Cara Memadamkan Akaun Badoo anda

Dengan temu janji moden yang terdiri daripada Tinder, Bumble, Hinge, dan aplikasi temu janji percuma yang lain, orang sering melupakan pendahulu seperti Match, eHarmony, dan Badoo.

Cara Memadamkan Akaun Badoo anda

Ditubuhkan pada tahun 2006, platform ini tersedia di lebih 190 negara di seluruh dunia, diterjemahkan ke dalam 47 bahasa, dan merupakan salah satu aplikasi temu janji yang paling kerap digunakan di seluruh dunia. Ini adalah aplikasi jenis freemium, yang bermaksud bahawa ia termasuk pembelian dalam aplikasi di samping muat turun percuma.

Maksud Badoo adalah agar orang berinteraksi dengan mereka di kawasan mereka dan (jika keadaan berjalan lancar) mengatur tarikh antara satu sama lain. Terdapat beberapa ciri yang berbeza, seperti bertemu orang di sekitar, mencari pengguna di kawasan yang berlainan di seluruh dunia, perjumpaan (yang hanya berlaku untuk orang di kawasan anda), dan akhirnya sembang video, yang dapat memanfaatkan pengguna untuk terlibat dengan satu sama lain setelah bercakap sebentar.

Pengguna membuat profil dengan memuat naik gambar diri mereka, membuat bio yang menggambarkan mereka dan menyatakan keperibadian mereka, dan juga berkongsi minat dan rakan yang sama dalam platform. Mereka yang membayar untuk pembelian dalam aplikasi memperoleh lebih banyak lagi ciri. Ciri-ciri premium ini (dikenali sebagai "Kekuatan Super") merangkumi yang berikut:

  • Peningkatan Penglihatan: Ini meletakkan foto profil anda di halaman depan aplikasi, yang dikenali sebagai panel Spotlight, jadi anda akan menarik lebih banyak perhatian dari calon pelamar.
  • Lihat Suka Anda: Seperti kebanyakan aplikasi temu janji, membayar langganan bulanan Badoo membolehkan anda melihat siapa yang menyukai profil anda, memberi anda peluang pada pertandingan yang dijamin.
  • Sembang Popular: Pengguna premium boleh berinteraksi secara langsung dengan orang yang paling popular di aplikasi.
  • Sorotan Mesej: Fungsi ini membolehkan anda menonjolkan mesej anda, mendorongnya ke bahagian atas kotak masuk pertandingan anda.
  • Mod Tidak Terlihat: Mod yang tidak kelihatan membolehkan anda melayari aplikasi tanpa dapat dilihat oleh pengguna lain, jadi anda boleh melihat apa yang ditawarkan oleh aplikasi tersebut tanpa meletakkan profil anda di luar sana untuk dilihat oleh dunia.

Tidak kira sama ada anda menggunakan versi percuma atau berbayar, aplikasi ini adalah kaedah yang sesuai untuk bertemu dengan orang lain yang berminat dengan perkara serupa seperti anda.

Memadamkan Akaun Badoo Anda

Walaupun aplikasinya bagus untuk bertemu orang baru, ada kalanya anda mungkin mahu menghapus aplikasi temu janji Badoo. Ini mungkin kerana anda telah menemui seseorang atau hanya kerana anda bosan dengan aplikasinya. Atau, ini mungkin kerana aplikasi ini sering dilaporkan mempunyai tindakan privasi yang buruk, yang bermaksud data anda berisiko berterusan. Walau apa pun sebabnya, panduan ini ada di sini untuk menunjukkan cara menghapus akaun Badoo anda dengan baik.

Kerana Badoo tersedia di semua jenis platform yang berbeza seperti Android, iOS, PC, dan Mac, ada beberapa cara untuk menghapus akaun anda. Panduan ini akan merangkumi semuanya.

Sebelum kita mulakan, perhatikan bahawa akaun anda tidak akan segera dihapus. Sebaliknya, ia melalui tempoh penyahaktifan selama 30 hari. Walaupun tidak ada yang dapat melihat anda selama ini, ia berfungsi sebagai sandaran yang baik sekiranya anda berubah fikiran dan ingin terus menggunakannya setelah beberapa ketika.

Untuk memulakan, pilih platform pilihan anda. Kami akan melakukan pelbagai langkah sekarang.

Memadamkan Akaun Badoo Anda di PC

Untuk memulakan dengan menghapus akaun Badoo di PC, pastikan anda masuk ke akaun anda melalui laman web Badoo. Ini mesti dilakukan dengan mudah melalui e-mel dan kata laluan anda.

Seterusnya, menuju ke profil anda yang dapat dilakukan dengan mengklik nama anda di sudut kiri atas skrin. Dari sana, pergi ke tetapan di sebelah kanan atas skrin akaun. Setelah diklik, anda akan dibawa ke halaman tetapan akaun.

Tatal ke bawah ke bawah akaun anda dan anda akan melihat pilihan "Padam Akaun". Klik di atasnya, dan kotak pop timbul akan muncul menanyakan apakah anda pasti mahu menghapus akaun tersebut. Akan ada banyak pilihan kotak pilihan yang berusaha mengubah fikiran anda; abaikan saja mereka. Platform ini juga akan memberi anda diskaun Premium untuk terus menggunakannya. Tolak itu dengan mengklik "Padam akaun anda."

Badoo kemudian akan bertanya kepada anda mengapa anda memadamkan akaun anda. Terdapat banyak alasan yang boleh anda isi jika anda mahu. Jika tidak, cukup isi sendiri dan klik "Teruskan". Platform akan meminta anda memasukkan kata laluan anda untuk menyelesaikan penghapusan bersama beberapa watak unik. Lakukan, klik pada "Hapus" sekali lagi, dan ia akan dihapuskan! Ingatlah bahawa jika anda akhirnya berubah fikiran, anda mempunyai tempoh 30 hari untuk memulihkan akaun anda!

Memadamkan Akaun Badoo Anda di Android / iOS

Walaupun langkah PC terlalu banyak, proses penghapusan aplikasi jauh lebih mudah.

Untuk memulakan, log masuk ke aplikasi Badoo pada mesin Android atau iOS anda. Dari sini, pergi ke tetapan anda melalui pilihan di sebelah kiri bawah profil anda. Pergi ke akaun, dan klik pada pilihan nombor telefon / e-mel anda dari halaman ini. Ini akan membawa anda ke halaman lain yang membolehkan anda menghapus akaun Badoo anda.

Di halaman ini, anda dapat keluar dari akaun anda, menukar kata laluan anda melalui "Lupa kata laluan?" pautan, dan akhirnya, hapuskan akaun anda sepenuhnya. Klik "Padam Akaun", pilih alasan penghapusan (setelah bertarung dengan banyak iklan), kemudian abaikan tawaran premium dan sahkan penghapusan akaun anda. Anda akan menerima pop timbul yang mengesahkan penghapusan akaun ini, dan anda sudah selesai!

Tahniah kerana telah memadamkan akaun Badoo anda. Pastikan anda menyemak semua panduan perisian kami yang lain di sini di TechJunkie!