Cara Membuat Sandaran Samsung Galaxy S7

Pada masa ini, telefon kita pada dasarnya mengandungi seluruh kehidupan kita dalam satu pakej mudah alih yang mudah. Foto percutian, penjejakan lokasi, tiket wayang, kad debit dan kredit, mesej dari orang tersayang — semua perkara dalam hidup kita telah dikurangkan menjadi satu kepingan logam dan kaca panjang yang kita bawa ke mana sahaja kita pergi. Apabila anda memikirkannya, ia sangat luar biasa - tetapi juga sangat berbahaya. Kehilangan telefon bimbit bermaksud kehilangan ingatan, maklumat kewangan, bentuk komunikasi kita. Tetapi kemalangan berlaku, dan kebanyakan telefon tidak dapat dihancurkan. Anda boleh memecahkan, kehilangan, atau mencuri telefon anda sekelip mata - itulah sebabnya sangat penting untuk memastikan telefon anda disandarkan, lebih baik di dalam dan di awan. Sekiranya anda menggunakan tepi Galaxy S7 atau S7 , anda akan gembira mengetahui bahawa terdapat banyak pilihan untuk membuat sandaran peranti Samsung anda. Bagi pengguna yang tidak menggunakan Verizon, Samsung mengemas perkhidmatan sandaran mereka sendiri, Samsung Cloud, dengan kemas kini Android 7.0 Nougat untuk telefon anda. Samsung Cloud menawarkan hampir setiap pilihan sandaran di bawah terik matahari. Dengan storan percuma 15GB, anda boleh membuat sandaran mesej teks, foto, nota, janji temu, dan banyak lagi. Ini bagus untuk majoriti pengguna Galaxy S7, tetapi bagi kita di Verizon (termasuk saya sendiri), kita mesti mencari pilihan sandaran kita di tempat lain. Nasib baik untuk kita semua, terdapat banyak aplikasi dan penyelesaian yang dapat menjimatkan hari sekiranya dan ketika peranti anda akhirnya menendang baldi.

Cara Membuat Sandaran Samsung Galaxy S7

Tidak kira syarikat penerbangan yang anda gunakan, menyandarkan kelebihan S7 atau S7 anda, baik secara tempatan dan ke awan, sangat mudah. Mari kita lihat beberapa penyelesaian sandaran yang paling popular untuk pengguna S7, dan cara menyiapkan sandaran anda.

Yang terbaik

scloudinstructions

Awan Samsung

Untuk semua pengguna Galaxy S7 yang tidak menggunakan Verizon sebagai pembawa mereka, anda pasti ingin mencuba Samsung Cloud terlebih dahulu untuk keperluan sandaran anda. Aplikasi ini pada mulanya dilancarkan pada Galaxy Note7 yang tidak bernasib baik, dan datang ke garis Galaxy S7 awal tahun ini dalam kemas kini Android 7.0 Nougat. Samsung Cloud dibina secara langsung ke dalam perisian Samsung sendiri, jadi aplikasi yang dikembangkan oleh Samsung seperti Kalendar dan Kenalan akan kembali ke Cloud tanpa anda perlu bersusah payah dengan pengaturan yang rumit. Untuk mengaktifkan Cloud, yang harus anda lakukan adalah memasukkan menu tetapan anda dan mencari "Awan dan Akaun." Dari sana, anda boleh memilih "Samsung Cloud" dan menyegerakkan maklumat dan data aplikasi anda kembali ke pelayan Samsung. Anda juga dapat menggunakan menu ini untuk melihat dan mengelola data yang disandarkan, dan memulihkan data yang mungkin hilang. Samsung Cloud menggunakan ID Samsung, jadi jika anda belum mendaftar ke perkhidmatan akaun Samsung sendiri, anda harus melakukannya sebelum menyiapkan Samsung Cloud. Nasib baik, cepat, percuma dan mudah.

SamsungCloud_Main_1_1

Setelah diaktifkan, Samsung Cloud mengurus sandaran bagi pihak pengguna, mengaktifkannya apabila telefon dipasang dan menggunakan WiFi. Semua berlaku di latar belakang, jadi anda tidak perlu risau telefon anda terganggu oleh perkhidmatan Samsung dan tidak dapat digunakan. Samsung Cloud akan menyimpan sebahagian besar tetapan telefon anda untuk anda, termasuk penanda halaman internet anda, log telefon, pesanan SMS dan MMS, foto, tata letak layar utama, dan tetapan. Perkhidmatan Cloud mereka juga membolehkan anda menyegerakkan perubahan di semua peranti, jadi menghapus foto pada satu peranti akan dibawa ke setiap peranti lain.

Alternatif

Samsung Cloud adalah salah satu kaedah terbaik untuk sandaran anda, tetapi jika anda tidak mahu mendaftar ke perkhidmatan akaun Samsung, atau anda lebih suka menggunakan aplikasi bukan Samsung yang dimuat turun dari Play Store, anda mungkin ingin melihat yang lain kaedah sandaran.

pemacu belakang42

Google Drive

Sekiranya anda berada di pinggir Verizon Galaxy S7, atau anda tidak mahu menggunakan perkhidmatan Cloud Samsung, anda mempunyai beberapa pilihan untuk keperluan sandaran anda. Pilihan terbaik seterusnya untuk membuat sandaran aplikasi, kenalan, dan tetapan peranti anda adalah dengan menggunakan perkhidmatan sandaran yang terdapat di dalam Google Drive. Fungsinya hampir sama dengan perkhidmatan Cloud Samsung, tetapi dapat digunakan di mana-mana telefon atau tablet dan menyegerakkan aplikasi dan tetapan sistem seperti kata laluan WiFi. Perkhidmatan sandaran sangat mudah untuk disiapkan: di dalam aplikasi Google Drive adalah pilihan untuk membuat sandaran. Dari sana, anda boleh menyediakan sandaran baru atau melihat sandaran semasa anda untuk seluruh perpustakaan peranti Android anda, termasuk kelebihan Galaxy S7 anda.

pemacu semula2

Google Drive, seperti Samsung Cloud, membuat sandaran setiap kali anda disambungkan ke WiFi dan telefon anda dicas lebih dari satu jam. Aplikasi ini membuat sandaran secara senyap, jadi anda tidak pernah melihat pemberitahuan bahawa cadangan telah dimulakan atau telah dimulakan. Malangnya, Google Drive tidak membuat sandaran hampir sama seperti Samsung Cloud, walaupun ia menawarkan 15GB storan percuma yang sama seperti yang anda lihat pada penyelesaian sandaran Samsung. Anda tidak akan dapat menyandarkan foto, video, pesanan teks dan log panggilan anda di platform Google. Nasib baik, jika anda memilih untuk menggunakan Google Drive untuk sandaran anda, terdapat banyak aplikasi tambahan yang akan membuat sandaran yang hilang.

pemacu semula12

Sandaran dan Pemulihan SMS

Sandaran dan Pemulihan SMS adalah salah satu aplikasi yang anda akan tertanya-tanya bagaimana anda pernah hidup sebelum anda menggunakannya. Terima kasih kepada aplikasi ini, saya mempunyai perbualan SMS sejak 2015 - dan saya telah menukar telefon dua kali sejak itu! Aplikasi ini cukup bersih dari segi reka bentuk, dan walaupun bukan aplikasi paling menarik yang pernah anda lihat, aplikasi ini lebih berguna. Dengan penarafan 4.5 bintang yang kuat di Google Play dan lebih daripada 10 juta muat turun sejak pertama kali dimuat naik ke Play Store, Sandaran dan Pemulihan SMS adalah aplikasi yang sempurna untuk menyimpan kedua-dua mesej teks dan log panggilan anda dari bencana.

smscombines

SMS Backup adalah aplikasi yang sangat mudah digunakan. Setelah memasang dan melancarkan aplikasi, anda akan diberi beberapa pilihan: Sandaran, Pulihkan, Pindahkan, Lihat Sandaran, dan Kelola Ruang. Menyiapkan sandaran cepat dan jelas, memberi anda pilihan untuk membuat sandaran dan tempat menyimpan fail. Anda boleh memilih perbualan tertentu untuk disimpan, atau anda boleh membuat sandaran semua log sembang di telefon anda. Sandaran juga memberi anda kemampuan untuk memilih sama ada MMS dan emoji disertakan dalam sandaran mesej anda. Lokasi sandaran dapat disimpan secara tempatan di telefon anda dan di awan; Sandaran SMS mengesyorkan membuat sandaran ke Dropbox atau Google Drive dan bukannya membuat sandaran secara tempatan, tetapi bernasib baik, anda boleh melakukan kedua-duanya. Setelah menyimpan sandaran pertama, anda dapat mengaktifkan simpanan bulanan automatik, yang dilakukan semasa anda memasang dan menggunakan WiFi.

Fungsi pemulihan aplikasi berfungsi sama. Anda memilih perkara yang anda mahu pulihkan — log panggilan, mesej teks, dan mesej gambar — dan boleh memilih untuk mengembalikan sebahagian cadangan sahaja untuk menjimatkan masa. Memulihkan data yang disandarkan memerlukan sedikit masa, jadi anda lebih baik memulihkan data anda dalam semalam. Perlu juga diperhatikan bahawa, untuk memulihkan pesanan teks anda pada Android 4.4 atau lebih tinggi, anda perlu mengaktifkan SMS Backup sebagai aplikasi SMS lalai anda. Walaupun anda masih akan menerima pesanan teks, anda tidak akan dapat melihat atau membalasnya sehingga pemulihan selesai. Semua alasan lain untuk menetapkan pemulihan dalam sekelip mata.

smsback1

Akhirnya, aplikasi ini membolehkan anda memindahkan sandaran melalui rangkaian WiFi Direct antara dua peranti, walaupun fungsi serupa dapat diperoleh dengan hanya menggunakan pilihan sandaran Dropbox atau Google Drive, atau dengan memindahkan fail sandaran tempatan anda (yang disimpan sebagai fail .xml ) ke PC anda, dan kemudian ke peranti baru anda. Secara keseluruhan, saya telah menggunakan aplikasi ini selama bertahun-tahun tanpa kesalahan. Saya tidak pernah mengalami pemulihan atau mengalami masalah, dan telefon membenarkan anda menggunakan aplikasi SMS apa pun di Galaxy S7 anda dan masih menyimpan mesej sandaran.

Foto Google

Foto Google adalah salah satu aplikasi pengurusan foto terbaik di luar sana. Aplikasi ini bukan hanya galeri dan penyunting foto, tetapi juga menyediakan perkhidmatan sandaran foto terbaik di Android. Apa yang menjadikan Foto begitu hebat adalah kesederhanaan perkhidmatan. Foto Google tidak hanya akan membuat sandaran foto anda dari semua peranti Android anda, termasuk Galaxy S7 anda — ia akan melakukannya dengan pantas dan, bagi kebanyakan pengguna, secara percuma. Walaupun aplikasi tidak dihantar secara lalai di Galaxy S7 atau S7 edge anda, aplikasi ini tersedia sebagai muat turun percuma dari Google Play, dan juga dapat dilihat di photos.google.com. Sama seperti perkhidmatan sandaran Google Drive, Foto Google menggunakan had storan Drive anda — yang memberi anda perkongsian foto dan video resolusi maksimum 15 GB percuma.

Foto Google

Tetapi Google melangkah lebih jauh dengan sistem sandarannya. Foto Google memberi anda pilihan untuk memuat naik foto anda dalam versi Berkualiti Tinggi atau Tidak Mampat. Bagi kebanyakan pengguna, tetapan berkualiti tinggi — yang memungkinkan hingga 16MP foto dan video yang ditangkap pada 1080p — akan lebih dari cukup baik untuk sandaran tanpa had percuma. Untuk jurugambar, videografer, atau pengguna lain yang perlu melihat failnya tanpa kompres, jumlah foto akan dibandingkan dengan jumlah simpanan Drive anda, yang bermaksud anda boleh meningkatkan simpanan 100GB dengan hanya beberapa dolar sebulan, dan memilih untuk membeli sebanyak sepuluh terabyte penyimpanan awan dari Google untuk harga rendah industri.

sandaran

Menyiapkan Foto adalah mudah — ketika pertama kali melancarkan aplikasi, anda akan diberi arahan untuk membuat sandaran rol kamera anda. Anda juga boleh membuat sandaran fail dan folder anda yang lain pada peranti anda, termasuk muat turun dan gambar yang disimpan dari mesej teks, yang menjamin bahawa setiap meme lucu yang pernah anda terima akan disimpan selama-lamanya. Dalam pengalaman saya menggunakan Foto Google, saya menganggapnya sebagai salah satu aplikasi pengurusan foto dan sandaran terbaik di Android. Gambar, sama ada tangkapan skrin, foto, atau video, cepat dimuat naik ke perkhidmatan selagi anda menggunakan WiFi. Anda juga dapat mengaktifkan muat naik mudah alih dalam tetapan, untuk memiliki akses ke foto Anda secepat mungkin, tetapi itu akan dikira dengan had data anda pada pembawa anda. Foto Google juga mempunyai pilihan untuk menghapus Foto yang disandarkan sebelumnya dari peranti anda, yang membantu menjaga penyimpanan anda bersih dan bersih dari kekacauan. Saya dapati perkhidmatan ini berfungsi dengan baik, dan aplikasi tidak pernah memadam foto yang tidak disandarkan secara tidak sengaja. Dari antara muka yang direka dengan baik hingga operasi yang dilengkapi sepenuhnya, Foto Google adalah salah satu aplikasi terbaik di Play Store untuk membuat sandaran foto. Ini selalu menjadi salah satu aplikasi pertama yang saya pasang pada telefon baru, dan ia berfungsi dengan hebat di tepi Galaxy S7 saya.

Awan Verizon

Verizon Cloud adalah pilihan yang bagus untuk pengguna Verizon Galaxy S7 yang ingin membuat sandaran data mereka sambil memastikan perkhidmatan sandaran mereka terhad pada aplikasi tunggal. Ia tersedia di mana-mana telefon pintar Verizon, dan juga alasan Samsung Cloud disekat dari tepi Galaxy S7 dan S7 yang berasaskan Verizon. Dalam ujian saya, saya mendapati Verizon Cloud bagus untuk menyandarkan sebahagian besar perkara yang sangat diperlukan oleh kebanyakan pengguna: dokumen, muzik, foto, video, mesej teks, dan lain-lain. Saya tidak fikir bahawa Verizon Cloud sama sekali aplikasi yang teruk, tetapi sangat terhad jika anda membandingkannya dengan pilihan lain dalam senarai ini.

vzcloud4

Batasan terbesar Verizon adalah jumlah ruang simpanan yang tersedia untuk setiap pengguna. Tahap percuma mereka hanya menawarkan penyimpanan 5GB untuk foto, video, mesej teks, dan maklumat lain tidak cukup pada era kita hidup. Video sahaja dapat mengisi 5GB dalam masa kurang dari satu jam dari waktu rakaman; lebih rendah lagi jika anda merakam dalam resolusi lebih tinggi seperti 4K, yang boleh dilakukan oleh Galaxy S7. Verizon menawarkan tahap storan yang serupa dengan Google Drive, termasuk 25GB untuk $ 2.99 / bulan, 250GB untuk $ 4.99 / bulan, dan keseluruhan penyimpanan terabyte dengan harga $ 9.99 / bulan. Walaupun harga yang terakhir dibandingkan dengan Google Drive, Drive menawarkan 100GB dengan harga hanya $ 1,99 sebulan, melepasi pelan termurah Verizon sebanyak satu dolar sebulan sambil menawarkan empat kali simpanan. Dan sementara Google Drive tidak cukup membuat sandaran semua yang diliputi oleh aplikasi Cloud Verizon, kedua-dua aplikasi tambahan yang disebutkan di sini — Sandaran SMS dan Foto Google — gunakan storan Google Drive anda untuk menyimpan maklumat mereka. Tidak masuk akal untuk membayar ruang tambahan pada perkhidmatan Verizon apabila Google menawarkan lebih banyak dengan lebih sedikit.

vzcloud2

Sekiranya anda tidak mahu membuat sandaran video panjang atau perpustakaan besar foto, Cloud Verizon bukanlah perkhidmatan yang buruk. Platform ini secara automatik membuat sandaran data yang tidak dilindungi di hujung Google tanpa aplikasi yang berasingan: untuk merangkumi setiap aplikasi yang disokong oleh Verizon Cloud, anda harus menggunakan Google Drive, Google Music, Google Photos, dan SMS Backup and Restore, dan masih tidak akan merangkumi dokumen telefon anda, yang mesti anda muat naik secara manual ke Google Drive. Cloud Verizon juga mempunyai kemampuan untuk mencetak foto dari pustaka sandaran anda dan membuat hadiah menggunakan bahan dari awan. Ini sebenarnya gimik kecil yang kemas untuk mengikuti aplikasinya, walaupun saya sendiri tidak dapat menguji ciri tersebut.

vzcloud12

Secara keseluruhan, Verizon Cloud adalah pilihan yang bagus untuk pengguna Galaxy S7 yang mahukan pilihan sandaran mereka digabungkan menjadi satu aplikasi. Sangat disayangkan bahawa tawaran Cloud Verizon sendiri tidak dapat ditandingi oleh Samsung atau Google, dan sangat mengecewakan bahawa Verizon menyekat perkhidmatan cloud Samsung sendiri dari peranti mereka untuk berusaha membuat pelanggan mereka. Ini memberitahu bahawa Verizon mempunyai arahan di dalam tetapan aplikasi mereka sendiri tentang cara menonaktifkan Verizon Cloud pada peranti Android; tidak ada alasan yang baik untuk aplikasi me-terlalu ini wujud pada telefon Samsung yang sudah menawarkan Samsung Cloud. Oleh itu, bagi kita yang tidak boleh (atau tidak mahu) menggunakan Samsung Cloud, saya mengesyorkan agar tetap berpegang pada laluan Google Drive, walaupun memerlukan banyak aplikasi untuk mencapai kemampuan yang sama. Secara keseluruhan, anda hanya akan lebih gembira dengan prestasi perisian Google sendiri — ditambah, ia membuat anda tidak terikat dengan syarikat penerbangan.

***

Tidak ada kekurangan pilihan untuk cara membuat sandaran Galaxy S7 atau S7 edge anda ke cloud. Sama ada telefon anda mempunyai akses ke perkhidmatan sandaran baru Samsung, anda masih dapat mencari jalan keluar dan aplikasi pihak ketiga — banyak dari mereka yang ditawarkan oleh Google — untuk menyandarkan maklumat peranti anda ke awan. Oleh itu, dengan panduan ini lengkap dan telefon anda disandarkan ke awan, anda boleh dengan mudah mengetahui foto, video, muzik anda, dan banyak lagi yang selamat dan terjamin di awan.