Ulasan AVG AntiVirus Percuma 2014

Ulasan AVG AntiVirus Percuma 2014

Gambar 1 dari 4

AVG AntiVirus Percuma 2014

AVG AntiVirus Percuma 2014
AVG AntiVirus Percuma 2014
AVG AntiVirus Percuma 2014

Antara muka AVG jelas terinspirasi oleh Windows 8, walaupun ironinya ia hanya berjalan di desktop. Iklan besar yang tergantung di bahagian bawah tetingkap utama berfungsi sebagai peringatan yang tajam bahawa ini adalah produk percuma - dan setelah anda mula mengklik, anda dapati banyak jubin hanya membuka iklan lebih lanjut untuk pelbagai produk berbayar AVG. Lihat juga: antivirus percuma terbaik 2014.

Pelbagai ciri yang sebenarnya ada dan berfungsi cukup asas, walaupun lebih luas daripada yang ditawarkan oleh Microsoft Windows Defender. Ringkasnya, anda mendapat akses malware untuk mengimbas fail dan e-mel tempatan, serta Surf-Shield AVG, yang mencari laman web dan laman web pancingan data yang berniat jahat. Ini menggunakan analisis paket dan bukannya model pemalam, jadi ia harus berfungsi dengan penyemak imbas mana pun.

Anda juga mendapat alat penyulitan Data AVG, ditambah "penghancur" untuk menghapus fail sensitif secara kekal, tetapi terdapat sebilangan besar utiliti perisian percuma yang mampu melakukan perkara yang sama.

AVG AntiVirus Percuma 2014

Untuk pengimbas percuma, keberkesanan AVG tidak buruk: dalam ujian perisian hasad kami, ia melindungi kami daripada 93% ancaman. Itulah pembisik di belakang [a href = ”/ reviews / software / 387166 / avast-free-antivirus-2014 ″] Avast's Free Antivirus 2014, tetapi kukuh 11% di hadapan Microsoft Defender Microsoft. AVG juga tenang ketika ujian positif palsu kami, memperoleh skor 98% - walaupun, sekali lagi, Avast berjaya mendahului.

AVG mengalami sedikit kemerosotan dalam ujian respons kami: dalam penanda aras aplikasi kami, ia memperoleh 80% perlahan berbanding Windows Defender. Dengan harga 333MB, pakej ini adalah yang paling ringan di sini, walaupun hanya ada 10MB antara AVG dan tawaran percuma Avast yang lebih menyenangkan.

Biar adil: edisi AVG AntiVirus ini tidak memerlukan sebarang kos, ia menawarkan lebih banyak ciri daripada Windows Defender, dan melakukan tugas yang lebih baik untuk memintas perisian hasad; kita tidak boleh mengeluh tentang perkara itu. Menavigasi antara muka iklan-iklannya meninggalkan rasa masam di mulut, bagaimanapun, sekurang-kurangnya sehingga anda mengetahui apa itu. Tidak perlu melalui ini apabila Avast lebih senang digunakan dan lebih berkesan.

Perincian

Subkategori perisian Keselamatan internet

Sokongan sistem operasi

Sokongan sistem operasi lain Windows 8