Cara Merakam Semua Panggilan secara automatik di Android

Kami semua berada di sana: anda keluar dari telefon dengan wakil khidmat pelanggan yang tidak sopan kasar, atau anda telah membuat janji temu dengan doktor dan anda sudah lupa masa dan tarikh janji temu anda yang seterusnya. Mungkin anda mengambil perniagaan kecil anda, melakukan wawancara melalui telefon, dan perlu merujuk kembali perbincangan di kemudian hari. Apa pun alasannya, merakam panggilan telefon boleh menjadi alat yang berguna untuk melihat kembali — walaupun anda ingin berhati-hati dan memastikan anda mendapat persetujuan sebelum merakam orang lain semasa panggilan telefon.

Cara Merakam Semua Panggilan secara automatik di Android

Terdapat puluhan aplikasi di Play Store yang mampu merakam audio panggilan, tetapi tidak semuanya dapat melakukannya secara automatik. Syukurlah, "Perekam Panggilan Automatik" ada, sebuah aplikasi dengan nama yang sangat harfiah. Namun, jangan biarkan hal itu menghalangi anda: aplikasi ini dipercayai oleh lebih dari 100 juta pengguna Android untuk membantu merakam panggilan masuk dan keluar antara dua pihak. Mari kita lihat semua selok-belok rakaman panggilan telefon secara automatik di Android.

Catatan mengenai Kesahan

Merakam sesiapa sahaja melalui telefon dilengkapi dengan sebilangan besar konsekuensi undang-undang jika anda tidak berhati-hati untuk mendapatkan persetujuan dan mengikuti undang-undang persekutuan dan negeri mengenai rakaman panggilan. Untuk mendapatkan kebenaran, kedua-dua pihak mesti bersetuju dengan panggilan telefon yang dirakam — dan ya, anda juga harus merakam persetujuannya. Cukup mulakan panggilan dengan bertanya kepada pemanggil atau pemanggil lain sekiranya mereka bersetuju untuk dirakam. Untuk kebanyakan panggilan rasmi, seperti temu ramah, ini bukan amalan yang tidak dijangka. Sekiranya pemanggil lain menolak anda, namun hentikan dan hapus rakaman.

Sekiranya anda cuba merakam panggilan perkhidmatan pelanggan, anda mungkin tidak perlu meminta persetujuan. Sebilangan besar perniagaan dan barisan perkhidmatan pelanggan akan memberi amaran kepada anda apabila anda memanggil bahawa anda mungkin dirakam untuk tujuan kualiti. Oleh kerana persetujuan berfungsi dengan dua cara, anda biasanya dapat merakam panggilan anda tanpa rasa bimbang — walaupun sekali lagi, pastikan anda mempunyai pesanan persetujuan tersebut.

Kami bukan peguam, jadi jika anda prihatin dengan hak undang-undang anda mengenai rakaman dan rakaman, pastikan anda memeriksa undang-undang persekutuan dan negeri di kawasan anda dan mencari di sini pemikiran Digital Media Law Project mengenai rakaman panggilan telefon .

Aplikasi untuk Merakam Panggilan Telefon

Kami sudah memberikan cadangan aplikasi kami untuk "Perekam Panggilan Automatik." Bagi sesetengah orang, Perakam Panggilan Automatik mungkin tidak sesuai, jadi berikut adalah beberapa aplikasi perakam panggilan kegemaran kami yang lain di Google Play.

  • Perekam Panggilan Lain (ACR): Namanya agak kurang ajar, tetapi jangan sampai menipu anda — ACR adalah aplikasi yang bagus untuk mereka yang mencari beberapa penyesuaian tambahan di atas apa yang ditawarkan Perekam Panggilan Automatik. Anda dapat mengatur rakaman panggilan automatik atau manual, mengubah format rakaman, menyimpan rakaman di Dropbox atau Google Drive, dan mengecualikan nombor dari daftar rakaman anda. Ini adalah aplikasi yang sangat baik bagi mereka yang ingin mengawal keseluruhan pengalaman rakaman mereka melebihi yang ditawarkan oleh Perekam Panggilan Automatik. Ini adalah muat turun percuma, tetapi untuk versi Pro, anda perlu membayar $ 2.99 untuk lesen Pro.

  • Perekam Panggilan: Perekam Panggilan menawarkan antara muka pengguna yang sangat baik dengan beberapa ciri yang sama seperti yang kita lihat di aplikasi lain, termasuk rakaman panggilan automatik dan sandaran awan. Perekam Panggilan juga menyediakan pensampelan audio berkualiti tinggi, jadi panggilan anda seharusnya terdengar lebih baik daripada perakam lain yang lebih asas. Aplikasi ini disokong iklan dan mempunyai pembelian dalam aplikasi mulai dari $ 9,99.
  • Perakam Panggilan Apple Hijau: Perakam Panggilan Panggilan Hijau Apple adalah salah satu perakam percuma yang lengkap di kedai. Antara muka pengguna tidak sebersih atau mudah digunakan dalam aplikasi ini, tetapi jumlah ciri yang mencukupi menolongnya. Ciri-ciri tersebut merangkumi pilihan rakaman untuk panggilan keluar dan masuk, integrasi Dropbox dan Google Drive secara lalai, pilihan hitam dan putih , dan banyak lagi. Ini adalah pilihan yang bagus, selagi anda tidak keberatan dengan beberapa iklan dalam aplikasi.
  • Google Voice: Jika anda pengguna Google Voice, anda akan senang mengetahui bahawa aplikasi Suara sudah dapat merakam panggilan secara lalai. Aplikasi ini tidak automatik, dan aplikasi hanya dapat merakam panggilan masuk (untuk mencuba dan mengatasi kebimbangan mengenai persetujuan), tetapi ini adalah pilihan yang boleh digunakan dan sangat mudah digunakan. Pergi ke menu tetapan anda di dalam Google Voice, pilih tab Panggilan, dan aktifkan "Pilihan Panggilan Masuk". Sekarang, ketika anda melakukan panggilan di dalam Google Voice, dan anda mengetuk "4" pada pad dail, pesan dari Google akan mengumumkan rakaman telah dimulai. Anda boleh menghentikan rakaman kapan saja dengan mengetuk "4" sekali lagi, dan satu lagi mesej dari Google akan memberitahu pemanggil bahawa rakaman telah berakhir.

Menyiapkan Perakam Panggilan Automatik

Sekiranya anda memutuskan untuk mematuhi cadangan awal kami, Perekam Panggilan Automatik, kami akan memandu Anda mengatur dan menggunakan fitur aplikasi. Mulakan dengan menuju ke Google Play dan memuat turun aplikasi ke telefon pintar anda. Setelah aplikasi dimuat turun dan dipasang, buka untuk memulakan penyediaannya.

Pilihan awal adalah menetapkan tema warna. Ini tidak penting, jadi buat pilihan anda sendiri. Paparan seterusnya akan meminta anda mengaktifkan sandaran awan, baik melalui Dropbox atau Google Drive. Ini akan membolehkan peningkatan kelantangan secara lalai ketika merakam panggilan untuk menjadikan suara audio lebih jelas dan lebih didengar semasa main semula. Setelah membuat pilihan, tekan "Selesai."

Aplikasi ini memerlukan empat kebenaran yang berbeza: merakam audio, membuat dan menguruskan panggilan telefon, mengakses media dan fail pada peranti anda, dan mengakses kenalan. Anda perlu membenarkan keempat-empatnya. Setelah kebenaran ini diaktifkan, anda akan dibawa ke paparan yang hampir kosong dengan dua tab: Peti Masuk dan Disimpan. Di sinilah anda akan mendapat rakaman anda dari panggilan telefon masa depan, tetapi buat masa ini, mari kita pergi ke ikon menu tiga baris di sudut kanan atas paparan anda. Ini akan membuka menu gelongsor di dalam aplikasi, yang membolehkan anda mengakses akaun awan anda, perakam suara yang disertakan, dan yang paling penting, menu tetapan.

Di dalam tetapan, anda akan menemui suis untuk mengaktifkan atau mematikan panggilan automatik pada peranti Android anda. Ini diaktifkan secara lalai ketika anda memasang dan menyiapkan aplikasinya, tetapi mungkin ada kalanya anda tidak mahu mengaktifkannya. Jika ya, masuk ke tetapan dan matikan dan matikan suis. Di bawah ini, maklumat akaun awan anda sekali lagi dipaparkan, diikuti dengan menu tetapan yang lebih mendalam untuk Rakaman, Penapis, Paparan, dan Pemberitahuan. Mari kita perhatikan setiap menu sebelum kita meneruskan:

  • Awan: Sekiranya anda melewatkan penyediaan akaun Google Drive atau Dropbox anda sebelumnya, di sinilah anda dapat menyiapkannya kemudian.
  • Rakaman: Terdapat banyak tetapan dalam menu ini, dan kebanyakannya harus dibiarkan ke keadaan lalai. Sumber audio dapat ditukar antara beberapa pilihan yang berbeza, termasuk mikrofon dan panggilan suara, walaupun yang terbaik adalah membiarkannya di "Komunikasi Suara". Format audio dapat diubah menjadi berbagai jenis file audio, termasuk AAC, AAC2 (diaktifkan secara lalai), dan WAV. Sekiranya telefon anda menghadapi masalah untuk merakam dalam format lalai, Anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menukar jenis fail. Terdapat beberapa togol di sini juga: suis untuk menghidupkan fon pembesar suara anda secara automatik (dinonaktifkan secara lalai), pilihan untuk tidak merakam ketika disambungkan ke Bluetooth (diaktifkan secara lalai), pilihan kelantangan rakaman yang sama yang kami lihat semasa persediaan awal, dan kelewatan rakaman.
  • Penapis: Di sinilah anda dapat memperoleh kemampuan untuk mengecualikan kenalan tertentu dari senarai rakaman automatik. Secara lalai, ACR ditetapkan untuk merakam semua panggilan, dengan ukuran peti masuk 100 rakaman; anda boleh mengubahnya menjadi serendah 5 atau setinggi 1,000 mesej, walaupun yang terakhir memerlukan pembayaran untuk aplikasi versi Pro.
  • Pandangan: Tetapan ini berisi pilihan tema untuk aplikasi yang kita lihat sebelumnya, dengan pilihan antara "Cahaya" dan "Klasik (gelap)." Anda juga boleh mengubah bahasa aplikasi, dan menunjukkan atau menyembunyikan subjek rakaman panggilan di peti masuk anda.
  • Pemberitahuan: Hanya tiga pilihan yang mengisi menu "Pemberitahuan" - panggilan baru, yang memberi Anda pemberitahuan ketika panggilan baru masuk, tunjukkan pemanggil, yang mengungkapkan perincian pemanggil dalam pemberitahuan panggilan baru itu, dan setelah panggilan (dinonaktifkan secara lalai), yang akan memberikan anda ringkasan rakaman rakaman panggilan sebelumnya setelah selesai rakaman tersebut.

Terdapat beberapa tetapan lain di dalam Perekam Panggilan Automatik termasuk: pemain mana yang akan memainkan rakaman anda dari dalam aplikasi, tempat rakaman disimpan di peranti atau kad SD anda, dan pilihan untuk membeli versi Pro dari Play Store dengan harga $ 6,99 .

Sebahagian besarnya, kebanyakan tetapan boleh diserahkan ke keadaan lalai mereka, walaupun tetapan penapis akan menjadi penting untuk merekam hanya kenalan atau pemanggil terpilih. Dari persediaan pertama, setelah izin diaktifkan, Rakaman Panggilan Automatik siap dirakam. Cara terbaik untuk mengujinya pada peranti anda adalah dengan menghubungi rakan dan melihat bagaimana rakaman kedengaran pada peranti anda. Sekiranya rakaman tidak disimpan atau rosak, anda mahu menukar format rakaman seperti yang diperincikan di atas; bagi kebanyakan orang, membiarkannya di AAC2 adalah pertaruhan terbaik mereka.

***

Merakam panggilan di Android sangat mudah, dengan lebih dari selusin pilihan padat tersedia untuk merakam dan merakam panggilan secara automatik. Perekam Panggilan Automatik adalah salah satu pilihan kegemaran kami berkat pelbagai tetapan, alat sandaran awan, dan ketersediaan sebahagian besar ciri tanpa membayar $ 6,99 untuk versi premium penuh.

Dan sementara Perekam Panggilan Automatik adalah pilihan yang disyorkan, kami juga berpendapat bahawa memeriksa mana-mana atau semua aplikasi yang kami senaraikan dalam senarai di atas juga akan membuat anda merasa puas, sama ada anda mahu merakam panggilan secara automatik atau manual. Ingatlah untuk merakam orang lain di talian setelah mereka memberikan persetujuan, dan untuk menamatkan panggilan telefon atau rakaman jika mereka tidak - peguam dan mahkamah mengambil serius perkara seperti ini, dan kami tidak suka melihat apa-apa pembaca mendarat di air panas melalui rakaman telefon.

Ingin memainkan beberapa RPG luar talian yang hebat pada Android anda? Lihat senarai kami untuk yang terbaik dari yang terbaik!

Atau, mungkin anda mahu bermain lebih daripada sekadar RPG luar talian? Kami juga mempunyai catatan blog untuk itu!

Adakah anda mencari telefon Android baru? Kami mempunyai senarai model telefon Android baru yang paling murah dan terbaik. Mana yang menjadi kegemaran anda?

Atau, mungkin anda mahukan tablet? Inilah senarai kami!

Pengekodan boleh menjadi sukar, dan memerlukan banyak masa dan wang untuk mendapatkan ijazah dalam bidang itu. Mungkin anda hanya ingin pakar dalam mengekod aplikasi Android. Sekiranya demikian, ada buku hebat dan murah yang menerangkan secara terperinci cara menulis kod. Lihatlah.