)

Bagaimana Saya Menetapkan Tab untuk Segarkan Secara Auto?

Malangnya, penyemak imbas anda tidak mempunyai keupayaan untuk memuat semula tab individu secara automatik. Tetapi ada penyelesaian untuk fungsi ini.

Pergi ke kedai pelanjutan penyemak imbas dan cari "penyegaran semula tab."

Sambungan seperti Firefox's Tab Auto Refresh oleh Alex menyasarkan tab individu pilihan anda. Setiap penyemak imbas mempunyai peluasan yang serupa dengan Tab Auto Refresh, jadi baca keterangannya terlebih dahulu. Perkara terakhir yang ingin anda lakukan ialah membuang masa memuat turun sesuatu yang tidak anda perlukan.

Biarkan Penyemak Imbas Anda Melakukan Kerja Keras

Kadang-kadang menyegarkan halaman web adalah yang penting antara anda dan kemenangan besar - sama ada tiket ke acara panas atau memenangi lelong. Jangan biarkan penyegaran manual menghalang anda dari impian itu akhirnya menghadiri Comic-Con. Muat turun pelanjutan penyemak imbas yang sukar untuk anda. Kemudian, yang harus anda lakukan ialah duduk dan menunggu giliran anda.

Adakah anda mempunyai cerita peluasan penyegaran automatik yang ingin anda kongsikan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found