Cara Membalas Teks secara automatik pada iPhone

Sekiranya anda memandu dan tidak mahu orang menganggap anda mengabaikan teks anda, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menyiapkan ciri balasan automatik di iPhone anda. Ciri ini memungkinkan untuk membalas teks tanpa membahayakan diri sendiri atau orang lain dengan menghantar SMS semasa memandu.

Cara Membalas Teks secara automatik pada iPhone

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menyiapkan balasan automatik ketika memandu dan fitur yang berkaitan, seperti cara mematikan peringatan teks semasa memandu.

Cara Menyiapkan Balasan Auto pada iPhone

Anda perlu menyediakan balasan automatik terlebih dahulu agar tidak mengganggu anda ketika anda sibuk. Fungsi ini dibina dalam iOS, jadi memerlukan kurang dari satu minit untuk mengkonfigurasi balasan automatik semasa memandu di iPhone anda.

Pertama, mari tambahkan Jangan Ganggu ke Pusat Kawalan untuk pengurusan yang mudah.

 1. Pilih Tetapan pada iPhone anda
 2. Kemudian ketik Pusat Kawalan

 3. Tatal ke bawah dan ketik ikon hijau di sebelahnya Jangan Ganggu Semasa Memandu untuk menambahkannya ke Pusat Kawalan

Anda sekarang akan dapat berpusing dengan cepat Jangan Ganggu Semasa Memandu hidupkan atau matikan mengikut keperluan. Seterusnya, kita perlu mengatur tetapan mesej dan balasan.

Ikuti langkah berikut untuk melakukannya:

 1. Buka Tetapan pada iPhone anda
 2. Ketik Jangan ganggu

 3. Tetapkan aktifkan ke Secara manual, Semasa Disambungkan ke Bluetooth Kereta, atau Secara automatik

 4. Kemudian tetapkan Balas automatik ke ke Semua Kenalan, Terkini, Kegemaran, atau Tiada sesiapa

 5. Anda boleh memperibadikan Mesej balasan automatik atau biarkan balasan automatik lalai: "Saya memandu dengan Jangan Ganggu dihidupkan. Saya akan melihat mesej anda ketika saya sampai ke tempat yang saya tuju. "

Walaupun langkah-langkah ini mengkonfigurasi iPhone anda untuk membalas secara automatik semasa memandu, anda mungkin ingin menetapkan parameter yang lebih spesifik seperti menetapkan iPhone anda agar hanya mengirim teks balasan automatik kepada orang di kenalan anda, bukan orang yang anda tidak kenal.

Inilah cara mengkonfigurasi tetapan balasan automatik anda untuk hanya menghantar mesej kepada orang tertentu:

 1. Buka Tetapan pada iPhone anda
 2. Ketik Jangan ganggu

 3. Tatal ke bawah dan ketik Balas Automatik Ke

 4. Pilih siapa yang anda mahu Balas Automatik Ke dari pilihan ini: Tiada sesiapa, Terkini, Kegemaran, atau Semua Kenalan

Setelah dikonfigurasi, semua yang perlu anda lakukan ialah hidupkan Jangan ganggu setiap kali anda masuk ke dalam kereta.

Balas Auto ke Panggilan pada iPhone Anda

Adakah anda tahu bahawa anda juga boleh membalas secara automatik panggilan pada iPhone anda?

Ia berfungsi dengan cara yang sangat serupa untuk membalas mesej. Sekiranya anda tidak mahu membiarkan telefon berdering atau menghantar pemanggil ke mel suara, balasan automatik adalah pilihan yang bagus. Tidak automatik kerana anda perlu memilih Mesej semasa panggilan masuk, tetapi lebih baik daripada harus menjawabnya.

Mari kita sediakan terlebih dahulu:

 1. Buka Tetapan pada iPhone anda
 2. Ketik Telefon aplikasi

 3. Ketik Balas dengan Teks

Sudah tentu, anda boleh menyimpan jawapan lalai untuk 'Balas Dengan Teks' atau anda boleh menulis sendiri.

Kemudian, apabila panggilan masuk, pilih Mesej di atas butang Terima pada iPhone anda untuk membalas dengan jawapan siap yang anda konfigurasikan. Cukup pilih mesej di tetingkap pop timbul dan sahkan.

Hentikan Makluman Panggilan iPhone atau Teks Semasa Memandu atau Sibuk

Sekiranya anda cuba menavigasi jalan-jalan bandar yang sibuk, perkara terakhir yang anda mahukan adalah diganggu oleh panggilan atau teks masuk.

Fungsi Jangan Ganggu yang sama yang telah kita gunakan dapat membantu di sini. IPhone mempunyai tetapan khusus untuk Jangan Ganggu Semasa Memandu dan kita boleh menggunakannya di sini.

Pertama, mari kita tambahkan ke Pusat Kawalan.

 1. Pilih Tetapan pada iPhone anda.
 2. Ketik Pusat Kawalan

 3. Pilih ikon hijau di sebelah Jangan Ganggu Semasa Memandu untuk menambahkannya ke Pusat Kawalan

Kemudian, semasa memandu, sapu ke atas untuk membuka Pusat Kawalan dan pilih ikon kereta untuk memulakan Jangan Ganggu Semasa Memandu. Semasa anda bergerak, telefon harus mengesannya dan berhenti mengganggu anda dengan amaran panggilan telefon atau isyarat teks.

Menyiapkan balasan automatik ke teks di iPhone berguna jika anda sering bepergian atau sering berada dalam situasi ketika anda tidak mahu, atau tidak dapat, menjawab teks atau panggilan.